שאלת בוקר

• פותח הנושא ceyal
  • פורסם בתאריך

ceyal

New member
שאלת בוקר

ברכב שבו הוחלפו רינגים + ראש מנוע 1. האם צריך להכניס את הרכב למשטר הרצה כמו רכב חדש? 2. האם רעידות בסל"ד נמוך נובעים מהטיפול הנל? ואחרון חביב....מאותה סיבה האם CO גבוה נובע מאותו טיפול (לדברי המוסך עניין של זמן עד שהכל "יתיישב" במקום) תודה ושבוע טוב לכולם

kitt

New member
תשובות 1+2+3 כן לכולם, רק תמשיך

לעקוב אחרי הכל. מומלץ גם להחליף שמן ופילטר אחרי 1000-1500 ק"מ.

ceyal

New member
ולכמה קילומטר ?

ההרצה וההמתנה ל"התיישרות" העסק?

האמת קית... אני בספק.

יש עוד דיעה מלומדת לנושא
לדעתי זה קצת מוגזם להתייחס למנוע כאל חדש. לא מובן לי עניין הרעידות בסל"ד נמוך... ולא מבין למה אי אפשר לכוון עכשיו CO במקום ללכלך את הראש החדש בפיח... וגם אם הרצה... למה כל כך הרבה ? איפה איציק שצריך אותו ?
השדון .... ™TheNightDevil

itzik93

New member
אני פה.

קצת מוגזם להתייחס אל המנוע כחדש, אבל צריך להתייחס אליו בעדינות יחסית (500 ק"מ) ואח"כ לחזור למוסך לחיזוק ראש נוסף (עד שהאטמים "יושבים" ו"מתבשלים" כמו שצריך ושאר החלקים/רינגים "יושבים" ומותאמים גם כן כמו שצריך). בנוגע לרעידות ול CO - נשמע לי מוזר. זה נשמע כמו כיוון שסתומים לקוי או כיוון סלד-סרק לקוי (אני מוריד את האופציה שהפלאגים לא טובים מאחר והמנוע עבר שיפוץ כך שססביר להניח השקיעו 50 שח על פלאגים חדשים)... לך תדע, אולי הקרבורטור תקול/מציף ?... אין ספק שלאחר מספר קילומטרים האוטו יעבוד "חלק" יותר, השאלה היא עד כמה הוא "רועד" עכשיו... מעכשיו, כדאי להשתמש בשמן טוב (מינימום 15W40 מינרלי או 10W40 חצי סינטטי). איציק

ceyal

New member
הסימפטומים

שלום דוקטור בוקר טוב מדובר ברכבי היקר סוף סוף מצאתי מוסך אמין ואז התברר שאנחנו חברים..עולם קטן.. אז פצחתי בשוונג שיפורים - הכל מחיר עלות (חלפים) ראש + רינגים - 2000 ש"ח (אחרי זריקת ראש מנוע שנעשה לפני חודשיים והיה דפוק
עכשיו - הרכב סיטרואן BX GTI 1900 150K קילומטר הרכב פשוט אכל מעט שמן ובמחיר הזה היה קשה לסרב להצעה העניין הוא שעד הביצוע הנ"ל הרכב היה יציב - למעשה היה מושלם למעט אכילת השמן הקלה. הפלגים חדשים SUPER4 של BOSCH - רכב מוזרק הסל"ד עולה ויורד בתדירות של שניה בערך בטווח של 200 סלד למעלה ולמטה. רק בסרק - כוון ה CO - מגיע עד 0.8 ומסרב לרדת עוד (בעבר היה 0.4-0.3)

itzik93

New member
כמה דברים:

