שאלות...

ובקשר לשיטת דילוגי אותיות

הנה קישור עם התשובות המדעיות האמיתיות מעקבות 'נופל חופשי' שפנה אלי בעבר לחפש טבלאות חד משמעיות שמוכיחות שזה לא נכון, התחלתי לעבוד על מספר טבלאות חד משמעיות שיוכחו כמה הדברים חוזרים כבומרנג ואינם נכונים, בזמנו לא סיימתי את זה אני מקווה בתוך יום יומיים אוכל להציג לך כמה טבלאות שתוכלי לקחת לרב ההוא ולשאול אותו עליהם. בינתיים תקראי את הקישור הנ"ל

אני בעבר גם התאבדתי

חוויה מפוקפקת בהחלט. ומתוקה במקום לטבול בעגלת הזבל שנקראת דת. בשבילך תעסקי בדברים יותר מועילים. נ.ב המקובלים לא מקובלים עלי!

בגיל ההתבגרות? קורה אצל הרבה נערים

שמשברי גיל ההתבגרות מעמיקים עם לוחצים עליהם. לחץ דתי עלול להיות "הקש ששובר את גב הגמל". טוב שיצאת מהסיפור והצילו אותך..

uty76

New member
שלום תמר

מכיון שחזרתי בתשובה אני מכיר מאות חוזרים בתשובה אני החלטתי שמי שמנסה להניא או להניע אותי ע"י פחד, אני לא מוכן להקשיב לדבריו (אז אל תפחדי מספר הזוהר, קראתי, היו דברים שהתחברתי והיו דברים שפחות. לגבי שיגעון יש לי הבנה ברורה בנושא שאשמח לחלוק איתך במסר פרטי אם תרצי) האמת לא מפחידה. הדת היא דבר יפה. לא אתר חופש ולא הרצאות של ערכים. אף אחד משניהם הוא לא החיים האמיתיים. דת היא לא פרובוקציה וחשוב לא לתת יד למי שהופכים אותה לכזאת. אני ממליץ לך שלא להיסחף אחרי אנשים כריזמטיים שטופי אידאולוגיה, הם אולי ניראים כמו מי שיודעים על מה הם מדברים - אז זהו שלא כל כך. ואחרי שבראשי פרקים פרטתי בפניך את העיקר, אני מרשה לעצמי להרחיב במה שחשוב לי. הדת בשבילי נשארה ועודנה דבר שיוצק המון תוכן לחיים שלי. אני אוהב ללמוד ועדין לומד משניות, גמרא והלכות. בעיקר עם משפחה. למזלי אף אחד לא כופה עלי דבר, גם לא הפלג החרדי במשפחה ומקבלים אותי כפי שאני. ללא התנשאות או יהירות של - אנחנו דתיים ואתה לא, או אנחנו ניכנס לגן עדן ואותך יצלו בגיהנום. אף אחד מהמשפחה שלי , אפילו לא החרדים ביותר (ליטאים ממינים שונים וכמה גורים...) לא מתייחס אל דרך החיים שלי כאל פחות שלימים. תמיד מתוך כבוד ועניין אמיתי גם בעבודה וגם בלימודים שלי ואפילו חברים שבאים יחד איתי לסעוד עם המשפחה סעודות שבת (בגאולה ורמת שלמה...). רציתי לומר - שאלה החיים האמיתיים, ובהם ורק בהם את צריכה לעשות את הבחירות שלך אני מצטט משפט חשוב של פרופ. פרי מהחוג לכלכלה ומנהל עסקים באונ' תל אביב: "אם אתה רוצה לשלוט במתחרים שלך, תן להם לאחוז בקרנות הדילמה" מה שעושים לך זה פשוט לזרוק אותך לזירה שאת לא מכירה וכל שנותר לך הוא לאחוז בקרנים של פר משתולל - כמובן שכך לא נכון ולא ראוי לקבל שום החלטה.

rigoletto111

New member
תבקשי ממומחי הזוהר למיניהם

לספר על הצונאמי לפני שהוא מתחולל בצירוף מיקום ותאריך מדוייקים , בבקשה. הרי הספר היה בידיהם גם לפני 2004, לא?

rigoletto111

New member
תיאוריה מדעית אמורה לספק

אפשרות של חיזוי. זה לא חוכמה לבוא בדיעבד ולמצוא "רמזים". את דילוגי האותיות אפשר לעשות בכל ספר.

Tamar Lev

New member
לכל מי שהגיב לי

אתם צודקים. כבר הרבה זמן אני מבינה שהכל חרטה.. פשוט החבר שלי - שהוא הדבר הכי קרוב אליי.. ושאני הכי מקשיבה לו כל הזמן אומר לי כמה הדת היא האמת היחידה..וכמה שזה טוב להיות דתי (לא חרדי.. דתי עם כיפה סרוגה) וכמה שיש דתיות מתופחות ויפות ושהן נשים טובות .. ואחי.. שהוא גם מאוד קרוב אליי אמר לי שהכל חרטה ושהוא יהרוג אותי אם אני ילך לשיעורי תורה כי ישתפו לי את המוח.. הבעיה היא שהחבר .. הוא יותר מדי יקר לי וחשוב לי ואני לא רוצה לאבד אותו בגלל שהדעות שלנו שונות.. אנחנו ביחד כבר שנה+ ... ותמיד היה ביננו את זה שאני חילוניה והוא נמצא בתהליך עמוק של חזרה בתשובה.. (הוא לומדת בישיבתית כבר די הרבה זמן).. מרוב האהבה שלי.. אפילו חשבתי להתחיל ללכת בחצאיות.. כי אולי זה באמת זאת "האמת" היחידה.. אני מבולבלת ..

