שאלת דרכונים, דחוף

BUDDY74

New member
שאלת דרכונים, דחוף

הגשתי בקשה לדרכון קנדי, הפקידה אמרה שאמור לקבל בדואר תוך שבועיים. אני נוסע לחופשה לדומיניקאן בשבוע הקרוב, ככל הנראה לפני שאקבל את הדרכון הקנדי. האם יש בעיה לצאת ולכנס לקנדה בדרכון הישראלי? אם אין בעיה, האם צריך להצטייד בתעודת אזרחות כתחליף ל- PR , אותו מסרתי בטקס השבעת אזרחות?

dannyk27

New member
לא נראה לי שיש בעיה

לדעתי לדומיניקן אין צורך בויזה לדרכון ישראלי.
אמנם תעודת האזרח אינהתעודת נסיעה, אבל היא הוכחה למעמדך בקנדה.

ken sloe

New member
לא מנסיון אישי, אבל יכול להיות בעיתי

אזרח קנדי אמור להכנס לקנדה עם דרכון קנדי. יש סיכוי שלא יעלו אותך לטיסה חזרה. (לפחות לפי http://travel.gc.ca/travelling/documents/canadian-citizenship).
&nbsp
אפשר להכנס ברכב בלי דרכון ועם תעודת אזרח, אבל לא מסרת אותה בבקשה לדרכון?

dannyk27

New member
לא מוסרים אותה מציגים אותה

כהוכחה לאזרחות. ייתכן ואתה מתבלבל עם תעודת ה PR אותהמוסרים בטקס ההשבעה בתמורה לתעודת האזרחות.

ken sloe

New member
לא מתבלבל

אבל כנראה שתלוי איך אתה מגיש. אני הגשתי ב service canada, והם רק receiving agents, אז הם צריכים לשלוח את המקור. אם אתה מגיש ב passport office יכול להיות שאתה יכול להשאיר את המקור אצלך באמת.

dannyk27

New member
ולא החזירו לך אותה עם הדרכון?

היא אמורה להיות איתך לנצח...

רגיל15

New member
מנסיון

תהיה בעיה לעלות על הטיסה. אתה חוזר לקנדה עם כרטיס "חד כווני" ללא אישור שהיה בקנדה (לקחו לך את תעודת התושב כשקיבלת אזרחות).
אם לפקיד בצ'ק אין לטיסה יהיה כוח להתעסק עם זה, הם יצלצלו לקונוסליה הקנדית ויבררו את הסטטוס שלך, אם לא, תהיה בבעיה...

ken sloe

New member
אבל התעודה לא מעניינת את הרשויות ב ׂDR

או שכן. אי אפשר לדעת מראש.

dannyk27

New member
לא חושב שב DR מעניין אותם

הכוונה שלי הייתה לרשויות בחזרה לקנדה

פורטי40

New member
סתם שאלה: למחזיק בדרכון ישראלי אסור לטוס לקנדה מארץ אחרת?

אם ישראלי המחזיק בדרכון ישראלי, רוצה לטוס מארץ כלשהי לקנדה, האם דרוש אישור מראש כלשהו משלטונות קנדה?

רגיל15

New member
אם אין לך כרטיס חזור

חברת התעופה לא תעלה אותך על הטיסה אם אין לך אישור שהיה

פורטי40

New member

בערך מה שקרה לי לא מזמן

טסתי לברזיל לצורך עבודה. לברזיל נכנסתי עם הדרכון הישראלי כיון שלא צריך ויזה (ואזרחים קנדים כן צריכים). כין שהברזילאים מחתימים את הדרכון גם ביציאה, גם לטיסה חזרה לטורונטו עשיתי צ'ק-אין וביקורת גבולות עם הדרכון הישראלי. ואז לפני הבורדינג הדיילת התחילה לחפש בדרכון את הויזה/ אישור השהייה. הראיתי לה את הדרכון הקנדי וה"בעיה" נפתרה

dannyk27

New member
הנה לינק יותר מעודכן

http://travel.gc.ca/returning/customs/entering-canada
רשום במפורש שתעודת אזרח יכולה להיות מורשת.
מנסיון אוכל לומר לך שחברות התעופה, שהן אחראיות על בדיקת המסמכים בטרם עליה למטוס, רגילות לראות דרכונים. אחרת דיילת הקרקע בהתאם לנסיון שלה יכולה להתחיל במסע בירוריםקצר או ארוך יותר.
אם יש לך דרכון לאו דוקא קנדי בתוספת תעודת האזרח, אולי לא יהיה פשוט כמו דרכון קנדי, אבל אני די בטוח שלא מנעו ממך לעלות למטוס.

readytojump

New member
מה שקביל הוא Canadian citizenship card

ואין לו את זה אם הוא קיבל אזרחות לאחרונה. מה שיש לו היא תעודה שהיא חתיכת נייר יפה אך לא קבילה בשום מקום [אולי רק בספריה המקמית]. מאוד כדאי לו שהדרכון יגיע בזמן

http://www.cic.gc.ca/english/citizenship/proof.asp

dannyk27

New member
לא מקבלים אותה בטקס

כך זה היה בזמני, וכך הוא גם ציין.

dannyk27

New member
או קיי, אז מעניינן למה לא עודכן באתר CIC

שדי ידוע ב"מעודכנותו". אולי בכל זאת מתכוונים לאותה חתיכת נייר שבכל זאת יש לה ערך.

למעלה