שאלת אוכל

• פותח הנושא happy
  • פורסם בתאריך

happy

New member
שאלת אוכל

ליהי בת 4 וחצי רזה מאוד שוקלת 15 קילו ביום טוב הגובה שלה 1.09סמ (נמדדה לפני כמה ימים אצל הרופאה). הבעיה איתה שהיא חיה מהאויר ממש ככה. הינו אצל דיאטנית כמה פעמים והיה באמת שיפור. הדיאטנית לא מוטרדת כי הילדה אוכלת (אומנם מאט אבל אוכלת) וגם גדלה. הבעיה שליהי בבוקר שותה כוס שוקו והפעם הבאה שהיא אוכלת זה רק ב 17 בבית
זה לא נורמלי. ותסכימו איתי שכוס שוקו זה לא אוכל. בגן היא לא אוכלת כלום כלום כלום. רק אם יש שניצל אז היא טועמת. אני בבעיה כי מצד אחד אני לא רוצה להכריח אותה לאכול ומצד שני חיבים לאכול במשך היום אי אפשר לצום כל היום. היום שהגענו לגן לא היו הגננות שהיא מכירה. כי עכשיו הגן במתכונת של קיטנה אז יש צוות מצומצם (פחות ילדים) ולא תמיד הגננות שלה. ליהי היתה בהיסטריה שיכריחו אותה לאכול והיא לא נתנה לי ללכת עד שאמרתי לכל הצוות שאם ליהי לא רוצה לאכול לא צריך. אני ממש מתחילה לחשוש שלליהי יש התחלה של בעיות אכילה. הדיאטנית שדיברתי איתה כמה פעמים מסכימה איתי שלא תקין שהיא לא אוכלת במשך היום אבל אם היא אוכלת בערב אז רק לנסות לתת לה משהוא בבוקר. לא כל כך יודעת מה לעשות איתה. אשמח אם יש תובנות למשהיא

ראשית, לא מסכימה ש../images/Emo185.gif זה לא אוכל

(אוכל גרוע, בעיני, אבל מבחינה קלורית ואחרות, נחשב בפני עצמו כ"ארוחת בוקר"). שנית, המופלטה תיכף בן 6 ובמימדים של ליהי
(כך שהיא לפחות לא נמוכה לבני גילה...) שלישית, חושבת שכרגע יש בעיה נקודתית של קייטנה וצוות, עם זה לא הייתי מתעסקת בכלל. מה שכן, אם שניצל היא כן אוכלת, הייתי מבררת אם ניתן לספק לה בקייטנה שניצל בכל יום. אני לא בטוחה שההתנהגות שלה היא של "הפרעת אכילה", נשמע יותר כמו רצון להמנע מעימות (שאולי כבר היה?) עם מי מהצוות. רביעית, אני הייתי ילדה כזו, שחיה על שוקו וארוחה אחת משמעותית יותר ביום ו"עשיתי טובה" אם הכנסתי עוד משהו לפה. הייתי בהחלט ילדה רזה מאוד (למעט תקופה אחת עגלגלה, בה הורי טסו לחו"ל לשלושה שבועות ופוטמתי על ידי סבתא שלא ניתן לומר לה לא. אם את רוצה, היא גרה לא מאוד רחוק ממך...) ובסופו של דבר (וגם בראשיתו של דבר), אני חושבת שהיה נכון שהורי לא "דחפו" לי אוכל. אם עוד לא הייתם אצל אנדוקרינולוג, הייתי מתחילה משם, כולל בדיקות דם וצילום כף יד. בנוסף, אם זה כן נראה לך הכיוון, יש מרפאה מצויינת, כך שמעתי, של הפרעות אכילה ב"דנה" (איכילוב).

