שאלות

מצב
הנושא נעול.

NNN747

New member
שאלות

שאלות
1. מה הקו העמוס ביותר של רכבת ישראל?- מבחינת נוסעים בקו ומבחינת מספר רכבות בקו ביום! 2. מה התחנה העמוסה ביותר בארץ? 3. לאיזה סוג רכבת יש הכי הרבה קרונות{ציוד} ברכבת ישראל? 4. היכן כיום מדיירים רכבות? {במרחב צפון,מרכז,דרום}. 5. תגידו, לאחר יציאה מתחנת תל-אביב השלום לכיוון דרום{ תלאביב הגנה} יש מנהרה בה עוברת הרכבת מתחת לכביש , נכון???. 6. באיזה תדירות צפוי להתקיים הקו של ירושלים? יהיה קו רק תל-אביב- ירושלים, או שיהיו קווים נוספים לירושלים מערים אחרות?

elians

New member
אוקיי הנה התשובות המשוערות שלי אליך

שאלות
1. מה הקו העמוס ביותר של רכבת ישראל?- מבחינת נוסעים בקו ומבחינת מספר רכבות בקו ביום! 2. מה התחנה העמוסה ביותר בארץ? 3. לאיזה סוג רכבת יש הכי הרבה קרונות{ציוד} ברכבת ישראל? 4. היכן כיום מדיירים רכבות? {במרחב צפון,מרכז,דרום}. 5. תגידו, לאחר יציאה מתחנת תל-אביב השלום לכיוון דרום{ תלאביב הגנה} יש מנהרה בה עוברת הרכבת מתחת לכביש , נכון???. 6. באיזה תדירות צפוי להתקיים הקו של ירושלים? יהיה קו רק תל-אביב- ירושלים, או שיהיו קווים נוספים לירושלים מערים אחרות?
1. קו עמוס, הייתי אומר שתל אביב לוד הוא הכי עמוס, 2. תחנה עמוסה, לדעתי ת"א השלום מבחינת אנשים, ולוד מבחינת רכבות. 3. ציוד רכבת הייתי אומר DD... או שפשוט אני רואה אותם הרבה, 4. רכבות, אני משער ששמים אותם בלוד בעיקר. 5. יש מנהרה, אך לא נראה לי שהרכבת עובדת מתחתיה אלא לידה. 6. קו ירושלים - לא ידוע לי.. זה אביתר יענה

NNN747

New member
חחח.. ואני חושב שמערכי האיי סי ....

1. קו עמוס, הייתי אומר שתל אביב לוד הוא הכי עמוס, 2. תחנה עמוסה, לדעתי ת"א השלום מבחינת אנשים, ולוד מבחינת רכבות. 3. ציוד רכבת הייתי אומר DD... או שפשוט אני רואה אותם הרבה, 4. רכבות, אני משער ששמים אותם בלוד בעיקר. 5. יש מנהרה, אך לא נראה לי שהרכבת עובדת מתחתיה אלא לידה. 6. קו ירושלים - לא ידוע לי.. זה אביתר יענה
הם הרבים ביןתר שיש לרכבת ישראל- אני רואה אותם כל הזמן בקרית מוצקין

elians

New member
IC3 אלא מערכים קבועים של

הם הרבים ביןתר שיש לרכבת ישראל- אני רואה אותם כל הזמן בקרית מוצקין
IC3 אלא מערכים קבועים של
3 קרונות מחוברים לכן זה נראה לך הרבה, אבל אם תסתכל על DD.. תראה שכל יחידת קרון נוסעים או קרון ניהוג... הוא יחידה בפני עצמה. לזה התכוונתי

תשובות משוערות שלי

תשובות משוערות שלי
1. תל אביב לוד 2. תל אביב השלום או אולי מרכז 3. ממש אינלי מושג 4. לוד, תחנת תל אביב בית הדר, תחנת חיפה מזרח - זה אלו שאני יודע. יהיה גם כמובן בירושלים. 5. אינלי מושג 5. רכבת לכל כיוון פעם בחצי שעה בשעות השיא - בערך. זה מה שידוע לי.

NNN747

New member
שאלה נוספת...

