שאלת גיבוי

frankthe

New member
שאלת גיבוי

סופש שלום לכולם!
יש לי סמסונג מיני s4. המכשיר בן שנתיים וקצת, עושה שלל בעיות בזמן האחרון נתקע, לא מוצא רשימת אנשי קשר, לפעמים לא מצליח להוציא/להכניס שיחות או ואטספ אלא אם עושה הפעלה מחדש למכשיר. המכשיר משמש אותי בעיקר לשיחות ואטספ, waze, אתרי חדשות וזהו.בגלל התקלות הרבות - החלטתי לאפס אותו. התהליך הזה מצריך כמה דברים שעלי לברר:
1. שינו את ההגדרות לפני מספר ימים כך שיעשה לי גיבוי אחת ל 24 שעות ב 2 לפנות בוקר. רק אתמול התברר לי כי הגיבוי הזה לא עובד אלא רק אם יש חיבור wi-fi - דבר שאין לי כרגע בבית.
האם זה אומר שהגיבוי של רשימת אנשי קשר לא בוצע? לא אכפת לי לאבד את הנתונים בואטספ אבל רשימת אנשי קשר חשובה לי מאוד.
2. ניסיתי לעשות גיבוי דרך kies - הצלחתי לגבות אנשי קשר בנפרד אבל כאשר ניסיתי לגבות את שאר הדברים לפי התוכנה - המכשיר והמחשב נתקעו ולא הייתה לי ברירה אלא לעשות הפעלה מחדש למחשב ואז המכשיר חזר לפעול אבל כבר לא חיברתי אותו למחשב. כרגע אין לי מושג האם יש לי או אין לי גיבוי לאנשי הקשר או לשאר הדברים שזה בעיקר הודעות בואטספ - איך אפשר לבדוק?
3. יש שתי שיטות לאיפוס המכשיר - אחת דרך הגדרות - אבל לא מצאתי איך עושים את זה חיפשתי בהגדרות ולא מצאתי אז אשמח לקבל הסבר מדוייק. דרך שניה שראיתי היא ביוטיוב דרך כניסה לתפריט אתחול של האנדרואיד כמו שיש בטאבלטים - לחיצה על מקש בית, כפתור כיבוי וכפתור עוצמה, קבלת תפריט עם שורות כחולות וכו ואז פרמוט המכשיר.
מה ההבדל בין שתי השיטות? איזו מהן עדיפה?
תודה לעונים!

תשובה חלקית

בעיקרון, גיבוי אנשי הקשר אמור להתבצע באמצעות חשבון הג'מייל שלך. תבדוק כאן:
https://contacts.google.com/u/0/preview/all

כמו כן, אתה יכול להתשמש באפליקציה (אחת מני רבות) לגיבוי
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mdroidapps.easybackup

איפוס המכשיר בדרך הקלה:
https://www.androidpit.com/forum/565117/how-to-factory-reset-your-samsung-galaxy-s4-easy-way

אבי לב50

New member
בנוגע לגיבוי של הוואטסאפ (על כל השאר המגיב הקודם כבר ענה).

אכן ברירת המחדל היא גיבוי בשעה 02:00 אך כל אחד יכול לשנות זאת.
כמו כן כל אחד יכול לבצע את הגיבוי בכל רגע נתון בצורה יזומה.
תסתכל בהגדרות של הגיבוי בוואטסאפ, יש לך אפשרות לבטל את הסימון שהגיבוי יתבצע רק באמצעות WIFI.
אני מניח שאתה מתכוון לגיבוי ל-DRIVE. האם אכן?
הגיבוי הרגיל שאינו ל-DRIVE מתבצע לזכרון הפנימי של המכשיר וכל פעולת איפוס שתבוצע בטרם תגבה את הגיבוי הזה למחשב או לכרטיס זכרון חיצוני דינו למחוק את הגיבוי.
אשר על כן הפתרון הרצוי ביותר הינו לגבות לגוגל DRIVE.

frankthe

New member
תודה לשניכם
רק שאלה בעברית בבקשה

אתמול סוף סוף הצלחתי לגבות את כל אנשי הקשר וגם את הואטספ. עכשיו אני עומד בפני האיפוס עצמו ואז נזכרתי בשאלה קטנה....
אצל השכן שיש לו את אותו מכשיר אבל לא אותה גרסת תוכנה (כנראה) הייתה בעיה של עברית במכשיר לאחר איפוס. אצלו בהגדרות שפה לא ראו את העברית. אצלי כרגע כן רואים בהגדרות את השפה העברית. השאלה היא האם אחרי איפוס (ולא משנה לי כרגע לצורך הענין האם בדרך שהציע shaulreznik או בדרכים אחרות האם תישאר לי תמיכה בעברית?
תודה

אבי לב50

New member
במכשירי סמסונג שלא נרכשו מהיבואן הרשמי סאני

אלא נרכשו בחו"ל או יובאו ביבוא מקביל העברית מוסתרת בגלל הגיון שיווקי לא הוגן של סמסונג היצרנית שמשתפת פעולה עם היבואנית הרשמית בארץ.
לכן ההבדלים בין מכשירים שונים זהים כביכול של סמסונג.
לכן גם אם מתקינים עברית על המכשיר (היבואן הלא רשמי, החנות או הקונה) ברגע שעושים למכשיר פירמוט או שחזור להגדרת יצרן תיעלם העברית ממכשירים שלא יובאו ביבוא רשמי.

Drill Bit

New member
מצרף שאלה....

ב LG G3 איך טני עושה את הגיבויים האלו. אני חדש בתחום הסמארטפונים ועשיתי איזה צ'ק בוקס על גיבוי לחשבון גוגל.....אבל כשאני פותח את הקונטאקטס אני לא רואה את כולם אלא רק 2 (מתוך איזה 200) למה זה?....בקיצר איך אני עושה גיבוי אוטומאטי הכי נכון?
תודה לכל עזרה.

למעלה