happy

New member
תודה שאת חושבת ששוקו זאת ארוחה

אז הבת שלי אוכלת 2 ארוחות ביום. עכשיו זה נשמע הרבה יותר טוב
. היתי איתה אצל אנדרוקרינולוגית כלומר היא באה איתי כי אני מטופלת באופן שוטף (סובלת מתת פעילות בלוטת התריס). והאנדו' טענה שבגלל שבגובה היא באחוזון 90 אז אין שום סיבה לדאגה והיא פשוט אוכלת כנראה כמו שהגוף שלה דורש. ופשוט להוריד לחץ. מאוד קל להגיד מאד קשה ליישם.

whimsical me

New member
גם אחותי הקטנה היתה כזו

(למרות שאאל"ט היא לא אכלה כלום גם בבוקר). ההורים שלי לא התעסקו בזה בכלל (היא גם היתה בררנית בצורה זוועתית לגמרי באוכל ולא אכלה המון דברים). היום היא צעירה ורזה (לא בטירוף, פשוט בלי עודף) ואני מקנאה בה נורא... אה, והיא אוכלת הכל היום (אפילו חומוס!)

קיטי08

New member
הפי

לי יש בן דוד שהיה אוכל כמו ציפור וכשאכל זה היה מאכל מתוחכם שקראו לו לחם עם חמאה וזיתים. וזהו. היום הוא 1.98 ועו"ד. אז כנראה ליהי יודעת מה טוב לה. אני הייתי מנסה בלי לחץ להציע לה שתכינו דברים שמתחשק לה יחד ואז אולי יהיה לה יותר נחמד לאכול. אפשר גם להביא משהו ככיבוד לגן? בכל מקרה אלה הרגעים שאני מרגישה שניתן לסמוך עליהם (כמובן זה ניתן לומר בגלל שהיא כבר נבדקה כראוי).

רינת200

New member
יש מקום לשיפור

הילדה לא מורעבת וגדלה יפה, היא לא נמוכה או רזה מידי. אם כי הייתי עושה בדיקות דם לראות האם יש איזה חסר. כך שלא הייתי מאוד דואגת, כדי לא לפתח בעיות אכילה לא הייתי נכנסת לעימותים, במיוחד לא בקיטנה, שם זה זמני. אם ביום שמגישים שניצל בגן היא אוכלת שלוש ארוחות, הייתי מנסה לראות אם אפשר להגדיל את מספר הפעמים בהם מגישים שניצל בגן או אפילו להביא לה שניצלים מהבית. אגב מה היא אוכלת בארוחת חמש שלה? בגדול עם ילדה כזו הייתי משתדלת לקום קצת יותר מוקדם ולהגיש לה חצי כוס שוקו פלוס משהו אחר יותר מזין ובכלל הייתי מנסה שאת המעט שהיא אוכלת יהיה מזין ככל האפשר ולא שבארוחות המועטות שלה היא תאכל רק ממתקים או חטיפים. אגב היא בגיל שאפשר לדבר איתה ולראות האם יש עוד דברים שהיא תרצה לאכול, למה היא לא אוכלת את הקציצות, האם זה עינין של מירקם או טעם? האם המלפפון בעיגולים יותר טעים מהמלפפון בפסים או להיפך? בהצלחה

happy

New member
מאוד מסכימה שהמעט שהיא אוכלת צריך להיות

מזין לכן אין ממתקים בבית בכלל. ב 17 היא אוכלת מעדן ופרי. ואז ארוחת ערב המון פעמים שניצל עם פתיתים וירקות. או חביתה עם גבינה וירקות וגם את זה היא לא ממש אוכלת. או טוסט עם פסטרמה וגבינצ עם ירקות. וגם את זה היא טועמת לא ממש אוכלת

