שאלת בארגהסט

שאלת בארגהסט

אז יצא לי להציץ במגדיר המפלצות העברי (דל ועלוב בהתמקדו בעיקר בנתוני קרב - אבל זו אשמת המקור, לא המתרגמים), והבחנתי שם ביצור המכונה "בארגהסט" שנראה קצת כמו אחיה המכוער והסוטה של לאסי. צויין שם שהבארגהסט זוכה בקוביות פגיעה (כלומר - מתחזק פיזית) על ידי טריפת יצורים אחרים. השאלה הנדרשת היא, במה הוא כ"כ שונה מדמויות השחקן?

ננסק

New member
היית בדוכן כוכבי כסף בביגור?

אם כן, למה לא אמרת שלום?

ogmios

New member
איך הוא נקרא במקור?

אני מנסה לדמיין את האנגלית מאחורי התעתוק הזה, ומוצא את עצמי נכשל.

Ferenheit

New member
BARGHEST

במקור - Barrow Ghost כנראה. Barrow במשמעות של חפיר (כמו קבר), גוסט כמו "גוסט דוג", הסרט, מה שיכול היה גם להיות השם של היצור. וכו'. אני מקווה שברור לכולם שמדובר בסוג של גובלין.

DDN

New member
הומ, יכולה להיות גירסה מרושעת

ייבש ביצות ואגמים. . ..

Ferenheit

New member
במקור

זה גובלין שלובש צורה חייתית. זה קצת מטעה, כי גובלין זה שד-פיה מרושע, לא בשר תותחים לפי הקילוגרם. כך שבמו"ד הבארגהסט (המסוכן) לובש צורת גובלין, ולא להיפך. כנראה מההגיון שפחות הגיוני שיצור נחות יהפוך ליצור נעלה ממנו, אבל ההפך אפשרי, כתחבולה עוד יותר נעלה.

דומני

שבמקור צויין שבתחילת דרכו הבארגהסט נראה כמו גור זאב עם כפות ידיים. זה מספיק "גובליני" אם נשתמש בגובלין במונח הפייתי-שלילי המקורי, אבל מכיוון שבמו"ד "גובלין" מתייחס לעדה מסויימת, הבארגהסט נשמע קרוב אליהם בערך כמו טריאנט לאקליפטוס (נדמה לי שראיתי באיזה מקום דמות של עץ סופר-רשע בשם "אפוקליפטוס", אבל שכחתי איפה).

ogmios

New member
תודה [ותוספות לגבי השם]

הברגהסט הוא אחד ממשפחה של מיתוסים בריטיים על כלבים דמוניים העורבים לנוסע התמים. במשפחה הזו כלולים גם הגווילגי הוולשי, הכלב השחור של ווינצ'סטר, הקוון אנוייס הטצ'יקו מג'רסי ועוד. לגבי השם - לא מסכים עם האטימולוגיה של כלב חפיר. יותר סביר שמקור השם הוא burh-ghest (רוח עירונית, על שום היותו ואריאנט דאמוני לא לכלב פרא, כי אם לכלב מבוית, לרוב), berg-geisl (שד הרים, על שום היותו עורב לנוסעים באיזורי הספר), או אפילו Bar-geist (שד-דוב, על שום דמיונו לדוב בחלק מהואריאציות).

ogmios

New member
Yup

עפ"י האטימולוגיה Burh-Ghest (יענו Town Ghost, בתרגום חופשי מהניב שהיה נהוג בחלקיה הצפוניים של אנגליה). כאמור, זו רק תיאוריה אחת, אבל גם היא נשמעת לי יותר סבירה מ"שד-החפיר". [אם כי חשוב להדגיש שחוקרי הפולקלור לא הגיעו למסקנות חותכות לגבי מקור השם האמיתי]

למעלה