שאלת בנקים

birka

New member
שאלת בנקים

אולי זה לא המקום, ולכן אני כותבת את ההודעה הזו בכמה פורומים.

אני סטודנטית בת"א. לצערי עשיתי החלטות כלכליות שגרמו לי להיכנס לבאלגן כלכלי לא פשוט. (ניסיתי להתקבל ללימודים מסויימים, לא הצלחתי.. הפסיכומטרי הרג לי את החשבון בנק...חשבתי ללמוד בחו"ל, הלכתי לברר.. עלה מלא כסף- קיצר סרט).

אני במינוס של 3000 ש"ח, עם הלוואה של 53000 ש"ח ריבית פריים +5 - בנק הפועלים.
יש לי 1200 ש"ח תשלום לעו"ד בעקבות צ'ק שחזר (לא שמתי לב, ולא קיבלתי התראות- המכתב הגיע אלי שנה לאחר שהצ'ק חזר)

דברים שישתנו (למזלי) החודש:
משכורת -3000 ש"ח
מלגה-1000 ש"ח
מלגה נוספת 10,000 ש"ח
עזרה מההורים 20,000 ש"ח
יש לי פנסיה בס"כ 2000 שאוכל לפדות.

אני צריכה לשלם לאוני' 10,200 ש"ח- יכולה בתשלומים, או במכה אחת- החלוקה לא גוררת ריבית, אך התשלום מראש נותן הנחה של 10% אחוז.
כרטיס נסיעות ללימודים 1300 ש"ח.

אני מנסה לחשוב מה עדיף לעשות- האם להכניס את כל הכסף שיש לי להלוואה? האם לשלם מראש? לחלק לתשלומים את ההוצאות שיש לי?

אני רוצה ממש (!!) לעבור בנק, האם במקרה מישהו כאן מכיר בנק שיסכים לתת לי הלוואת סטודנטים ללא עמלה? (בעיקרון כל הבנקים מציעים את זה, אבל לא ללקוחות חדשים).

דבר נוסף- ולא פחות חשוב- אני עובדת ללא תלוש משכורת- מקבלת צ'ק של 3000 ש"ח- או מזומן, או העברה בנקאית- לבוסית שלי לא איכפת איך לשלם.

אשמח לעזרה.. אני ממש בורה בכל הקשורים לנושאים כלכליים.. ודי פתי- מנסה להפסיק להיות..:p

תודה רבה רבה רבה!!!
ריקי.

עמית22

New member
שכחת את הדבר הכי חשוב

מהן ההוצאות החודשיות שלך

ייעוץ שתקבלי על בסיס חובות חד פעמיים והכנסות חד פעמיים הוא מאוד עקר בלי התייחסות לשוטף...

בגדול הגישה שלי היא לסגור כמה שיותר חובות עם ההכנסות הגדולות. אבל זה אך ורק בהנחה שאת מסוגלת לחיות עם 3000 ש"ח ולממן את השוטף + החזר הלוואה. ושלא תהיה הפסקה במשכורת בשום שלב...

בגדול הטעות של רוב האנשים היא שהם נמצאים במינוס במאזן החודשי - מוציאים יותר משמכניסים. וזה מדרדר אותם בטווח הארוך

אם תצליחי לגרום למאזן החודשי להיות חיובי, הכל יהיה בסדר ואת תיפטרי מהבעיה הכלכלית שלך די מהר

birka

New member
הוצאות שוטפות:

תשלומים קבועים כ-500 ש"ח בחודש. אני אנסה לצמצם.
כיוון שקיבלתי מלגה, אני לא מקבלת הנחה על השכ"ל, ולכן אכסה 30 אלף מתוך ההלוואה.
אשלם לאוני' סכום של 10 אלף ש"ח ב-6 תשלומים... מנגד- אנסה לקבל מלגה נוספת, ואני עושה פר"ח (5200 ש"ח נוספים- ירדו כנגד השכ"ל).

אם מרפי לא יחליט להתערב לי בחשבון בנק, אני צפויה להשאיר מאזן חיובי של 1000 ש"ח בכל חודש. (החזר הלוואה של 1000 ש"ח + 500 הוצאות + 500 חיסכון).
כשהכסף הזה ילך לשכ"ל, לכיסוי הלוואה או סתם שיצבור ריבית חיובית לשם שינוי..:p

זה נשמע בסדר? שאפתני מידי?

עמית22

New member
זה נשמע מצוין כל עוד תעמדי בזה

את מפוקחת וזה טוב מאוד.

רק שימי לב שהחישובים שלך נכונים - מאזן חודשי בודקים בחשבון הבנק מחודש לחודש, לפעמים יש הוצאות שמגיעות בהוראות קבע/בצ'קים/כספומט שאנחנו נוטים להתעלם/לשכוח אותן. במקומות האלה נמצא לעיתים הרבה מאוד כסף שמכניס אותנו לבורות.

דבר אחרון - משיכת יתר זה הלוואה לכל דבר ועניין (ולרוב זו ההלוואה הכי יקרה שהבנק נותן לנו), תשתדלי להתרחק ממנה עד כמה שאפשר...

ושיהיה המון בהצלחה בלימודים :)

birka

New member
תודה רבה!

למעלה