אולי דעתי חריגה

אבל אם היא אוכלת בכל יום כוס שוקו, מעדן, פרי, שניצל, פתיתים וירקות, בעיניה יא אוכלת מספיק. לא המון, אבל בהחלט מספיק. ואם מה שהיא אוכלת הכי טוב זה שניצל, אז שיהיה שניצל כל יום, לא חובה לגוון מידי. ולטעמי, אם הייתה בעיה ממשית בשגשוג, היא לא הייתה מממשת את אחוזון 90 בגובה, גם אם זה בפוטנציאל שלה. אני מכירה כמה ילדים רזים מאוד שניסו "להשמין" אותם. זה לא עבד בזמן אמת, אבל כנערים הם בעלי עודף משקל. מיותר. הדבר היחיד שאולי הייתי עושה, בלי לחץ, ורק אם מתאים לה, לנסות לתת מולטי ויטמין. יש ילדים שזה "פותח" להם את התאבון. מעבר לזה, באמת כלום, ההפך, להוריד לגמרי לחץ.

עדיקים

Active member
מסכימה עם מעיין ברכה לגבי המולטי ויטמין

מנסיון של חברים, אמנם הבת שלהם היתה בת שנה ולא אכלה כמעט כלום הם התחילו לתת לה מולטי ויטמין והילדה התחילה ממש לאכול טוב. אצלהם היתה בעיה חמורה כי הילדה ממש לא היתה בשום אחוזון גם בגובה וגם במשקל. אין ספק שהיום היא עדיין קטנה אבל רואים הבדל בתאבון. מילדה שכמעט לא אכלה כלום היא פשוט אוהבת לאכול. אצלי אישית הקטנה גם לא אכלנית גדולה בכלל ומה שממש מחזק אותי זה בקבוקי המטרנה בבוקר ובלילה. אני יודעת שרק כשהיא תפסיק איתם אני באמת ידע כמה היא אוכלת כי בסופי שבוע שאנחנו איתה ימים שלמים קורה שהיא כמעט ולא אוכלת כלום כל היום ולא שאני לא מציעה ולא שאני לא מוכנה להכין לה כל מה שהיא רק תרצה.

happy

New member
לגבי השניצל אני אדרוש שיהיה בצהרון כל יום

שניצל בשבילה בדרך כלל אני משלימה לה שניצל בבית כי שניצל מכניס לבטן גם עוף וגם ביצה. מה שרשמת עם הנערים שהיו ילדים רזים והיום הם נערים שמנים זה בדיוק מה שהרופאת ילדים של ליהי אמרה לי. היא אומרת שכנראה ליהי רזה מטבעה ואוכלת כמו שהגוף צריך ואם אני אציק עם האוכל ואהפך את זה לISUE יש סיכוי שזה יצור לה בעיות של עודף משקל בעתיד. פשוט לעזוב את הילדה לנפשה. וכפולניה טובה זאת המשימה הכי קשה לי בגידול הילדים

רינת200

New member
אם ככה

אם זה מה שהיא אוכלת ביום, אז זה גם נורמלי וגם מספיק. לא להלחץ, לא ללחוץ, לא עליה ולא בצהרון, קשה בצהרון לתת לכל ילד מנה מיוחדת, תשלימי בבית מה שצריך. בנוסף חשובה הדוגמה האישית, שתראה אותכם אוכלים דברים שונים, ואפשר לעשות גירסה פשוטה בשבילה. הרבה ילדים לא אוהבים מנות מורכבות אז כשאת מכינה סלט להשאיר קצת מכל מרכיב בניפרד, וכך גם עם מאכלים אחרים. ולא להתיאש בהרבה מקרים בהמשך הם מוכנים להתנסות במגוון רחב יותר, כדאי להציעה לה אך לא להתרגש מ"לא" ולפעמים זו גם לא בעיה של אוכל אלא של אקוסטיקה, יש ילדים שלא אוכלים בצהרון כי הקצב לא מתאים להם ויש דברים יותר מעניינים בסביבה, קשה להם להספיק ולהתרכז בדבר שפחות מעניין אותם...

