שאלות...

Tamar Lev

New member
שאלות...

קראתי הרבה באתר "חופש".. יש הרבה אמת. התחלתי ללכת גם לשיעורי תורה לראות את שתי הצדדים.. הראו לנו שמה סרט על הצונאמי ואמרו שרשום בספר הזוהר שיהיה צונאמי. אמרו לנו גם כן שעוד מעט תיהיה מלחמה גדולה עם פרס (איראן) וישראל תישמד. די הפחיד אותי כל הקטע הזה. ורציתי לשאול אותכם מה דעתכם בעניין? גם כן שמעתי הרבה סיפורים על אנשים שקראו את ספר הזוהר ומרוב שכתובה בו אמת הם התאבדו. אשמח לקבל תשובה..

יקירתי, ברגע שעולה המילה של התאבדות

אני מציעה להתרחק מהקבלה ומכל מה שמפחיד אותך. את רק בת 15. היכן את לומדת? בבצפר חילוני? יהיה בסדר וישראל לא תפגע. אין לך מה לדאוג. מי הפחיד אותך שישראל תושמד בפצצת אטום איראנית? הרבנים שמלמדים קבלה? מה הם אמרו לך לעשות? לחזור בתשובה? למדי בבצפר, לכי לבלות עם החברות, לשופינג, לכי למסיבות. תתרחקי גם מאתר חופש וגם מהקבלה. שניהם יחכו לך. את צעירה מידי.
אולי כדאי לדבר עם היועצת בבצפר או עם ההורים. מה ההורים אומרים?

ואני חשבתי אחרת...

שהדת דוקא ``מרגיעה`` בנושא האיראני כשדיברתי עם רב על זה הוא אמר נראה לך שהם מחליטים מה יהיה פה? רק אלוהים! אני לא חושב שצריך זוהר כדי להבין שאיראן שונאת את ישראל ומעונינת להשמיד אותה מה שאני הכי מתפלא זה שאת כל הרמזים והסודות באופן מוזר ופתאומי מוצאים רק אחרי שזה קורה... נבואות הזעם האלו בודאי לא יכולים להתקיים אם יהיה לנו צבא חזק ואם לא יהיה לנו אז לא צריכים את הזוהר בשביל שזה יתקיים... בכל דור רצו להשמיד אותנו אבל אז היה לנו `שומר חינם` שם למעלה שלפעמים קרה ``פשיעה`` והחליט לא לשמור כמו בתקופת השואה (כידוע שומר חינם חייב בפשיעה..) אבל היום צה``ל הוא השומר עלינו והקנאים ימותו!

בכל אופן להרגעתך

אני ממש מרחם עלייך ועל כל המאמינים הם בטח בשיא הלחץ והפחד ואומרים וידוי ומסתכלים כל הזמן לשמיים מתי תבוא הפטרייה... אז אני מאחל לי מוות כזה נוח באטום חוץ מהפטריה שאת רואה לפתע את תוך שניה נעלמת ולא מרגישה כלום זה בוודאי יותר נוח מלמות ממחלות זקנה

Tamar Lev

New member
..

ליתר דיוק אני בת 16.. אני לומדת בבית ספר תיכון חילוני לגמרה.. הלכתי לשיעורי תורה מטעם עצמי כי חבר שלי לומד בישיבתית ואמר לי ללכת לזה.. שזה יקסים אותי.. שזאת האמת היחידה.. אחי היה פעיל באתר חופש די הרבה זמן והסביר לי את הסתירות.. אבל מה שהדאיג אותי זה כל העניין עם ספר הזוהר.. שאנשים מתאבדים מקריאה בו.. ועניין אותי לראות מה כל כך אמיתי שרשום בו ואנשים התאבדו בגלל זה.. וגם חבר שלי אמר לי שלכוהנים יש אותם גנים וזה הופך אותם למיוחדים.. משהו כזה.. ורצה שאח שלי יסביר לו את זה. יש לכם הסבר?

