שאלות

Scarlight

New member
שאלות

שלום!
קניתי לאחרונה פאזל בן 1,000 חלקים. די קשה לי להרכיב אותו, כי יש בו הרבה חלקים דומים (דשא, עצים צפופים, שמים תכולים לחלוטין ועוד), ולכן עוד לא סיימתי אותו. עד עכשיו הרכבתי אותו על השולחן בחדרי, מה שכמובן מונע שימוש בשולחן (ולמעשה החל מיום שני אצטרך אותו, בשל פתיחת שנת הלימודים האקדמית). לכן חשבתי לקנות את השטיחון שנכתב עליו כאן רבות. כמה עולה שטיחון כזה, בערך? יש לציין שאני לא ממש חובב פאזלים גדולים, כי בדרך כלל אין לי הרבה סבלנות (המקרה הזה יוצא דופן משום שאני מתכוון לתת את הפאזל המורכב לחברתי), ועל כן אני לא רוצה להוציא יותר מדי. כמו כן אם יש דרך אחרת להזיז את הפאזל בקלות (אני מניח שיחלוף עוד שבוע לפחות עד שאסיים אותו) - אשמח לשמוע. בסיום ההרכבה אני רוצה למסגר את הפאזל, אך קודם לכן להדביק בעצמי, כדי לחסוך בעלויות. קראתי כמה וכמה הודעות העוסקות בנושא ההדבקה, אך אני חייב להודות שלא ממש הבנתי. האם באמת יש צורך בדבק מיוחד, או שגם דבק רגיל (סטיק של UHU למשל) מתאים? אם משתמשים בדבק רגיל, מורחים אותו על הפאזל או על המשטח? ובכלל, איזה משטח מומלץ לפני מסגור? מה העלות הממוצעת של מסגור לאחר הדבקה? אודה לכם אם תספקו גם פרטים אחרים שאולי כדאי שאדע. תודה רבה ושבת שלום!

jocie1

New member
מיסגור

הגיע מישהו אלי הביתה (אחרי שהזמנתי אותו!!) מיסגר לי פאזל של 1000 חלקים. העביר אותו לקרטון. החזיר אחרי 48 שעות ממוסגר. צור קשר דרך האתר.

Kניבל

New member
הדבקה

אני משתמש בדבק פלסטיק פשוט על קרטון ביצוע לפי דעתי הדבק של הפאזלים ממש מיותר

mgos0911

New member
לפאזל 1000 - מסגרת באיקאה 45 ש"ח

לגבי ההדבקה - יש מאמר מפורט ,על איזה צד מורחים וכו' - תלוי בפאזל וסוג הדבק. זכור שיש גם את שיטת הסרט הדביק (מסטינטייפ הלבן במרקם בד ולא הרגיל) שנמתח מאחור בשטי וערב , דבק דו צדדי וכו'... קרא את המאמר. בשאלות תחזור לפורום. שבוע וטוב. מיכאל

jocie1

New member
../images/Emo106.gif הזזת פאזל משולחן.

שבוע טוב. למסגור הכי טוב יהיה להשתמש בקרטון ביצוע. להזיז פאזל משולחן העבודה/אוכל למקום אחר, אני אישית השתמשתי בקרטון רגיל של קופסאת אריזה. דאגתי שכל האזור מסביב לשולחן יהיה פנוי ואז הזזתי לאט לאט את כל הפאזל על הקרטון. בפעם השניה השתמשתי בלוח של קלקר דק ועליו כבר הרכבתי את הפאזל. היה מספיק יציב חזק וקל להעביר ממקום למקום. בהצלחה!!

מממאיה35

New member
תשובות

1. צרף תמונה, תן לנו להנות מהיצירה
ואולי נוכל לעזור באיך להתקדם. 2. אני אפעם לא מרכיבה על שטיחון אלא על קרטון ביצוע, ע"ג שולחן. כשאני רוצה לפנות את השולחן אני מכסה את הקרטון בעוד קרטון ומעבירה מחתח לשטיח, עד הפעם הבאה של העבודה עליו. 3. הדבקה - אני הופכת את הפאזל לצידו שני (סוגרת אותו בין שני קרטוני ביצוע והופכת מהר) ואז מדביקה את הפאזל עם סלוטייפ עבה לכל השטח שלו. בעבר השתמשתי בדבר המיוחד שקניתי בחנות הפאזלים. הוא דבק שבא בבקבוק כמו משחת נעליים עם ספוג, מורחים על הצד של התמונה. הבעיה שצריך כמה שכבות, לוקח זמן ולפעמים לא ממש מחזיק את כל החלקים. לכם לדעתי הדבקה מאחורה עם סלוטייפ עבה היא אחלה פתרון. 4. מסגור - לא חייבים. אפשר גם על קליפסים, "המראה הטבעי" של הפאזל |שמאלה|. לא מסגרתי עד היום שום פאזל, ממה ששמעתי לא חייבים להביא אותו מודבק למשהו אלא רק מודבק לעצמו והממסגר כבר מדביק לקרטון ביצוע ואז ממסגר.

Scarlight

New member
תודה רבה לכולם!

אני מעריך את כל התשובות
לבקשתה של מאיה, הנה הפאזל (בתהליכי הרכבה) והתמונה השלמה. הפלאש יצא קצת חזק מדי, אז תדמיינו שבמקום העיגול הלבן יש עצים

מממאיה35

New member
אז בסופו של דבר סיימת ../images/Emo106.gif

כל הכבוד. אפעם לא הרכבתי נוף, למרות שמידי פעם בא לי, עדיין לא רכשתי.. עצה להמשך - אני רואה שאתה מרכיב על שולחן שחור, והחלקים כהים, קצת בעייתי לא? מומלץ להרכיב על קרטון ביצוע ככה גם לא תצטרך להתלבט איך להעביר את הפאזל או להדביק אותו.

Scarlight

New member
לא סיימתי ../images/Emo8.gif

התמונה למטה היא התמונה מהקופסה
אני באמת עובר לשולחן לבן - תודה על העצה! דרך אגב, ב-P&M הבחור המליץ לתת לַמסגר להתעסק עם ההדבקה. מה כדאי לדעתך? שוב תודה!

jocie1

New member
הדבקה

תשלום של המסגור כוללת את ההדבקה. בד"כ אתה צריך להביא את הפאזל למיסגור. תדאג שימצא בין שני קרטונים סגורים מכל הצדדים עם מסקינג טייפ או ניייר דבק רחב אחר למנוע פירוק של החלקים. ההדבקה היא חלק מתהליך המיסגור. מכירה מישהו שניע עד הבית בוחרים במקום את סוג המסגרת הוא לוקח מדביק ממסגר ומחזיר לבית כעבור 48 שעות. מאוד מרוצה מהעבודה שלו.

למעלה