שאלת בירוקרטיה

שאלת בירוקרטיה

אני והבנזוג התחתנו במהלך ההריון. אני בשבוע 36 כעת (כנראה...). עדיין לא שינינו את תעודות הזהות שלנו (עצלות...). השאלה היא אם יעשו לנו עניינים בבית חולים עם זה שאנחנו כאילו לא רשומים כנשואים בתעודות הזהות או שאפשר כבר לדחות את כל הסחבת הבירוקרטית לאחרי הלידה כדי לרשום כבר את חוזליטה כצאצאית שלנו. בקיצור האם אפשר לנצל את כל ההזדמנויות המשמחות בשביל ללכת למשרד הפנים או שכדאי להסחב לשם פעמיים?

ysg

New member
ממה שאני יודעת

כן עושים בעיות חברה שלי ילדה לפני שלושה שבועות ואיתה בחדר הייתה אחת שהתחתנה ולא שינתה את תעודת הלידה וביום השחרור האבא לא יכל לעשות את השחרור כי הוא לא רשום בתור בעל היו צריכים לחתום על טופס הכרה באבהות ורק היולדת יכלה לעשות את כל הפרוצדורה לפעמים שמעתי יש בעיות בחד ר הלידה גם אני לא שיניתי את תעודת הזהות אבל אני בשבוע 14 ואני בשבועות הקרובים ישנה את הכול כדי שלא יהיו בעיות

naamamushki

New member
כמה רעיונות:

קודם כל אין בעיה לעשות את זה עכשיו - עושים עדכונים של ת.ז במקום. דבר שני - תמיד אפשר להביא תעודת נישואין כהוכחה לבי"ח דבר שלישי - גם אם אתם לא נשואים ירשמו את הילד עם שם משפחה של האבא אם הוא מאשר את זה...

naamamushki

New member
וזה בדוק (אנחנו לא נשואים) אז עשינו

בירור... הכי הרבה הוא יתצטרך לחתום על הצהרת אבהות...

mummy

New member
לפי מה שאני יודעת זה לא מדויק

אם האימא לא רשומה כנשואה, הילד נרשם על שמה, ולא עם שם המשפחה של האב. בשביל זה אכן נדרשת הצהרת אבהות, ולמיטב ידיעתי, את זה אי אפשר לעשות בבית החולים - אז המשמעות היא שיוצאים מבית החולים או עם רישום זמני או חלקי, או עם שם האימא (שזה לא מומלץ אם מתכננים שהילד ישא את שם האב, כי אחרי שהוא נרשם פעם אחת עם שם האם, הפרוצדורה של שינוי השם שלו תהיה מאוד מסובכת וכרוכה בהתייצבות בבית המשפט הצהרות נוספות ועוד).

naamamushki

New member
אפשר לעשות את זה בבי"ח

שוב זה לפי מה שאנחנו בררנו אגב במקרה שלי הוספתי את שם המשפחה שלו לשלי ככה שאין לנו בעיה כי גם ככה אנחנו רוצים ששני שמות המשפחה יופיעו אצלה אז זה לא ממש משנה... בכל אופן שוב זה מה שאני יודעת... אבל שוב - מה הבעיה לעדכן עכשיו במשרד הפנים זה לא לוקח הרבה זמן וחוסך אי הבנות אפשריות בהמשך...

mummy

New member
מסכימה איתך

אני הייתי מעדכנת עכשיו ומבטיחה לעצמי המנעות מאי הבנות אפשריות בהמשך. מכל מה ששמעתי, למרות מה שאפשר היה לצפות יש כזה בלבול וחוסר עקביות בנושאים האלו - מה מותר, מה עושים איפה, מה אפשר - כל שלוחה של משרד הפנים עושה מה שהיא התרגלה אליו וטוענת ש"ככה זה". עדיף לא לסמוך על המזל במקרה הזה.

עד חצות

New member
גם אני

שבוע 36 וגם מטעמי עצלות רק שלשום שיניתי סטטוס אך מסיבה שונה אחרת הייתי מעדיפה לסדר את הטופסולוגיה בפעם אחת ואולי בדיעבד טוב ששיניתי לפי התגובה שמעליי משרד הפנים

תהלים

New member
אם בידך תעודת נישואין

הראי לבית החולים תעודה זו. אין צורך כרגע לגשת למשרד הפנים, אבל רצוי לטפל בכל לפני הלידה. ולאחר הלידה לשלוח רק את הבעלול שיטפל בנושא רישום הזאטוטה.

