שאלת הגיון....

shayr69

New member
שאלת הגיון....

ארבעה אנשים עומדים בשורה ידוע ששניים מהם סגולי שיער, שניים בלונדינים ושניים אוהדי כדורגל מה דרוש כדי להסיק שבין הארבעה אין אוהד כדדורגל סגול שיער??? 1. שני הבלונדינים צמודים זה לזה. 2. סגולי השיער מצויים בקצוות. 3. לצדי כל בלונדיני יש שני אנשים אוהד כדורגל וסגול שיער 4. לצדי כל סגול שיער יש שני אנשים , אוהד כדורגל ובלונדיני

אלוׁנית

New member
לא יתכן

שלצד כל בלונדיני יש שני אנשים- אוהד כדורגל וסגול שיער. המצב היה יתכן באם לצד כל בלונדיני היה עומד רק אדם אחד, או לחלופין לצד אחד מהבלונדינים אחד ולצד השני שניים. ממ.. אני עייפה מידי מכדי להסביר את עצמי בצורה מובנת, אבל שורה תחתונה, הניחוש שלה זה 3

shayr69

New member
הניחוש שלך

נכון, אבל ההסבר לא משהו אני נחשתי 4 והיה לי הסבר דיי טוב רק חבל שהוא לא התאים לתשובה אני חשבתי לסדר אותם בלונד סגול סלונד סגול ואז תשובה 4 שהיא לצד כל סגול יש שני אנשים אוהד כדורגל ובלונדיני אבל מסתבר שזה לא נכון התשובה של הספר היא כדי שלצד כל בלונדיני יהיו שני אנשים יש למקם את הבלונדינים במרכז. אוהד הכדורגל שלצד כל בלונדיני חייב להיות בלונדיני וכך הם הגיעו למסקנה הנדרשת. הבעיה שלי היא בתשובה 3 היא שרשום לצד כל בלונדיני שני אנשים איך אני אמור להבין שהם התכוונו לבן אדם שהסמוך לכל בלונדיני הרי כתבו שני אנשים ולא איש אחד הסתבכתי לגמרי

אלוׁנית

New member
בתשובה שלך

אם תשים לב, יוצא שליד הסגול יש רק אדם אחד. הוא אולי גם אוהד כדורגל וגם בלונדיני, אבל עדיין, יישות אחת. ולכן היא נפסלת. בחיי שאם הייתי מספיק מפוקסת הייתי משתדלת להסביר יותר טוב, אבל אני קרועה מעייפות. בטוחה שאחרים יקפצו פה על המציאה אוטוטו. ואם לא, אז אני אחזור. במידה ולא תבין לבד כבר את התשובה

אלוׁנית

New member
ג'יסס

עכשיו כשקראתי שוב את התגובה שלך, נראה לי שחזרתי על מה שכתבת. עזוב, אני זקוקה לשינה

אלוׁנית

New member
אוקיי

קמתי
את תשובות א' ו- ב' שנינו פסלנו אוטומטית. מה שנשאר לבחון זה את תשובות ג' ו- ד'. נאמר כי יש שני בלונדינים, שני סגולים ושני אוהדים. סה"כ ארבעה אנשים. נסדר אותם בסדר האפשרי, סה"כ שש אופציות: בלונדיני סגול בלונדיני סגול בלונדיני בלונדיני סגול סגול בלונדיני סגול סגול בלונדיני סגול בלונדיני בלונדיני סגול סגול בלונדיני סגול בלונדיני סגול סגול בלונדיני בלונדיני נאמר במסקנה כי הבלונדינים הם האוהדים. נתייחס לכל בלונדיני כאוהד, מראש, ונפסול תשובות על דרך השלילה. בטענה מס' שלוש נאמר כי לצידי כל בלונדיני ישנם שני אנשים. אם זה כך הרי שכל הסידורים בהם הבלונדינים מופיעים בקצוות, נפסלים. נשארנו עם סידור אחד אפשרי: סגול בלונדיני בלונדיני סגול עכשיו נבדוק אם הכל מתאים: לצד כל בלונדיני יש שני אנשים? כן לצד הבלונדיני הימני עומד סגול ימני ומשמאלו של הבלונדיני הימני עומד בלונדיני נוסף, שהוא לשם הבדיקה, אוהד כדורגל. מימין לבלונדיני השמאלי עומד חביבנו הבלונדיני הקודם, שהוא, נניח גם עכשיו, אוהד כדורגל. ומשמאל לבלונדיני השמאלי עומד סגול שיער. הכל מתאים ואין סתירה, בשלב הזה לדעתי פשוט מסמנים. חבל על הזמן. אבל למקרה שלא הסברתי טוב נפסול את אופציה ד'. באופציה הרביעית נאמר כי לצידי כל סגול שיער יש שני אנשים. שוב מורידים את כל הסידורים בהם הסגולים, הפעם, הם הקיצוניים, ונשארים עם אופציה אחת: בלונדיני סגול סגול בלונדיני נאמר כי לצידי כל סגול יש אחד שאוהד כדורגל ואחד בלונדיני. ניקח את הסגול הימני, מימינו עומד בלונדיני, כלומר האוהד כדורגל הוא משמאלו, אבל הוא סגול... סתירה עם המסקנה
מקווה שעכשיו הייתי יותר ברורה

למעלה