שאלת בירוקרטיה

אור שלי

New member
חמודה לרוץ מהר למשרד הפנים!!!!

יולדת שרשומה כרווקה במסוף משרד הפנים ובתעודת הזהות - הילד יירשם עם שמה בלבד וללא האבא והיא תצטרך להוסיף את האבא במשרד הפנים!!! מציע לך לרוץ מהר מהר ולתקן זאת כדי למנוע אי נעימויות וסחבת.

אור שלי

New member
תוספת-למען הסק ספק

זה שונה לחלוטין מאישה רווקה שרוצה לעשות הצהרת אבהות! אישה שאומרת שהיא נשואה למרות שהיא מופיעה כרווקה- לא ימלאו לה הצהרת אבהות- משרד הפנים מנסה לחנך את הבנות ומכריח אותם לעשות זאת במדרש הפנים!!

ליזי38

New member
אנו לא נשואים

וכשפיקצו נולד בן זוגי חתם בבית החולים על הכרה באבהות ורשמנו את פיקצו על שם משפחתו של בן זוגי, מאוחר יותר שלחנו את תעודות הזהות ופיקצו מתנוסס לו בתעודות הזהות של שנינו. כך נעשה גם עם קשיו

nurilu

New member
אפשר לדחות

אני התחתנתי בנשואים רפורמיים שלא מוכרים בארץ, ולכן בתעודת זהות אני עדין רשומה כרווקה. החסרון היחיד הוא שאת תצטרכי להיות נוכחת בזמן מילוי הטפסים ובעלך לא יוכל לעשות את זה בשבילך. אבל זו עדין לא סיבה לרוץ למשרד הפנים כרגע. אנחנו רשמנו את הילדה תחת שם המשפחה של בעלי, למרות שאני לא שיניתי את שם המשפחה שלי.

לדעתי לכו עכשיו

לא נראה לי שיעשו לכם בעיות אם הוא חותם על הצהרת אבהות, אבל בשביל מה לך כל התסבוכת הזו? לכו למשרד הפנים וגמרו עם זה עניין. ככה אחרי הלידה לא תצטרכו לסחוב את חוזליטה איתכם ורק אחד מכם יוכל ללכת לרשום אותה בתור אחד ההורים.

מירי א

New member
../images/Emo26.gif נצל"ש חשוב ../images/Emo36.gif

יתנו לי לשנות את הסטטוס של בעלי לנשוי גם אם הוא לא נוכח?? הוא פשוט עובד משהו כמו 25 שעות ביממה אז אין לו זמן. אני לא החלפתי עד היום כי עדיין כולי תקווה ללכת יחד איתו למשרד הפנים... אבל לאור הדעות החלוקות פה בנושא נראה לי עדיף לסגור את העניין לפני הלידה.

1אמאלה

New member
אני שיניתי לבעלי

פשוט תביאי תעודת נישואים תעודות זהות ואם את רוצה לשמור גם על השם שלך אז גם דרכון.

סתם שתדעי שזה בדיוק 10 דקות

לשנות את הענין לנשואים...רק צריך להביא תעודות זהות וכתובה וזהו.. אה כן גם כסף כמובן..

מירי א

New member
למה כסף?? וכמה??

חשבתי שגמרנו עם הוצאות החתונה... איזו מדינה של גנבים.

כנראה על הוצאות בירוקרטיות...

על כל פעולה שם כמעט גובים איזה תשלום. ושווה להתקשר ולברר מראש אם הבעל צריך להיות נוכח, או שאת יכולה להביא מכתב חתום ממנו (אולי יצטרכו חתימה נוטריונית) או שפשוט יקח לו שעה חופש יום אחד למען המטרה הנעלה הזו

מירי א

New member
מצאת לך מי יענה לטלפון...

לא נורא, אני אנסה לבד, אם לא יצליח - מצידי שיישאר רווק.

ברוכים הבאים למשפחת משלמי האגרה

סתם נזכרתי שזאת היתה התוצאה העיקרית של העדכון במשרד הפנים.

למעלה