כן. גן הכהונה הוא דבר מדעי אבל

לא קשור לדת אלא לעובדה שהיהודים שנשארו עם שם המשפחה "כהן" "כהנא" או "לוי" שמרו להתחתן עם יהודים. מצאו קשר גנטי מובהק בין יהודים אשכנזים ששמם נאמר "כהנא" לבין יהודים ספרדים ששמם "כהן" וברור שכולם צאצאים של אב משותף כי יש להם גן ייחודי. המחקר לא אומר שהגן הזה הופך אותם לאנשים מיוחדים אלא מצביע על אב משותף לכולם. מתברר שלטענה שהיהודים הם בני אותו לאום ושמרו על הלאומיות שלהם יש בסיס, לפחות כשבדקו את שבט לוי. את לא צריכה לדאוג מכך שאנשים מתאבדים בגלל קריאה בספר הזוהר. הגידי לחבר שלך שמה שהוא רוצה לומר לך שיספר לך בעצמו ולא ישלח אותך לשיעורים. בגיל 16 זה הזמן לבלות ולא ללמוד את הזוהר.

חבר שלך מכיר מישהו

שהתאבד בעקבות קריאת הזוהר? ממש מכיר אותו? או רק שמע מחבר / הרב שלו? והחבר / הרב ההוא ממש מכיר מישהו שהתאבד? או שאולי גם רק שמע? תקשיבי: בואי נעשה הסכם גלוי וברור שאני כותב מעל גבי הפורום עם שמי המלא כדי שלא אוכל להכחיש טוב? אם את מביאה לי מספר טלפון של בנ"א, אשר יעיד שקרוב משפחה שלו מדרגה ראשונה או שניה התאבד בעקבות קריאה בזוהר, ומוכן לעמוד מאחורי דבריו, את מקבלת ממני 200 ש"ח! שווה מאמץ?

חבר שלי? החבר הוא של הכותבת..לא שלי

לא רציתי להכנס לנושא הזה אבל גם אנשי מקצוע חילוניים לא אומרים שקריאה בזוהר מביאה לשגעון או להתאבדות. דווקא פעם דיברנו עם מרצה שלנו באוניברסיטה שבמקצועו הוא פסיכיאטר והיתה לו דעה לגמרי שונה על הסיבה לשגעון אחרי כניסה לכתות או קריאת זוהר. המרצה טען שמי שיקרה לו דבר כזה מראש נטה לבעיה נפשית וההחמרה היתה מגיעה בין אם היה מגיע למיסטיקה הודית, סמים או קריאה בזוהר. הזוהר או כל ספר אחר לא יגרום לשיגעון אצל אדם "רגיל". היא לא צריכה לקרוא בזוהר כי היא בת 16! היא מתחילה לחשוש מפצצת אטום על ישראל ומפחידים אותה. ככה לא מתנהגים לנערה בת 16. זה הכל. אני מסכימה איתך שהזוהר לא יכול לגרום לשגעון. הדת לא משפיעה עליה טוב אם היא מזכירה התאבדות ופצצת אטום על ישראל ולא אחראי להפנות אותה לזוהר.

קראת פעם בספר הזוהר?

אני מסכים איתך שהיא לא צריכה לקרוא את זה, אבל לא מהסיבות שהיא חושבת, אין מה לפחד מהזוהר, אני קראתי חלקים מהזוהר, זהו ספר מגוכח, בלתי ניתנת להבנה ולא בגלל שהיא קדושה אלא בגלל שאין משפט אחד שמסתיים בנושא שהתחיל, הדקדוק שם... טוב פשוט לא קיימת, ולכן יש כל כך הרבה 'מפרשים' הבעיה היא לא בקריאה בזוהר אלא בפרשנויות ובאמונות מטופשות של אנשים, בשום מקום בזוהר לא כתוב על פצצת אטום, מקסימום על כף הקלע ולהישרף בגהינום. השד הוא לא נורא. הזוהר כתוב כולו בלשון מסתורית כאילו שהיא מבינה את ה'סודות' של הייקום, ו'מה מסתתר' מאחורי דברים שעושים ביומיום, כמו: מהם הדברים ה'עליוניים' שהאדם משפיע עליהם בזמן שהוא מכניס לפיו מלפפון. נו בחיאט. זה פטטתי ומגוכח, שאם חושבים על השם יהוואוהוהועעוועאהה 72 פעם כל יום יבוא המשיח. יאלה תרדו לי מהגב. אם היא רוצה שתלך ותלמד, אני לא ממליץ לעשות זאת ואם היא תחליט כן לעשות זאת, לפחות שתהיה מספיק הגיונית כפי שהייתה בזמן שהציגה את השאלה, ותמשיך לשאול את עצמה שאלות. זה סתם זוהרפוביה שאנחנו כאן מפמפמים אותה יותר כאילו שיש משהו מאחורי זה. יאלה איפה המכשפות?