תשובות משוערות שלי
1. תל אביב לוד 2. תל אביב השלום או אולי מרכז 3. ממש אינלי מושג 4. לוד, תחנת תל אביב בית הדר, תחנת חיפה מזרח - זה אלו שאני יודע. יהיה גם כמובן בירושלים. 5. אינלי מושג 5. רכבת לכל כיוון פעם בחצי שעה בשעות השיא - בערך. זה מה שידוע לי.
שאלה נוספת...
איפה ממוקמת תחנת הנתב"ג התפעולית? {ממתי יש כזאת תחנה- הזכירו את שמה בכתבה של הנסיעה המצולמת לנתב"ג באתר חדשות הרכבת} למה התחנה הזאת משמשת?

יש לי עצה בשבילך

שאלה נוספת...
איפה ממוקמת תחנת הנתב"ג התפעולית? {ממתי יש כזאת תחנה- הזכירו את שמה בכתבה של הנסיעה המצולמת לנתב"ג באתר חדשות הרכבת} למה התחנה הזאת משמשת?
יש לי עצה בשבילך
על המון משאלותיך יש תשובות מפורטות באתר "חדשות הרכבת". זה במאת אתר מצוין, ורק צריך לחפש קצת - אם כתבת שהזכירו את זה באתר, אז בטח גם כתוב על התחנה. זו עצה גם לשאלות אחרות, ולא רק לעכשיו.

תחנה תפעולית נתב"ג נמצא 2 ק"מ

שאלה נוספת...
תחנה תפעולית נתב"ג נמצא 2 ק"מ
מזרחית לתחנת נתב"ג הרגילה. היא קיימת מזמן שפתחו את הקו לתנועה נסיונית, עוד בראשית שנת 2004. משמשת לחניית רכבות ולמפגש רכבות (עתידי, עם פתיחת הקו למודיעין).

מבחינת רכבות אכן קו לוד - תל-אביב

שאלות
הוא הכי עמוס. אבל בעצם אין קו כזה (זה 5 קווים : ב"ש-ת"א, ראשון-ת"א, רחובות-ת"א, אשדוד-ת"א, בית-שמש - ת"א). מבחינת נוסעים, כמובן שזה הקו בין חיפה לתל-אביב. התחנה הכי עמוסה, הן רכבות והן נוסעים היא תל-אביב מרכז ע"ש סבידור, זו שליד רחוב ארלוזורוב (אשר בטעות נקראת ע"י העם בשם רכבת צפון). ל-IC3 (יש 40 מערכים כשבכל מערך 3 קרונות. זה יוצא כאילו 120 קרונות). לא, אין מנהרה מתחת לכביש בין השלום להגנה. המנהרה היחידה באזור היא, בעצם שתיים. אחת, בין ת"א דרום (מקווה-ישראל, צמת הולץ או איך שלא תקרא לה) הישנה לבין הקו שממשיך ללוד. השניה, היותר בשימוש, היא ההתפצלות לנתב"ג, באזור מחלף שפירים. אני מניח שהקו לירושלים יהיה, לפחות בהתחלה, רכבת אחת לשעה לכל כוון.

NNN747

New member
הר צין זאת .....

הוא הכי עמוס. אבל בעצם אין קו כזה (זה 5 קווים : ב"ש-ת"א, ראשון-ת"א, רחובות-ת"א, אשדוד-ת"א, בית-שמש - ת"א). מבחינת נוסעים, כמובן שזה הקו בין חיפה לתל-אביב. התחנה הכי עמוסה, הן רכבות והן נוסעים היא תל-אביב מרכז ע"ש סבידור, זו שליד רחוב ארלוזורוב (אשר בטעות נקראת ע"י העם בשם רכבת צפון). ל-IC3 (יש 40 מערכים כשבכל מערך 3 קרונות. זה יוצא כאילו 120 קרונות). לא, אין מנהרה מתחת לכביש בין השלום להגנה. המנהרה היחידה באזור היא, בעצם שתיים. אחת, בין ת"א דרום (מקווה-ישראל, צמת הולץ או איך שלא תקרא לה) הישנה לבין הקו שממשיך ללוד. השניה, היותר בשימוש, היא ההתפצלות לנתב"ג, באזור מחלף שפירים. אני מניח שהקו לירושלים יהיה, לפחות בהתחלה, רכבת אחת לשעה לכל כוון.
הר צין זאת .....
תחנת המטענים הגדולה ביותר?

