שאלת גאג'ה קלסיק

harpiya

New member
שאלת גאג'ה קלסיק

ראיתי שממליצים מאוד על המכונה הזאת גם פה וגם במקומות אחרים, יחד עם זה, לפי מה שהבנתי שלהקצפה המכונה הזאת לא אידיאלית, האם יש מכונות בטווח הזה שכן יודעות להקציף? או שאולי השוללים עושים זאת מחוסר ידע? תודה

dimab

Member
הייתה לי כזאת די הרבה שנים

והטענה ששמעת נכונה חלקית: למכונה יש דוד אלומיניום קטן בנפחו (יחסית), מה שמהווה יתרון מובהק בזמני חימום ראשוני - שהוא קצר מאוד - אך חסרון לא קטן בתהליך ההקצפה: פשוט אין מספיק אדים להקציף מנה קפולה בבת אחת - צריך באמצע ההקצפה לחכות למחזור חימום נוסף. ההקצפה הסופית יוצאת אומנם בסדר גמור, אבל כל התהליך הופך לארוך ומייגע (מבחינתי האישית כמובן) - עד כדי שכשהייתה לי המכונה הזאת 90% מהזמן שתיתי רק אספרסו, למרות שאני אוהב קפוצ'ינו לא פחות. אבל זה כי אני עצלן :) מי שמוכן להקציף בהפסקות - יקבל הקצפה טובה בסוף. בזמנו האלטרנטיבה לקלאסיק עם דוד פליז גדול יותר הייתה סילביה. היום אני לא מעודכן במחירים, ולא בטוח שזה עדיין אותו סדר גודל, אבל שווה בדיקה.

harpiya

New member
מעניין, אני חשבתי שזה בגלל

הפנרלו, שלא ממש נחשב להמצאה טובה, בכל מקרה איזה מכונות אחרות בטווח הזה כן עושות עבודה טובה? הסילבייה עולה הרבה הרבה יותר תודה

shoki222

New member
הפנרלו הזה הוא אכן בעייתי. יוצא קצף סבון

והחלב גולש מהכוב מהר מאוד. פתרתי את הבעיה בכך שניטרלתי את "הצינור הוונטורי" שיש בפנרלו הזה. יש בו למעלה חריר שממנו נשאב אויר לחלב בגלל זרימת הקיטור. אני סתמתי חור זה. הפנרלו עשוי מצינור מתכת דק ומסביבו שרוול פלסטיק שחור. החלב מצטבר בין השרוול לצינור ומקשה על הניקוי. תמיד צריך להסיר את השרוול. הייתה לי מכונה כזו הרבה שנים. המכונה דורשת מטחנה טובה. אחרת הזרימה תמיד מהירה מאוד.

arnonsn

New member
בתור בעלים של גאג'יה ב 8 שנים האחרונות אין

שום בעיה בהקצפה. כשמעבירים למצב הקצפה לא צריך להגיע למצב שהמנורה נידלקת אלא להגיע למצב שהלחץ מספק ולהתחיל להקציף. בצורה כזו הלחץ מיוצר באופן שוטף ללא הפסקה ולא מדובר במחזורי הקצפה שעולים ויורדים. מבחינת מפרט היא מצויינת, חליטה מצויינת. מכונות בטווח קצת יקרות יותר זה אסקסו דרים ורנצ'יליו סילביה הפופולרית

halfdink

New member
באיזו צינורית הקצפה אתה משתמש?

בפנרלו שהגיע עם המכונה או במשהו אחר?

קרלטון

New member
גם אני שאלתי...

ועדיין מחכה לתשובה
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=320&MessageId=157868647

arnonsn

New member
לעולם לא אשתמש בפנרלו, להקציף רק עם צינורית

המתכת ללא שום התקן.

halfdink

New member
ואתה מצליח לקבל מיקרו-קצף חלק?

החור של הצינורית הזו גדול מדי. כשהחלפתי בעבר את הצינורית הזו (בגאג'יה טבה) לאחת של רנסיליו סילביה השיפור היה משמעותי.

arnonsn

New member
מצליח מיקרו קצף, יכול להיות שבחדשות צריך

לפתוח את הפנאלו ולהשאיר רק את חלק הפלסטיק העליון עם פיה צרה. תנסה את זה, תפרק את הפנרלו בהברגה, או שזה חלק שמתלבש עליו הפנרלו וחלק הפלסטיק הזה יהיה צר דיו אם הפתח של המתכת רחב מדי

dimab

Member
המכונה שלי הייתה עוד מהדור הישן

כזאת שבאה בלי פנרלו אלא אם צינור פלסטיק רחב שהתלבש חופשי על צינור ההקצפה. בדור הזה חריר ההקצפה בצינורית המתכת היה קטן מספיק, ותמיד קיבלתי הקצפה טובה (את הפלסטיק זרקתי ישר אם הגעת המכונה - יחד את טמפר הפלסטיק שגם הגיע איתה), אם כי למנה קפולה תמיד הייתי צריך לחכות למחזור חימום נוסף (לפחות אחד).

arnonsn

New member
אז זו מכונה כמו שלי ואין לי בעיה גם להקציף

חצי ליטר חלב בלי הפסקה.

dimab

Member
אם כך, חבל שהת'רד הזה לא צץ לפני 5 שנים...

...אולי לא הייתי משדרג

arnonsn

New member
לפני 5 שנים זה כבר לא חשוב, אם עכשיו אתה

מרוצה ממה שיש לך אז הכל בסדר.

למעלה