שאלת הגיון, הצרנות

MUMI 7

New member
שאלת הגיון, הצרנות

אמרו לי פעם שטענת רוב לא בהכרח מתחלקת לשני חלקים, כלומר אם אומרים רוב החתולים שחורים זה לא בהכרח אומר שיש חתולים לא שחורים כי יכול להיות רוב מוחלט. אז מה התשובה לתר: טענה א': אין מוזיקאים ישראלים מוכשרים טענה ב': רוב המוזיקאים הישראלים אינם מוכשרים. מה הקשר בין הטענות: 1. סותרות זו את זו. 2. נובעות 3. אין קשר בין הטענות

MUMI 7

New member
תשובה עזאת יש לי גם בתשובות

אםשר בבקשה הסבר, עם התייחסות למה שכתבתי בהתחלה

Roobie

New member
אם טענה אחת אומרת

שאין מוזיקאים ישראלים מוכשרים, והטענה השניה אומרת שרוב המוזיקאים הישראלים אינם מוכשרים - כלומר יש מיעוט שאינו מוכשר - אז הן בהכרח סותרות האחת את השניה.

Roobie

New member
תיקון קטנטן

מיעוט שאינו מוכשר = מיעוט שכן מוכשר

בז שנות

New member
לדעתי

נובעות את הראשונה נצרין ככה. מוזיקאי ישראלי -----> לא מוכשר. השנייה נובעת מהראשונה, כי אם כל המוזיקאים הישראלים לא מוכשרים, אז וודאי שרוב המוזיקאים הישראלים לא מוכשרים..

MUMI 7

New member
זה מה שאני אומרת אם רוב

יכול להיות גם 100% אז זה לא בהכרח סותר

idanmn1

New member
מממ

האמת שגם אני נפגשתי לא מזמן עם שאלה שהיה צריך להתייחס שם ל"רב" כ-100%. מעניין איך המרכז הארצי מגדיר "רוב"..

rw12

New member
לפי דעתי

אין קשר בכלל מהסיבה הכי יבשה בעולם הראשונה הינה טענה כללית ואין בה כדי להעיד על קיום השניה מעידה בהכרח על קיום (רוב זה טענה יישית) ומאחר ואי אפשר להעיד על קיום מטענה כללית אין קשר בין הטענות.

נ ט ע 18

New member
הטענות

סותרות אחת את השניה כי בראשונה אומרים שכל המוזיקאים הישראלים לא מוכשרים, ובשניה אומרים שרוב המוזיקאים הישראלים לא מוכשרים, כלומר שיש מעל 50 אחוז מוזיקאים ישראלים שהם לא מוכשרים והקבוצה המשלימה של אותם מוזיקאים לא מוכשרים הם מוזיקאים שהם כן מוכשרים.. כלומר מהטענה השניה ניתן להסיק שיש לפחות מוזיקאי אחד מוכשר וקיומו סותר את הטענה הראשונה.

YellowGirl6

New member
מטענת רוב

מוכרחים להסיק שיש רוב אבל יש גם מיעוט! רוב המוזיקאים הישראלים לא מוכשרים מיעוט מהמוזיקאים הישראלים מוכשרים כלומר יש לפחות מוזיקאי ישראלי אחד מוכשר, אחרת לא היו כותבים רוב! לכן הטענות סותרות אחת את השנייה.

נ ט ע 18

New member
../images/Emo45.gif

רוב לא יכול להיות 100 אחוז כי ברגע שכותבים רוב מתכוונים למעל 50 אחוז.. אם זה 100 אחוז זה כבר לא רוב זה כל..

למעלה