שאלת גמילה???

לייייי- תגובתי לפספוסים

בואי ניגש לעיקר, לפי מה שאת מתארת, הפספוסים בתדירות נמוכה ויש התנהגות תקינה של הליכה לשירותים לפיפי וקקי. אם יש פספוס קקי, הייתי ממתינה כמה דקות (2-3) לבדוק האם מתנהל כרגיל או מבקש החלפה, מצהיר שעשה וכו'. אם אומר משהו, כדאי לחזק אותו על כך ששם לב ולגשת לשלב הבא בשירותים. אם לא אמר כלום ולא סימן לך, אני מציעה להעיר את תשומת ליבו לכך- עשית קקי, יש לך קקי בתחתונים, בוא נלך לנקות. לקחת אותו לשירותים, לרוקן את הקקי באסלה (לעשות את זה יחד), לשבת על האסלה (אם לא מתנגד) לעוד מספר דקות, אולי תצא עוד חתיכה במקום המתאים? ואז לנקות ולהוריד מים. לא מומלץ לכעוס או לדבר על הפספוס יותר מדי, לומר- לא נורא, אולי בפעם הבאה וכו', כמובן לא להילחץ ולא לשדר פאניקה על הפספוס או על הלכלוך (זה קורה לנו לפעמים מבלי שנרגיש וזה חשוב שהילד לא ירגיש את זה). בנוסף לכל אלו, המניעה היא ההתנהגות הרצויה ביותר שלנו עבור הפספוסים, כאשר ישנם סימנים מקדימים, כדאי להושיב על האסלה ולהימנע מפספוס. אם יש לך שאלות נוספות, אשמח לענות, גילי

doroniz

New member
תגובה מאחד לא מקצועי

תגובתייך לבנך הצעיר שבספקטרום צריכות להיות דומות לאלה שהיו לך עם בנך בכורך שאינו בספקטרום. ההבדל הוא שבכד"כ תהליך הגמילה אצל ילדינו ארוך יותר ובשל כך מתיש ומצריך משאבי אנרגיה גדולים יותר. לא הבנתי את פשר ה"לשבת על הכסא בצד". הילד נענש על זה שהוא פספס???? לא נראה לי בכלל. לא הבנתי גם את פשר האסימון - זה סוג של פרס על זה שהוא לא פספס???? מה המטרה???? לאסוף אסימונים רבים???? מצטער, זה החלק של ה-ABA שאני פשוט לא מצליח להתחבר אליו........ דורון (סתם אבא)

איריס56

New member
שאלת גמילה

יקירה, השאלה שלך זורקת אותי 7 שנים אחרונית כשאלון שלי היה בן 5 ונגמל מפיפי אבל את הקיקי היה חייב לעשות בעמידה, בפינת הסלון, מובן שאסור היה להפריע לו והוא גם היה אומר "לא להפריע לי עכשיו" לא עזר כלום - צעקות, הערות אפילו הבטחות לפרסים עד שהגיע לגן חובה והגננת היתה אחות במקצועה ודבר ראשון שלחה אותנו לבדיקה אצל גסטרולוג ילדים על מנת לשלול בעיה רפואית. כשהבעיה הרפואית נשללה היא פשוט התחילה להניח אותו על האסלה והכריחה אות לשבת שם עד שיצא לו קיקי בשירותים. מרוב שרצה לרצות אותה והיה לו טוב בגן (מאוד אהבו אותו שם) הוא הרגיש בטוח מספיק כך שבסביבות גיל 5.5 התחיל לעשות קיקי בשירותים ומאז נוק פורמיקה אין שום בריחה בתחתונים לא של פיפי ולא של קיקי. ידוע שילדים עם צרכים מיוחדים או לצורך העניין PDD רואים ביציאת הקיקי בשירותים מעין פרידה ונשירה של חלק מגופם וזה מפחיד אותם. את צריכה שיתוף פעולה מלא של כל צוות הגן ואם מישהו נוסף מלבדך מטפל בו אז גם ממנו ופשוט לדבר איתו, אפשר לקרוא לו את הספר על הסיר, יש קלטת שבזמנו היתה להיט של חני נחמיאס על ילדי גן שנגמלים, נותנים לו חייכנים, ]רסים וכו'. המון הצלחה, איריס

למעלה