פונפון 1

New member
אני בשבוע 37 וסידרתי את

העניין בדיוק השבוע, אז ככה: בכדי לשנות סטטוס לנשואים מספיק שרק אחד מבני הזוג יגיד עם תעודות הזהות ותעודת נישואין. מה שחשוב: אם אתם רוצים לשנות שם משפחה צריך להביא גם דרכון - כי אחרת הם לא משנים (אני לא ידעתי ולא הבאתי). לגבי רישום הילוד (המקרה הזה חוזוליטה) אפשר לעשות זאת דרך הדואר. הפקידה הסבירה לי ששולחים בדואר רשום את תעודת הלידה ואת הספכים של תעודות הזהות שלכם - הם משנים ושולחים לכם הכל חזרה. בקיצור - זה שאת הולכת עכשיו - לא אומר שאת צריכה ללכת פעמיים. בכל מקרה את יכולה להיכנס לאתר של משרד הפנים ושם רשום הכל. בהצלחה.

גוגלגית

New member
אנחנו בכלל לא נשואים

האב בבית החולים חותם על אבהות(מסמך מגוחך להפליא, שבו האם מאשרת שהוא אכן האב). שם המשפחה של הילד יהיה בהתאם למה שאתם תיבחרו, ופיצקה נושאת את שם המשפחה של שנינו. לא עשו שום בעיות, גם עם הת.ז. שלחנו של שנינו ולשנינו הוסיפו אותה בת.ז.

גוגלגית

New member
את הפרוצדורה של הצהרת אבהות

כן עושים בבי"ח כשאת באה להוציאה את התינוק (טופס מצוקמק שבקושי אפשר לקרוא מה כתוב בו). אבל צריך למלא מלא טופסולוגיה, ולהביא את כל הת.זים, וכל המסמכים הקשורים בענין. מה שכן אם לא רושמים את התינוק (במקרה שלא רשומים), אחרי שלושה חודשים הצהרת האבהות (למיטב ידיעתי) כרוכה בבדיקת דם, להוכחת האבהות....

נינהנה

New member
מקפיצה

מקפיצהצה ... אגב זה מקשה על מענק לידה אם אני חותמת על טופס אבהות ולא משנה בת"ז ?

mummy

New member
אין קשר בין מענק לידה לסטטוס שלך

אם את נשואה או לא, אם האב ידוע או לא (ודרך אגב זו לא את שחותמת על טופס אבהות, זה האבא
). בעיקרון זה אמור להיות אותו דבר בכל מקום ובכל בית חולים, אבל ממה שאני יודעת, יש הבדלים גדולים, וכדאי לא להסתמך על המזל שבמקרה שלך זה יעבור בקלות. אני הייתי מנסה להסדיר את כל מה שאפשר להסדיר קודם, ולבוא מוכנה עם כל המסמכים הנדרשים.

b a b y b l u e

New member
את לא חייבת ללכת

את יכולה לשלוח למשרד הפנים את התעודות שלכם+ספחים דרך בנק הדואר ולקבלם בחזרה תוך 10 ימים(אם אין שביתה),זה יחסוך לך לפחות פעם אחת...

luly70

New member
מניסיון שלי לא היו שום בעיות

מצד את כל תהליך השיחרור עשינו יחד כך שאין לי מושג אם היו נותנים לו לעשות לבד. מה שכן נכון שבגלל שבבית חולים הילד מקבל אוטומטית את השם של האם (פרטי ומשפחה) אז בבית חולים הוא יקרא על שמך (לא מופיע בשום תיעוד אחר!) מה שאנחנו עשינו זה אחרי הלידה כשהגענו למשרד הפנים לרשום את הבובונת שלנו כבר שיניתי שם משפחה והיא באופן אוטומטי נרשמה באותו שם.

אמאאור

New member
ענתיתי, תשלחי מסר ל:ושתי, אצלהם

בדיוק אותו הדבר ועבר בשלום, היא תסביר לך.

אוקי.. אעשה את זה. האמת, שנראה לי

שאם אחרי הלידה לא צריך ללכת לשם, אז עכשיו אפסיק להיות כזאת בטטה עצלנית ואלך למשרד הפנים מתישהו בשבוע הבא. לפני הלידה ולפני שמתחילה תקופת הבחינות...

למעלה