שאלת גזים

amitdayan

New member
שאלת גזים

האם אוויר הוא תערובת או תרכובת? אם הוא תערובת-מה גורם לאוויר להיות פחות או יותר זהה במרכיביו לאורך גבהים ולא ליצור קומות של חמצן, פחמן דו חמצני, חנקן וכו...? אם הוא תרכובת- סביר שזאת תהיה תרכובת כבדה מכיוון שמכילה הרבה אטומים. מה מונע בעדינו כאנושות לייצר אוזון בכמויות מסחריות על פני השטח ולשחרר אותן, מה שיגרום להן לצוף אל מעל האטמוספירה ולסתום את החור באוזון? אני אומר זאת בהנחה שייצור אוזון אינה פעולה קשה מדי, באחד משיעורי החשמל בתיכון אפילו הצלחנו לייצר כמויות קטנות של החומר.

האוויר הוא תערובת כנס להסבר

האוויר מורכב בעיקר חנקן יש בו גם פחמן דו חמצני ארגון חמצן וגזים אחרים הוא לא יוצר קומות מכיוון לחלקיקים יש תנועה שנקראת תנועה בראונית היא תנועה של החלקיקים ובגלל זה הם מפוזרים באופן שווה אך יחסי (אני לא בטוח לגבי ההסבר זה נראה לי הכי הגיוני)

amitdayan

New member
תוכל להסביר קצת יותר על התנועה

הבראונית? נשמע כדבר די מעניין אם הוא מאפשר לחלקיקים להתגבר על כח המשיכה...

לא! הוא לא מאפשר לחלקיקים להתגבר

על כוח המשיכה אבל זוהי תנועה של חלקיקים שנעים לכל הכיוונים ... אך אין זה אומר שהם לא נשמכים לכדו"הא

ch561

New member
האוויר הוא תערובת

תערובת שמכילה 78% חנקן 21% חמצן יש גם CO2,מימן ועוד גזים בריכוזים שונים תלוי בסביבה (איזור עירוני ,כפרי וכו). האוויר כן משנה את הרכב התערובת שלו אחוז החמצן בגבהים שונה לאשר בגובה פני הים לדוגמה שיכרון גבהים נובע מאחוז חמצן נמוך. האוויר לא מופרד לשכבות בגלל האנטרופיה "מעוניינת" באי סדר, כמו מיץ פטל ומים גם אם תשפוך לאט ויווצרו בהתחלה 2 שכבות לאחר זמן מה תהייה תמיסה הומוגנית. אין קשר בין גודל המולקולה לצפיפותה, מים בעלי 3 אטומים 2 מימנים וחמצן (18 גר/מול) יותר צפופים (הפאזה התחתונה) במגע עם שמן אשר שמן הוא שרשרת פחממנים ארוכה (יכול להגיע גם למאות גר/מול תלוי בשמן). לכן מה שחשוב זה הצפיפות שמוגדרת כמסה לנפח. ככול שהחומר יותר צפוף ז"א שיותר מוקולות (כתלות במשקלן) נכנסות ביחידת נפח כך הוא יהיה יותר "כבד". לגבי האוזון, לעלות אוזון למעלה זה לא פשוט. ליצר אוזון זה קל, יש מכשיר (אוזונולטור) שע"י חמצן וזרם חשמלי מייצר אוזון O3, גם ליד מכונות צילום הריח שיש הוא של אוזון שנוצר. האוזון הוא רעל הוא מולקולה מאוד פעילה שמגיבה עם כל דבר אפילו פראונים שהם חומרים אינרטים עולים לשכבות הגבוהות של האטמוספרה ומגיבות עם האוזון שם. ליצר אוזון על הקרקע זה לא פותר את החור באוזון כי הוא יגיב ולא יעלה למעלה. לשחרר את האוזון למעלה יכול להיות פתרון, למה לא עושים את זה? אולי כי זה לא פרקטי אולי יקר מידי אולי שנהם יחד, אולי שיהיה ממש סכנה על פני כדור הארץ יעשו.

למעלה