קראת פעם ספר יצירה שאתה מדבר?

אני חושב שככל שהספר יותר `קדוש` הוא יותר תמהוני תקרא ספר יצירה אתה לא תבין אות כנראה זה היה המומחיות של תעמולני הדת לכתוב קטעים מוזרים כדי שבבוא היום תפרשי את זה כנבואה. כנ``ל לגבי הנביאים וכו` זה קטעים שנראה שכתבו אותם רק כמה משוגעים.

אני מכיר ואני רציני

חרדי שהתאבד מספר הזוהר זה מפורסם בציבור החרדי היה בחור שלמד כל היום זוהר ובסוף תלה עצמו!

תשלח לי טלפון של קרוב משפחה

שמוכן לעמוד מאחורי זה וזכית ב-200 ש"ח שוב ההתאבדות היא בעקבות לימוד ספר הזוהר

Tamar Lev

New member
הוא אמר לי

שזה בטח קשור לדת כי זה ציווי מהתורה משום שרק הכוהנים והלויים עבדו בבית המקדש אז בוודאי שיש קשר לדת !!! זה מה שהוא ענה לי.. וכן.. אתה צודק. אבל אמרו לנו שזה הזמן של כולם לחזור בתשובה אלוהים מוריד נשמות עכשיו מהשמים (בגלל זה יש קצב ילודה מטורף) כדי שכולם יחזרו בתשובה ויכפרו על החטאים שלהם..

קצב ילודה מטורף?

איפה בדיוק את רואה את זה? יש גידול מטורף באוכלוסיה אבל זה לא בגלל הרבה יילודים אלא בגלל פחות מחלות עוני ומלחמות, דווקא יש ירידה בכל העולם של ילודה להוציא אצל העולם הערבי העני. דרך אגב הגידול באוכלוסיה היא לו בגלל הדת אלא למרות הדת, אם היינו עכשיו עם הדת היינו עדיין בימי הביניים שהיה אסור לעסוק באלכימיה, בניסויים רפואיים, לחקור לעומק דברים בלי להסתמך על 'כך כתוב בתורה'

boten d

New member
תקשיבי. . .

מפמפמים לך שטויות למוח מהסיבה הפשוטה שאת מקשיבה. כן. הם מחפשים בדיוק אותך. נוער מפוחד, שלא כל כך יודע מה קורה ועוד לא גיבש כל כך דעות (בלי להעליב) כל החזרה של ילדה כזאת בתשובה מזכה אותם בכבוד ומעמד במקום שממנו הם באו. אין קצב ילודה מטורף. ככל הידוע לי. אולי יהיה איזה בייבי-בום מזערי בעקבות לבנון, כמו שיש בד"כ אחרי מלחמות.

אהה

אני מציעה לך לא להסתנוור מדברי החוכמה ומעצותיו הזדוניות של החבר שלך.

תשובה

לדעתי - הענייה, המבולבלת והלא נחשבת - המקובלים יודעים על העתיד כמוני ועל ההוה פחות ממני. הסבר: אני יודע שאני והמוקבלים לא יודעים על העתיד כלום, מעבר לתחזיות והסתברויות (שידועות גם לי). לעומת זאת, המקובלים טועים, או משקרים שהם יודעים מה שאינם יודעים. לכן על העתיד הם יודעים כמוני ועל ההווה של ידיעתם (ושל היחס בין ידיעתם לידיעתי) הם יודעים פחות ממני.

laife

New member
אנשים לא כ"כ התאבדו בגלל זה

הם פשוט יצאו מדעתם (במובן הכי פשוט של המילה) והתחילו 'לראות' דברים שלא קיימים - הם התחילו להזות על מפגשים עם מלאכים, על זה שהם עברו לעולמות אחרים או עשו כל מיני דברים בעזרת שמות של מלאכים וצירופי אותיות. היו כאלו שגם התאבדו אחר כך, אצל חולי הנפש שיעור ההתאבדות גבוה יותר אז הנתון דיי נכון.

למעלה