שאלת בארגהסט

ogmios

New member
mental note: read the whole thread

אני רואה שמחזרתי כאן דברים שכבר אמרתי בהודעתי הקודמת. My Bad. הרעיון הוא שמדובר, לפי המסורות המקובלות יותר, לגרסה דמונית של מסטיף או כלב ביתי אחר שהיה נפוץ באנגליה באותה התקופה.

Ferenheit

New member
אבל מה הקשר בינו לבין העיר?

בקשר לדברים האחרים, אני לא יודע. רוח-קבר-בו! נשמע לי טריוויאלי, אבל נכון שהדברים האלה לא עובדים ככה.

DDN

New member
היתרון היחיד של מוד"מ 2.

היה שם יותר פירוט על הרגלי המחיה ושאר הדברים של המפלצות. במגדיר של 3/3.5 זה באמת יותר סטטיסטיקות, תמונות ופחות רקע. וחבל.

DDN

New member
ותשובה עניינית.

נראה לי זה פועל כמו הקטע של ניקוז אנרגיה. הוא שואב ישירות את כוח הטרף, מול הדמויות שזוכות ב"נסיון" על הבסת יצורים. אולי זה כמו ההבדל בין לאכול ולקבל אינפוזיה?

ChainLightning

New member
I have met them once in a book

And to my understanding they come from another plane of existent when they are puppies to our plane and here they gain their power and strength by eating their victims alive and then they go back to their plane. Drizzt once fought against pair of them

המממ

את העובדה שאיזו תפלצת חוץ-מימדית טורפת יצורים חיים כדי לגדול ולהתחזק (כמו שערפד שותה דם או אמבה מעכלת חומר אורגני) אפשר לקבל כבעלת היגיון עלילתי, אבל למה אם ככה דמויות שהורגות דברים עוברות את אותו התהליך? זה נראה לי קצת מצחיק-עצוב שדמויות בסופו של דבר מקבילות בצורה מפתיעה למפלצות הנתעבות ביותר....

רמץ

New member
אמת

הבארגהסט נבדל משאר המפלצות בכך שהוא מחזיק יכולת השמורה בד"כ רק להרפתקנים. אגב, שמעתי פעם שאיזה ברנש שנעצר ע"י המשטרה על הריגת חתולים בניו-יורק טען שעשה זאת על מנת לקבל נק"נ.

Ferenheit

New member
הדבר שמציק לי יותר ממנצ'קיניזם

הוא גל של הומור דלוח ומלא תחושת חשיבות עצמית שאופף כל מקום הרבה אחרי שהמנצ'קינים נעלמו. באמת שאני לא מתכוון להודעה שלמעלה.

Ferenheit

New member
אתה לא חושב שהוא מנצ'קין מספיק?

מנצ'קיניזם קלאסי: עתק אולטרה קטלני ומרושע, שנותן לך סופר יתרונות במחיר מוסרי שכל מנצ'קין מתחיל יכול להתעלם מהן בלי בעיה (מתבכיינים קצת, וזה תירוץ להצדיק את כוחות הקסם האדירים שלך). מנצ'קיניזם 101: מינמקסינג - שים 3 בכוח, 18 בתבונה (אתה רייסטלין). יש לך דמות עגולה ובעלת חסרונות. עכשיו תמצא איזה חפץ קסם שייתן לך בונוס ענק לכוח.

בהחלט

אלריק הוא דמות די מעצבנת ושטוחה, ואת רוב עלילותיו אפשר לסכם ב"אלריק יוצא לטייל, פוגש אנשים (או שדים, או אלים), הורג אותם ואז מקטר על זה". בסט"ב, הוא די "פריק" במונחי השיטה, לא משהו שדמות שחקן יכולה לחקות בלי "עזרה" מאסיבית מהמנחה. בהמרה לק20, לעומת זאת, הוא "רק" לוחם8/אשף20, לא משהו שאי אפשר להגיע אליו עם מספיק היתקלויות מאוזנות.

למה?

כי למורקוק יש רעיונות מעולים, אבל הוא לא יודע לעבוד איתם. עדיף לתת את הרעיונות שלו למישהו אחר שישתמש בהם בשביל עלילות משלו. אגב - אישית אני לא ממש מת על הממלכות הצעירות.

" לוּ הייתי מנצ'קין ..."

הייתי מבקש מהשה"מ שלי לשחק "בארגהסט" הרפתקן, ככה הייתי צובר פי שניים XP על כל מפלצת שהייתי הורג !

DIDGIN

New member
הוא לא קיים רק בD&D

כנראה לקוח מאיזו אגדה או מיתולוגיה כי גם בshadowrun השתמשו בו. שם זה יצור שהנהמות\שאגות שלו משתקים את השרירים שלך ואז הוא טורף אותך.

ogmios

New member
כפי שכתבתי בהודעה השניה שלי בת'רד

הוא לקוח מהפולקלור של עמי האיים הבריטיים.

למעלה