NNN747

New member
לא הבנתי עד עכשיו מה זה עיתוק.....

הר צין זאת .....
תחנת המטענים הגדולה ביותר?
כמו קטרי עיתוק...... מה הפירוש למילה הזאת? {כמובן שבתחום הרכבות}!!!!

משמעות המושג 'עיתוק'

משמעות המושג 'עיתוק'
אתה מוזמן להכנס לפרק ה-מאמרים באתר 'חדשות הרכבת' ולקרוא מה זה 'עיתוק' במאמר ההסבר על מונחי ציוד נייד (השני ברשימה שם כרגע).

fireman

New member
עיתוק זה חיבור קרונות אחד לשני

קטרי עיתוק הם קטרים שעבודתם היא הרכבת הרכבת עצמה, הם גוררים ודוחפים קרונות ממסילה למסילה ומרכיבים את הרכבת. אלו קטרים שיש להם תא נהג מעל המנוע מה שמאפשר לנהג להסתכל קדימה ואחורה ללא בעיה והם מתאפיינים במנועים בעלי הספקים קטנים יחסית מטעמי חסכון בדלק, אין הצדקה להפעיל קטר CO-CO למשל עם מעל 3000 כ"ס בשביל לבצע עיתוק בתחנה....

NNN747

New member
או, עכשיו הבנתי מה זה עיתוק!!...../images/Emo6.gif

קטרי עיתוק הם קטרים שעבודתם היא הרכבת הרכבת עצמה, הם גוררים ודוחפים קרונות ממסילה למסילה ומרכיבים את הרכבת. אלו קטרים שיש להם תא נהג מעל המנוע מה שמאפשר לנהג להסתכל קדימה ואחורה ללא בעיה והם מתאפיינים במנועים בעלי הספקים קטנים יחסית מטעמי חסכון בדלק, אין הצדקה להפעיל קטר CO-CO למשל עם מעל 3000 כ"ס בשביל לבצע עיתוק בתחנה....
או, עכשיו הבנתי מה זה עיתוק!!...

תודה רבה

urilei

New member
קצת מחשבה

אבל מה בנוגע לIC3...
הרי קטרי עיתוק לא יכולים להתחבר לקרנועי IC!!! אז מה קורה???
קצת מחשבה
ואתה יכול לענות לעצמך הרי IC3 נוסעים בכוחות עצמם ולא נמשכים/נדחפים ע"י קטר אז מה צריך בשביל לעתק אותם? נכון, כלום ואפילו יותר מזה - ניתן לבצע עיתוק מערכי IC3 גם תוך כדי נסיעה (רכבות מתפצלות - 3 הקרונות הראשונים נוסעים לבאר-שבע, 3 האחוריים לאשדוד) בארץ אין שימוש סדיר בתכונה הזו, אם כי נעשה בה שימוש חד-פעמי בעבר עקב מחסור לא מתוכנן ברכבת (חצי רכבת המשיכה לראשון והחצי השני לבית שמש)

singera

New member
יש גם את המנהרה של תחנת ת"א

יש גם את המנהרה של תחנת ת"א
דרום הישנה או שהתכוונת למנהרה שמחברת את המסילה לכפר חב"ד

אדיה

New member
לכן בעצם ה"קו" העמוס ביותר הוא בין

תל אביב מרכז ותל אביב ההגנה... ב"קו" זה עוברות *כל* רכבות הנוסעים בישראל פרט לרכבת הפרברית חיפה - קריות

fireman

New member
השאלה היא למה מתכוונים

תל אביב מרכז ותל אביב ההגנה... ב"קו" זה עוברות *כל* רכבות הנוסעים בישראל פרט לרכבת הפרברית חיפה - קריות
השאלה היא למה מתכוונים
שאומרים "עמוס" האם מבחינת רכבות מול ק"מ מסילה או מבחינת קיבולת נוסעים או מבחינת כמות הרכבות שעוברת בקו מסויים. אם מדובר בכמות נוסעים קו ת"א חיפה הוא הקו העמוס ביותר אם מדובר בכמות רכבות ביחס לתפוקת מסילה אז מדובר בקו ב"ש לוד ואם מבחינת מספר רכבות למקטעי מסילה, לדעתי קטע המסילה באיילון.

מצב
הנושא נעול.
למעלה