מה הבושה בדיוק? החלטת ממשלה לגיטימית לחלוטין וחוקית למהדרין. אפילו יש בה הגיון מסוים אם רוצים באמת לנתח את זה ברצינות (אם כי אפשר באותה קלות לטעון להיפך כמובן).בושה.
המצב שנוצר ולא משנה מדוע וכיצד נוצר או מי אשם בו, הוא בלתי אפשרי לכל הדעות (זולת לדעות הרל"בניקים הקיצונים שלא אכפת להם שהמדינה תיפגע) ומחייב פתרון. כינוס הוועדה המסדרת כרגע בלתי אפשרי. מה שנותר הוא לקדם את זה בדרך אחרת.
אשרי הממשלה שידעה לעשות זאת בצורה מכובדת וראויה. כל שנותר כעת הוא לקוות שההליך יקודם כמה שיותר מהר ונוכל לחזור לנורמליות.
אגב, אישית אני בדעה שבשביל שזה יקרה לא די בהדחת היועמ"ש הנוכחית, אלא יש צורך דחוף להגדיר ובעיקר לגדר את הגדרות התפקיד, דבר שלא נעשה עד היום. זאת על-מנת למנוע שהמצב הנוכחי יחזור על עצמו גם עם היועמ"שים הבאים. במקביל צריך ליישם את מה שמתוכנן מזמן (והיועמ"ש הנוכחית אפילו חתומה על הסכמה לכך) והוא הפרדת תפקידים בין הייעוץ המשפטי לראשות התביעה הפלילית במדינה.
אם רק היועמ"ש תוחלף ולא יבוצעו הדברים הנוספים הללו, פתרנו אולי בעיה אקוטית, אך מובטח לנו שהיא תחזור אלינו בהמשך פעם נוספת.