לא יפה להגיד שנרגעתי על חשבונך...אשמח להמלצות

לא ציינת מה ליהי אוכלת אחרי השעה 17.00... בתי בת ה5.7 שוקלת 20 ק"ג והגובה 1.20 (קצת גבוהה לגילה). לאחרונה מדאיגה אותי ממש... בבוקר שותה שוקו או חלב עם עוגיה או טוסט. בגן/קייטנה אוכלת ארוחת 10:00 (כריך שאני שולחת לה). בצהרים אוכלת שם מעט פחממות. נמנעת כמעט לחלוטין מכל סוג של בשר או עוף, רק לפעמים מעט דגים. ארוחת ביניים: יוגורט או ארטיק, פופיס או בסוויט עם חלב, או פרי. בערב כמעט תמיד חביתה עם לחם ומעט ירקות וגבינת משולש (בצורת פרצןף) או קורנפקלס עם חלב (לפעמים דייסת שיבולת שועל על בסיס חלב עם דבש). כשהייתה קטנה אכלה הכל, אוכל מגוון, עשיר, מכל אבות המזון ומאוד אהבה לאכול... גם עכשיו אני משתדלת לגוון ולדאוג לארוחות מזינות.הבעיה היא שהיא כמעט תמיד בוחרת בפחמימות וכמעט ללא בשרים... וכל היום רוצה המון ממתיקים... זה כבר הפך למשהו חולני כמעט ואני חוששת שההגבלות שלנו רק מגבירות את רצונה ליותר ויותר דברי מתיקה... אשמח להמלצות, תגובות, הרגעה וכו' תודה ושבוע מקסים מירי

ועוד משהו...

האם עשית לה בדיקות דם, לבדוק את הערכים ושלא חסר משהו? אפשר להוסיף תוספי תזונה.בצורת ויטמינים למיניהם, בדרך כלל ילדים אוהבים. שיהיה בהצלחה ובתאבון! מירי

טאניוש

New member
אני מדחיקה...

אין לי מושג מה וכמה הבן שלי אוכל בגן. לא שיש לו בעית תאבון
- הוא פשוט אוכל נורא נורא לאט (משילוב של סיבות - גם בעיה מוטורית, גם חולמנות לא נורמלית), ומכיוון שהוא לא רוצה להפסיד את כל האקשן - מוותר על אוכל וזהו. לפני הגן אני דוחפת לו מעדן או פרוסה, סנדוויצ'ים ששולחת איתו הוא מחזיר לי. לקבל דיווח מגננות קצת קשה (ככה זה כשיש 35 ילדים על שני אנשי צוות), ממה שאני מבינה ממנו - אוכל את מה שמספיק לאכול ב-20 דקות (בקצב שלו זה שני ביסים) ורץ לשחק. חוזר מהגן רעב מאד. אז יוצא גם אצלינו שהארוחה הראשונה (סליחה, שניה אם מחשיבים מעדן של הבוקר) היא אחרי הגן - בארבע. הניחוש שלי שאנחנו לא לבד בסירה הזו.הפי יקירתי, כנראה לא מעט ילדי ישראל צמים כל היום
. אני מסרבת להלחץ (גם) מזה. משתדלת לתת ארוחת ערב מזינה, אין בבית שטויות וממתקים, בסופי שבוע אוכל מסודר, לא רואה מה עוד אפשר לעשות...

פאקא

New member
רק רוצה להעיר

שאצלנו לילדה אין כיום בעיית אוכל אבל לאמא שלה כנראה יש
כנראה שעדיין לא יצאתי לגמרי מקשיי האוכל הראשוניים, אפילו שעוד מעט היא בת שנתיים וחצי וכבר בגיל שנה הדביקה את העקומות... אני קצת דפוקה, אני יודעת, אבל אחרי שקראתי את השרשור הזה נשבעתי בי שיותר לא אפתה אותה לאוכל... מקוה שזה יחזיק מעמד יותר מיום. מישהי יכולה להזכיר לי גם מחר?
אז תודה על השרשור פאקא

למעלה