קודם כל, מאחר וזה חבר שלך וכו´ וכו´ - בוא ניתן לו צ´אנס. תמתין מעט ותן לאוטו "להשתפשף" ותראה אם הבעיות נעלמות. במידה ואין שיפור - אני מציע לבדוק כיוון הצתה, כיוון שסתומים וכיוון קרבורטור, כל זאת לא לפני שבודקים שנית שכל החיבורים תקינים לחלוטין (צינורות וואקום, צינורות דלק, חשמל וכו´). מעבר לכך, מה מצב הפלאגים ? (אני יודע שהם חדשים, אבל אין עליהם שמן ?) האם ניקיתם אותם ? האם הוא כיוון הצתה/שסתומים או שהוא התעסק רק עם הראש מנוע ? איך האוטו נוסע בכלליות ? טוב יותר/פחות ? איציק

ceyal

New member
האמת

אחרי שבדקתי עכשיו פלאג ימני קיצוני - עם מעט שמן. ניקיתי. לא נעשו כיווני הצתה כלשהם - מדובר בהזרקת דלק לא קרבורטור. גם לא שסתומים אבל הם לא מתקתקים. הרכב שקט הרבה יותר - ומאריץ הרבה יותר מהר - ממש מורגש. גם הנסיעה עצמה חלקה מאד ללא קפיצות או הפרעות כל הבעיה בסלד סרק או בעמידה ברמזור

itzik93

New member
בינתיים...

הדבר היחידי והפשוט שאני יכול להמליץ עליו הוא לנסות לאפס את מחשב הרכב (אל תדאג, זה לא עושה שום נזק, רק מחזיר אותך חזרה להגדרות "ברירת מחדל"). - הבא את הרכב לטמפרטורת עבודה וכבה את המנוע - נתק את האזעקה - נתק כבל מינוס מהמצבר לשעה (אם אפשר אז שעתיים) - חבר חזרה את הכבל מינוס למצבר - התנעה את הרכב בלי אורות או מזגן - והכי חשוב, להתניע את הרכב למשך 10-15 דקות מבלי לגעת בדוושת הגז
- כבה את המנוע, סיימת. אני מקווה שאולי (אבל ממש א-ו-ל-י) זה יביא לשינוי כלשהוא. שווה לנסות. איציק

יש לי עדכון בנושא...

זוכרים שחבר שלי הלך למוסך להחליף ראש מנוע? אז ככה: שיפצו לו את הראש מנוע, החליפו גם אטם ופלאגים, שהמוסכניק טען ש"נשרפו לא יפה" ( מה זה אומר? ). המוסכניק גם אמר ששני שסתומים היו בפחות מ99% יכולת ( מה זה אומר? )... האוטו נוסע בסדר, אבל יש רעידות כמו שתיאר הבחור פה... והמוסכניק לא אמר לחזור לחיזוק ראש מנוע, אחרי 500 ק"מ...

itzik93

New member
דרך אגב, איפה הוא שיפץ ../images/Emo35.gif

במוסך מורשה/מרכזי של רנו או אצל ששון ליד המסגריה
איציק

sronis

New member
למה, מוסכניק חכם...

הוא יודע שאם החבר לא יחזור לחיזוק הראש רוב הסיכויים שהראש יהרס שוב... יותר כסף בשבילו... פשוט, לא?? בטח שצריך חיזוק!! רוני

אבל לא עניתם לי על שתי השאלות :

1. שיפוץ ראש מנוע. מה הקשר לשסתומים שלא עבדו ב 100%. 2. מה הקשר לרעידות ברמזור?

itzik93

New member
אז ככה:

ייתכן (וזו רק ה-ש-ע-ר-ה) שהמוסכניק ראה/איתר משהו שנראה לו לא תקין באחד/שתיים מהשסתומים (גומיה קרועה, כיוון לקוי, ליכלוך וכו´) והסיק שהם לא עבדו כמו שצריך... איציק

לא...

הוא הראה לנו תוצאות מחשב של 4 צילינדרים? ... 100%, 100%, 94%, 89%? לפני ואחרי: 100%, 100%, 99%, 99%... אין לי מושג מה זה... הוא אמר שהוא בדק את זה במחשב... שאלתי את חבר שלי לגבי ה 500 ק"מ, וחבר שלי טוען שהמוסכניק אמר לו את זה... אני אישית לא שמעתי את זה...

למעלה