שאלות

החשמלאי

New member
שאלות

1. שאלה של חבר: מה פירוש המשפט ב"אשת חיל" "זממה שדה ותקחהו"? 2. למה עדיף לא להתקלח בשבת? 3. למה אסור לחתוך נייר טואלט בשבת? 4. אם אמרתי על מישו לשון הרע ואני מתחרט אני צריך לבקש ממנו סליחה?(אפילו שהוא לא יודע) 4. האם זה נכון כי הזורק אבן 4 אמות בשבת נקרא רשע?

Blackpanter1י

New member
לגבי 3

(מתוך אתר "כיפה") "כך כתבה המשנה במסכת ביצה דף לב´ לגבי יו"ט: "אין שוברין את החרס ואין קורעין את הנייר לצלות בו מליח" והסיבה היא משום תיקון כלי וכך נפסק להלכה בשו"ע או"ח סימן שמ סעיף יג´. ולכן: א. הקורע בשבת נייר כדי להשתמש בחתיכה שקרע – אם הוא קרע את זה במספריים לפי מידה - זה אסור מהתורה, ואם קרע ביד לפי מידה – זה אסור מדרבנן. ב. צריך להכין מערב שבת כמות מספקת של נייר טואלט או טישו חתוך כדי להשתמש בו בשבת. ג. בדיעבד – אם שכחו להכין, מותר לחתכו בשינוי, ויש להשתדל לחתכו שלא במקום הסימנים. ד. חבילת טישו שנמצאת בתוך קופסא – יש לפתוח את הקופסא שלא לפי הסימנים, אלא יקרע את הקופסא ויוציא את הנייר. ה. אסור לתלוש נייר מגליל בעזרת השפה המשוננת המיועדת לכך (כגון נייר כסף). " ולגבי 2 תחפש בגוגל וכו' ואני מוסיף 2 שאלות שלי: 1.איך זה שמותר לטבול בשבת? הרי בטוח שתתלש איזו שערה בעת הניגוב... 2.האם זה בסדר (לספרדים) ללבוש ציצית מבד עם חוטי צמר? קראתי גם (בספר הלכות שיש לי) שכך זה ייחשב מצוות ציצית מדאורייתא זה נכון?

המלצות

המלצה של ספרים שיכולים לעזור לך רבות בשאלותיך. לגבי הלכות שבת אני ממליץ בחום על סיפרו של הרב שלמה אוירבך זצ"ל שמו של הספר "שמירת שבת כהלכתה" שם אפשר למצוא תשובות לשאלותיך בקשר לשבת ועוד ... לגבי לשון הרע ספר " שמירת הלשון" של הרב ישראל הכהן מראדין הלא הוא " החפץ חיים" שם תמצא(תמצאו ) תשובה לכל שאלה בנושא לשון הרע נ.ב סליחה שלא עניתי לך

mgb

New member
אענה על מה שלא התייחסו החברים

בס"ד 2. לא שעדיף לא להתקלח בגלל גזירת חכמים א-ס-ו-ר להתקלח בשבת במים חמים. במים קרים חלקי גוף מותר. 4. הזורק אבן 4 אמות בשגגה צריך לשוב בתשובה. ואיננו נקרא רשע. במזיד נקרא חוטא ועונשו חמור. זריקת אבל 4 אמות בשבת היא עבירה אחת מ-39 מלאכות שהתורה אסרה ואין הדבר שונה מכל עבירה. עליו לשוב בתשובה. הגדרת רשע איננה כל כך קלה כפי הנדמה ולכן לא מקובלת ההגדרה הזאת. אלא אם כן מדובר ביהודי היודע את התורה ומצוותיה ומתכוון למרוד ח"ו בה' יתברך! (אם כוונת השאלה על המצב בדורינו)בימינו קרוב לודאי שרובם כולם של החילוניים אינם רשעים בגלל חילול השבת שלהם אלא שוגים וטועים. בברכה

החשמלאי

New member
אתה יכול גם לענות על השאלה בקשר

ללשון הרע? ומדוע חכמים גזרו כך? תודה על התשובה!

למעלה