לענג אחד את השנייה
תודה על שאלתך הכנה. הרבה זוגות צעירים, במיוחד כאלה שמגיעים מרקע שבו אין נגישות קלה למידע מפורש בנושא, חווים קושי או חוסר בטחון לגבי היכולת שלהם לענג זה את זו או בכלל לדעת מה לעשות. רק שלא הרבה מודים בזה, ולכן זה במיוחד אומץ לפנות בשאלה כזאת. אין מתכון אחד שאפשר להמליץ עליו - מיניות מוצלחת נשענת על הרבה הקשבה לגוף ולנפש של הפרטנר/ית, הרבה ניסוי וטעייה, הרבה תקשורת והרבה פתיחות ונכונות לבדוק ולשחק. אני מבינה את הרצון שלך שאשתך תלמד לענג את עצמה - זה באמת יכול מאוד לעזור לה לדעת מה עושה לך טוב ולהדריך גם אותך. אבל זה משהו שרק היא יכולה לבחור לעשות - לא משהו שאתה יכול להחליט בשבילה שהיא עושה. אתה כן יכול לעודד אותה ולתת לה לגיטימציה, כל עוד זה נעשה בלי לחץ או ציפייה מצדך. דיברת איתה על זה? האם היא פתוחה לזה? האם היא מדברת איתך בחופשיות על מה שהיא מרגישה ורוצה בסקס? האם אתה פתוח איתה? האם אתה יודע מה עושה לך טוב? האם אתה יכול לספר לה את זה? להדריך אותה? אם אתה מרגיש פתוח יותר ממנה, אתה יכול לשתף אותה ברצונות שלך ולהוות דוגמא לפתיחות. אם אתם פתוחים וחופשיים יחסית, אני ממליצה לכם לצפות שסרטי הדרכה שונים. זאת אפשרות "להציץ" לאיך נראים יחסי מין של אחרים בצורה יחסית אותנטית ולא פורנוגרפית. יש את "המדריך לאוהבים", שהוא קלאסיקה, ועוד רבים וטובים שאפשר גם להזמין באינטרנט אם אתם מרגישים לא בנוח לגשת לחנות לאביזרי מין ולבחור סרט הדרכה. אפשר גם לחפש סרטוני הדרכה באינטרנט, או סרטוני פורנו ביתיים שמראים זוגות "אמיתיים" עושים סקס. זה יכול לתת השראה. העיקר שתדברו. תשאלו. תגעו. תבדקו. תאפשרו. תחוו. תרגישו. הטיפ העיקרי שאני יכולה לתת, מעבר ללעבוד על חיבור קבלה ותקשורת, הוא שהרבה נשים נהנות יותר או בעיקר ממגע חיצוני באיבר המין (הדגדגן, השפתיים ופתח הנרתיק) ולא בהכרח דווקא מעניין החדירה (למרות שיש ויש) - אז כדאי שזאת לא תהיה מטרת האינטראקציה ולא בהכרח כדאי להגיע אליה כמה שיותר מהר. תתמקד באזורים הרגישים אצלה - עם היד, עם הלשון, עם בד עדין - כל מה שנראה לך שירגש אותה. תנסה לבדוק מה עושה לה את זה. מגע? לחישות? סיפורים? משחק? יחסי כוחות? ליטופים? בדיוק כמו שככל שעובר הזמן אתם מכירים אחד את השני יותר לעומק רגשית, ככה אפשר גם להתוודע זה לזו מינית. תנסו להשאיר את חוסר הבטחון בצד לראות את זה כמסע מסקרן. מאחלת לכם חג שמח והמון עונג, גילי פליסקין מחברת הספר "
דברים שרציתי לגעת" מנחת קבוצות "
נשים מדברות מיניות" מלווה בתהליכי יציאה מהארון www.onenut.co.il