שאלת אבחון מחוננים

מה זה אומר "כיתה מלאה"?

ביסודי יש 30 ילדים בכל שנה, ואז בחטיבה יש 30 מכיתת מחוננים + הילדים שלא נכנסו לכיתת מחוננים בחטיבה אבל ממשיכים ביום שליפה? מה ההגדרה של "כיתה" מבחינתך?

דיברגנט חדש

Well-known member
לא יש ילדים חדשים במקום אותם ילדים שלא עברו את קרני, לכן אני

טוען שזו אותה סיטואציה.

ממש לא. זו פשוט מסגרת אחרת.

זה לא ש"ממשיכים מיום שליפה לכיתת מחוננים בחטיבה", אלא שיש יום שליפה ביסודי, וחלק מהילדים שהיו ביום שליפה הולכים בחטיבה לכיתת מחוננים וחלק לא. הסיבה היחידה לקרוא לזה "יום שליפה" בחטיבה היא שיום השליפה של היסודי זה גם שם. אבל זה פשוט יום לימודים העשרה בכיתת המחוננים - גם אצלנו יש העשרה בתשלום. אצלנו אין קשר בינה לבין יום שליפה, ויום שליפה ממשיך במקום אחר למי שהיה בו ורוצה להמשיך - ולכן כן אפשר לקרוא לו יום שליפה כי הוא במקום אחר. אבל בעקרון יום שליפה זה למי שמאותר לפי סאלד, ואין קשר בינו לבין מסגרת המחוננים בחטיבה, שהכניסה אליה נקבעת לפי קרני.
לא יודעת למה אתם ממשיכים לקרוא לזה יום שליפה, אבל זה לא משנה - זה לא דומה לכיתה שבה למדת ומוציאים אותך ממנה. פשוט היית ביום שליפה ולא התקבלת לכיתת מחוננים. לא היית בכיתת מחוננים יום-יום שלוש-ארבע שנים והעיפו אותך ולקחו מישהו אחר.

דיברגנט חדש

Well-known member
אני לא מסכים איתך, תיקראי את תגובתי האחרונה אלייך לפני כדקה

מעבר לזה, זו כבר טחינת מים ונישאר חלוקים.

יו2יו

New member
יש אפשרות להצטרף למרכז מחוננים בעיר סמוכה

על בסיס מקום פנוי, בדרך כלל אין בעיה. בקשה מופנת לרפרנטית המחוזית והיא תפנה אותך למרכז הרלוונטי
&nbsp
מרכזים: http://edu.gov.il/minhalpedagogy/gi...ted-frameworks/Pages/gifted-centers-list.aspx
&nbsp
רפרנטים מחוזיים: http://edu.gov.il/minhalpedagogy/gifted/Educational-frameworks/Pages/regional-supervisors.aspx
&nbsp
ההסעות יהיו באחריותכם ועל חשבונכם. בדרך כלל יהיו מספר ילדים מאותה העיר וניתן להתחלקת זה מאד מקובל.
&nbsp
יש ילדים שימי שליפה הרבה יותר מתאימים להם מאשר כיתת מחוננים, נראה לי שזה המצב אצלכם. נכון שאם תשנו את דעתכם לקראת החטיבה תתכן בעיה של מקום בכיתה וכמובן עיניין הבחינה (שכרגע נמצא בדיונים, אך עדיין אין החלטה האם יהיה שינוי, האם גם מי שבכיתות יצטרך להבחן או שאולי דווקא מי היה ביום שליפה יהיה פטור)
&nbsp
אבל, אבל גדול, יש עוד חצי שנה עד לקבלת התוצאות. ילדים מחוננים רבים לא עוברים את הבחינה, גם אם יצאו בתחושה טובה (צריך להצטיין יותר מאחרים ומספר המקומות מוגבל). אני ממליץ לחכות בסבלנות ולא לפתח ציפיות. בכל מקרה אין לכם מה לעשות עד לאחר קבלת התוצאות.
&nbsp
בהצלחה

יו2יו

New member
לא מדויק

ראשית, השואלת התענינה לגבי ההגעה ליום השליפה בעיר אחרת. במקרה שלה יש בישוב מסגרת מחוננים לכן העירייה לא תסייע בהסעות.

בישובים בהם אין פתרונות למחוננים העיריה/מועצה מממנת את ההסעות לימי השליפה בערים אחרות.

דיברגנט חדש

Well-known member
בערים אחרות אולי, אך לא בתוך העיר, גם אם זה עולה על מס' הק"מ

(אצלנו, נדמה לי שזה 2.5 ק"מ), למרות שלבי"ס הרגיל כן מסיעים.

יו2יו

New member
השואלת שאלה ספציפית על הצטרפות ליום שליפה בעיר אחרת

ולכן תשובתי התייחסה לכך. אם אתה כותב "אין הסעות" באופן גורף אתה מטעה וחבל

יורה נחושתן

Member
מנהל
"שאלת אבחון מחוננים"

כדאי לבדוק את הנושא מול הרשות המקומית שכן, הם אמורים לדאוג לאלטרנטיבות בהתאם ליכולות שלהם.

עדיקים

Active member
תודה רבה

וואו, השאלה שלי גרמה לדיון ארוך בנושא בעניינים שמעבר.

למעלה