תחילה
ההודעה שכתבתי היתה מה שקראתם בטעות, זאת ההודעה שכתבתי באמת: מר"צ פוסלת ישיבה עם מפלגה שדיעותיה אכן שונה משלה. לא שזה חכם אבל אתה צודק. אני איני חובב מר"צ גדול אבל בכל זאת רואה את יתרונה כאן. שינוי פוסלת מפלגה על סמך הצביון של מצביעיה ולא דיעותיהם. אם אדם בוחר להיות חרדי אזי שינוי פוסלת את נציגיו.זה באמת הרבה יותר חמור בעיניי חמור כמו חלק ממעשיו של הצד שמנגד. לדעתי הצנועה, מפלגה בוגרת שיש לה שאיפות שיוויוניות יותר כמו ששינוי טוענת שיש לה, היתה מקבלת את החרדים לממשלה וסומכת על כוח מצביעיה בכדי ליצור את ה"שינוי". אם העם מצביע באופן שווה לשינוי ולחרדים האם אין בזה רמז לאיזון הכוחות האמיתי ? האם אין מן הראוי שאיזון הכוחות ישתקף ברשות המבצעת ? אינני רואה באף אחד מהטיעונים שהצגתם איזשהוא סימן מבטל לחוסר הבגרות ששינוי מדגימה אלא רק לעוד דוגמא של הנצחת משחקי כוח ילדותיים וכן, מר"צ מהבחינה הזאת היא גם ילדותית וראו מה מעטים הישגיה בתחומים ששינוי מנסה לשנות. לא ביקשתי בעצה איך להצביע, אם בסופו של דבר אחליט ש"כל" המפלגות טועות אז לא אצביע לאף אחת מהן, זה הרעיון הדמוקרטי עד כמה שאני מבין אותו, זה עדיין לא פוטר את שינוי מהמעשה הלא דמוקרטי ולא בוגר הזה. רק אוסיף ואומר: *גם אם אכן החרדים פועלים בשיטות רעות אין זה אומר ששינוי צריכה לנקוט בכאלה שיטות אלון. *אין לי ספק שאתה לא נגד חרדים או לאותו צורך אף אחד מחברי המפלגה אבל המעשה שהם עושים אם במודע או שלא הוא אקט נגד הציבור החרדי וזאת טעות מוסרית וטקטית.