תזרקי אותו לעזאזל!

הוא מכניס אותך לסיוטים ופחדים זה שהוא אומר אחרי התפילה ``אני מאמין באמונה שלמה בביאת האטום האיראני ואף על פי שיתמהמה עם כל זה אחכה לו בכל יום שיבוא`` בכל אופן שישאיר את זה לעצמו אם את תמשיכי איתו הוא יעשה אותך למשוגעת את צריכה לזרוק אותו לא לדבר איתו מילה אני בטוח שיהיו לך גם אנשים חילוניים עם אופי כמו שלו אם את אוהבת את זה מילא אם הוא היה דתי נורמלי אבל הוא מנסה להחזיר אותך בתשובה וכשתחזרי הוא יעזוב אותך וימצא חברה אחרת בשביל להחזיר גם אותה אני אולי כותב קיצוני אבל אם זה משפיע עלייך סימן שאת תהיי דתיה מזה ויודעת מה אם את רוצה להיות דתיה בוא נתחלף אני יהיה חילוני במקומך ואת חרדיה במקומי בסדר?

תגידי לו

שבתור דתי אסור לו לצאת עם בת ושכתוב בזוהר שמי שיוצא עם בת אז נכנסים לו תולעים לגולגולת

איך את יכולה להגיד שהכל חרטה

מבלי שבדקת עוד כיוונים בדת? הטמבלים שאומרים לך שצפו את הצונאמי וכל מיני חרטות כאלו- זהו זרם של דבילים (סלחי לי). יש עוד כ"כ הרבה כיוונים וזרמים בדת, שזה ממש עוול לבוא ולסתור את הכל במחי יד, מבלי לבדוק. ולגבי החבר הדתי- אני מאמינה גדולה באהבה. אבל יש תהומות שהם בלתי ניתנים לגישור, גם אם יש אהבה. ברגע שהחבר חי בדרך חיים אחת ואת חיה בדרך שונה- זה עלול ליצור הרבה בעיות בהמשך. הוא ירצה שתהיי יותר כמוהו ואת תרצי שהוא יהיה יותר כמוך- בקיצור: בלגן. דת/ לא דת זה לא "דעות שונות", אלא מסלול וכיוון אחר לחלוטין. תחשבי על זה.

uty76

New member
וואוו, כמה שאת מבינה!

את עלית בול על הנקודה! אני רוצה לומר שאת מבינה שמעבר לכל מיני אמיתות מקודשות מתקיימים חיים של בני אדם, כמוני וכמוך ולפעמים במחווה אנושית פשוטה כמו ללכת עם חצאית האדם שאיתך מרגיש שוב את האישור שהוא כל כך מחפש.. סוג של ביטחון.. איזו מחווה אנושית פשוטה החבר שלך מוכן לעשות למענך? עד כמה הוא מבין שהחיים הם העיקר והאידאולוגיה רק התבלין? לא אני ולא אף אחד יכולים להבטיח לך אהבה תחת זו שתעזבי גם לחבר שלך לא תהיה אהבה תחת זו שאת במסירות מעניקה לו אין מנוס - שניכם צריכים להתבגר. עכשיו. וכאן אני משתף אותך במשאלת לב כמוסה שלי, אם רק הייתי אני משתף את ההורים שלי לפני צעדים חשובים בחיים שלי, היתה נמנעת ממני כל כך הרבה עוגמת נפש. אני אוהב את אבא שלי ואת אמא שלי אהבת נפש. הם כל כך מבינים אותי ואוהבים אותי ורוצים עבורי רק את הטוב. יותר מידי אני קורא בתגובות שלך על שיחות שלך עם החבר ועם האח, נראה לי שבשלב הזה הגיע לקיים פגישה עם ההורים שלך וההורים של החבר. חשוב שההורים של החבר ידעו מה קורה עם הבן שלהם וחשוב אפילו יותר שההורים שלך ידעו בפני איזו החלטה את עומדת. וכן כשכתבתי קודם שאתם צריכים להתבגר, התכוונתי לכך שתשובו אל ההורים בשביל ליטול עצה ותבונה ממי שבאמת דואג לכם ובאמת חסר פניות.

תפילה "תושיע" אותך

אם זה מה שאת רוצה להאמין. ואם את שואלת מסיונרים דתיים הרי שהכיוון הוא "תתפללי בהתכוונות גדולה ותשכחי מעצמך." אני מציעה לך לא להפסיק לשאול!

למעלה