שאללהההה

שיר w

New member
שאללהההה

בכיתה 8 בנות ו-4 בנים.מתוכם יש לבחור ועד בין 3 חברים.מה ההסתברות להחור מתוך תלמידי בכיתה ועד בין 3 בנים? תודה לפותר..

t0mer

New member
אני אפרט שתביני

4/12*3/11*2/10 =מה שהוא אמר זאת שאלה דיי פשוטה
את פשוט עושה לפי הנוסחא הרגילה של אירוע רצוי/שאר באירועים גם לי יש שאלה בהיסתברות,שאלה מהיום מהמבחן של קידום אורי בורי וגורי נוסעים לחרמון,בחרמון יש שני רכבלים א' ו-ב', בכל רכבל יש 3 מקומות,מה הסיכוי ששבידיוק 2 חברים יהיו ברכבל א'? הדגשתי בידיוק כי חייבים 2 לא יותר לא פחות שני חברים אני יודע איך עושים 3/6*2/5 אבל אני לא מה עושים כדי להבטיח שהשלישי ישב ברכבל השני

000שירה000

New member
לא יודעת, אני מנסה כל פעם לצאת מנק'

הנחה שונה, וכל פעם יוצא לי משהו אחר. אוף.

000שירה000

New member
טוב, אני מהמרת על 3/8

יש לפי מה שנראה לי 8 מקרים אפשריים, ו-3 מתוכם מתאימים: מקרה 1: שלושתם ברכבל א. מקרים 2-4: שנים מהם ברכבל א' (זה בעצם שלושה מקרים אם כל פעם ניקח שניים אחרים) מקרים 5-7: אחד מהם בלבד נמצא ברכבל א' (שזה שוב 3 מקרים, כל פעם אחד אחר) מקרה 8: אף אחד מהם לא ברכבל א'.

הסבר

(רכבל?? בשאלה מדברים על ועד) הטעות שלך נובעת מזה שלא לקחת בחשבון שיכול להיות שבכל פעם גם הבנות מתחלפות וזה מוסיף מקרים. לדוגמא רשמת: מקרים 2-4: שנים מהם ברכבל א' (זה בעצם שלושה מקרים אם כל פעם ניקח שניים אחרים) את אומרת שיש שלושה מקרים - אושמשה בועד או שאיציק בוועד או שירון בועד. אבל זה מסתעף: יכול להיות שמשה בועד עם חני ומירי, יכול להיות שמשה עם מירי ומאיה וכו'... - פספסת הרבה מצבים.

000שירה000

New member
מותק, אתב חייב להפסיק עם החשיש!!!

חחח...אתה לא שמת לב אולי מרוב עייפות אבל באמצע השרשור תומר שאל שאלה אחרת לגברי לגבי רכבלים, ואני עניתי לתומר, ולא לשאלה בראש השרשור... (ואני לא בטוחה שעניתי נכון אז אשמח לשמוע את הפתרון שלך לשאלת הרכבלים).

t0mer

New member
כן צדקת

זה אומנם מה שאני בחררתי אבל אני זוכר שאחת התשובות הייתה 3/8

תשובה לשאלת הרכבל ../images/Emo3.gif

בוא נלך הפוך: נחשב מה הסיכוי שכולם ישבו באותו רכבל. לא משנה לנו לאיזה רכבל הראשון נכנס. הסיכוי שהשני יכנס לרכבל שאליו נכנס הראשון הוא 1/2. הסיכוי שהשלישי יכנס לרכבל שאליו נכנס השני גם 1/2. אז הסיכוי שכולם ישבו באותו רכבל - 1/4 כלומר הסיכוי למצב ההפוך - שבו הם מתחלקים על פני שני הרכבלים הוא 1-1/4 כלומר 3/4. אבל למעשה כשהם מתחלקים בשני הרכבלים אחד מהם יושב לבד והשניים האחרים יושבים ביחד. הסיכוי שהשניים האחרים יושבים ביחד דווקא ברכבל א' ולא ב-ב' הוא 1/2. נכפיל 1/2 ב-3/4 ונקבל 3/8.

TRIPLEfnH

New member
דעתי

בוא נראה מה הסיכוי לשני חברים ברכבל אחד: זה בעצם הסיכוי לחבר אחד ברכבל אחד (כי אז יש שניים ברכבל השני). עבור כל אחד משלושת החברים: זה שמינית (לדוגמה: גורי ברכבל אחד שזה חצי, בורי ברכבל שני שזה חצי, וגם אורי ברכבל שני שזה חצי) בסה"ך זה שלוש שמיניות כי יש שלושה חברים, מה שאומר שהסיכוי לשני חברים ברכבל אחד זה 3 שמיניות, אך מכיוון שרוצים דוקא את רכבל א', זה בדיוק חצי, כלומר 3\16 נישמע הגיוני ?

TRIPLEfnH

New member
טעיתי

אחרי שהסתכלתי בפתרון של ילד חורף הבנתי שטעיתי. דרך אחרת להסתכל על השאלה: כמה אפשרויות יש ליושבים ברכבל א' אורי +גורי אורי + בורי בורי + גורי כל אחד משלושת הילדים לבד (עוד 3 אפשרויות) 0 יושבים כל השלושה מכיוון שרק שלושת הראשונים טובים לנו למה שביקשו זה באמת 3 מתוך 8.

Mapisto

New member
שניה שניה שניה!!!!

הרעיון של עיקרון הולך ופוחת הוא נכון, אבל אנחנו לא צריכים להכפיל או לחלק ב6?! כלומר בוא נגיד ששמות 3 הבנים שנחרו הם גדי טל ויואב? האם גדי טל יואב זה בעצם טל גדי יואב (זה ועוד 4 אופציות) ?

תשובה

נניח שאנו בוחרים את המועמדים אחד אחרי השני: הסיכוי שהמועמד הראשון שנבחר הוא בן הוא 4/12. בהינתן שהמועמד הראשון שנבחר הוא בן, הסיכוי שהמועמד השני הוא גם בן הוא:3/11 (כי נשארו רק 11 אנשים לבחור מתוכם ורק 3 מתוכם בנים) בהינתן שהמועמדים הראשון וגם השני שנבחרו הם בנים, הסיכוי שהמועמד השלישי הוא גם בן הוא:2/10(כי נשארו רק 10 אנשים לבחור מתוכם ורק 2 מתוכם בנים) מכפילים את כל הסיכויים של כל המקרים (כי כל המקרים חייבים להתקיים כדי שיבחרו 3 בנים) אחד בשני ומקבלים:1/55

למעלה