----------------שאלות--------------

asaf2000

New member
תשובות

1. אני יודע שלפי אשכנזים אסור אלא אם כן יש צער גדול מהזיעה ואז מותר רק במים קרים. צריך מאוד להזהר מלסחוט את שערות הראש והגוף. גם להתנגב עם המגבת אסור רק לשים אותה על הגוף בלי לנגב. כמו כן אסור לפתוח בכלל את ברז במים החמים בשבת אפילו לא בשביל פושרים. 3. אסור, צריך לשטוף במים או לשפשף אותם במגבת וכד' ואז אפשר לברך. 5. יידיש. 6. מותר. 7. א) מותר. ב) תשכב במיטה עד סוף יום כיפור ותשתדל לפחות להתפלל יחיד את תפילת עמידה של מוסף מנחה ונעילה. 8. מותר בגלל שאומרים "אתה חוננתנו" בתפילת ערבית ותעשו הבדלה אח"כ בבית. 9. 10. בבוקר אומרים פעמיים קריאת שמע. בפעם הראשונה תריך לכוון לא לצאת יחדי חובת המצווה אלא אם כן עומד לעבור זמן קריאת שמע שאז צריך לכוון לצאת ידי חובה וגם לקרוא את שלושת הפרשיות.

10 אם הבנתי נכון

בפעם השניה והראשונה אני מכוון אז רק בפעם השנייה אני יוצא לידי חובה אלא אם כן עומד לעבור זמן קריאת שמע שאז צריך לכוון לצאת ידי חובה וגם לקרוא את שלושת הפרשיות

stifapt

New member
קצת תשובות ../images/Emo13.gif

1 במים קרים, רצוי אבר אבר אם אתה יכול. אסור עם סבון קשה, רק עם נוזלי, וגם זה עדיף שלא. 2 והוא רחום יכפר עוון ............. 3 (אני לא בטוח בזה ) תשפשף את הידיים במשהו יבש... 5 זה חצי גרמנית חצי עברית נכתב באותיות עבריות זה שפה שהתפחתה באירופה במשך השנים שהיהודים היו שם. יש גם ספרדית יהודית שזה לאדינו. וגם בוכרית זה שילוב של פרסית אוזבקית עברית ערבית ורוסית. 6 לא יודע אני גם רוצה לדעת, מצד אחד אסור לגעת בכלום מצד שני צריך ללבוש את החלוק מתחת לשמיכה לפני שקמים (גם כשאין אף אחד בבית) בכל מקרה מן המובחר לשים כלי ליד המיטה. גם אם לא עושים את זה אז נוגעים בברז, אז עוד יותר לא יודע
7 מותר אבל אתה יכול ללכת לבית כנסת אחר אם זה בריאותי אתה צריך לאכל (ויש הלכות איך לאכול, קצת קצת ובמרחקי זמן וצריך לברר מדויק יותר. בעקרון אם רופא אומר שאתה צריך אז גם אם אתה לא רוצה כדי שתאכל, ואם אדם אומר שבאמת הוא מרגיש רע מותר, אבל רק אתה והשם יודעים אם באמת זה פיסי או סתם... בעקרון לא יודע איך זה בכיפור, אבל בשבת אחרי שאומרים בערבית "אתה חוננתנו" (בברכת חונן הדעת ב18), מותר לעשות כל מלאכה, ואסור לאכול עד שעושים הבדלה.. אבל גם פה יכול להיות שיש הלכות אחרות. אם יהודי כבר הוציא שבת (הבדלה וערבית), ואני לא הספקתי להפתלל ערבית מותר לי שיעשה בשבילי מלאכה? 8 כן, שמעתי שאפילו רצוי (אם הקופסה הקטנה לא עם כל הפלסטיק כן
בעקרון בשחרית יש ימים שאומרים תחנון ויש שלא, צריך לדעת את זה ולא להגיד סתם. בימים רגילים אומרים עד אחרי האבינו מלכנו, בימים שני וחמישי מוסיפים עוד הרבה. קדישים כמובן לא להגיד. אשריך שאתה מתקדם!
לאט לאט בעז"ה עוד תזכה ללכת לבית כנסת, וזה יהיה יותר קל כי אתה רואה מה הציבור עושה ויעזרו לך אם תצטרך. 11קריאת שמע זה לא רק הפסוק שמע ישראל, זה שלושת הפרשות, ואהבת, והיה אם שמוע, ציצית. בכל מקרה בקריאת שמע צריך לכוון שעושים מצווה ורצוי לקרוא בזמן.. בהצלחה אחי!!!
קווה אל השם! חזק ויאמץ ליבך וקווה אל השם! אגב מומלץ שתקנה קיצור שולחן ערוך, ותתחיל ללמוד בו, תלמד הלכה אחת בבוקר הלכה אחת בערב. ככה גם תדע טוב יותר, גם תקבע עיתים לתורה, דקה בבוקר ודקה בערב, וגם תלמוד תורה כנגד כולם
תתחיל מהלכה אחת בבוקר ואחת בערב או איך שיהיה לך נוח, תתמיד בקצת לאט לאט זה יתפתח לך

אופירA

New member
מנהל
7. יום כיפור

"ממש רעב וקשה לי לצום" - אין שום עצה, מלבד העצה שהציע אסף, שאפשר להתגבר על הקושי ע"י שכיבה במיטה כל היום, גם אם לא תתפלל כתוצאה מכך. תלוי בעוצמת הקושי. אבל להתיר לאכול אסור בשום אופן אם "רעב וקשה". במקום של חולי - יש להגדיר את החולי ולהתיר (ואפילו לחייב לפי הצורך) לאכול, אבל זה עושים לפני יום כיפור ע"י שאלת רב ספציפית שמפרטת את החולי הספציפי. הרב שיתיר לאכול, יגדיר גם באיזה אופן מותר. יש חולי שמותר לאכול רגיל, יש חולי שמותר לאכול רק לפי שיעורים, יש חולי שמותר רק לשתות, יש חולי שמותר רק לבלוע תרופות וכו' וכו'. חולי פתאומי במהלך יום כיפור עצמו - צריך ללמוד את ההלכות לפני כן, כדי לצפות את פני הרעה. אם אדם מתעלף פתאום או מקבל התקף לב חס ושלום, או יולדת הולכת פתאום ללדת - צריך לתת להם לאכול לפי הצורך, ולא שואלים רב לפני כן. יש גם נושא של "בולמוס רעבון" (שלא הצלחתי להבין מה זה), שאז האדם חייב לאכול "עד שייאורו עיניו" (ומן הסתם מדובר במקרים שבן אדם סובל מתת תזונה ארוך עוד קודם ליום כיפור), ויש נושא של אשה הרה שהריחה דבר מאכל והתאוותה - ובזה גם יש כללים, לא נותנים לה מיד לטעום, אבל גם לא אוסרים עליה לחלוטין כי ישנה סכנה לעובר.

שאלות שלא קיבלתי תשובה- אני חייב

במיוחד על שאלה 9 כי אני ממש רוצה להתחיל mgb אשמח אם תעזור לי בתשובה 9 כי אני רוצה להתחיל כבר לקרוא הכול אבל אני לא מבין ממש מה קוראים, אומנם אמרו לי לא לקרוא תחנון וברכו וקדישים אבל אני יודע שיש עוד דברים שלא קוראים ואפילו צירפתי את תוכן העינינים שיגידו לי ודרך אגב אני בחור מאוד נלחץ מכול דבר אז אני מצטער אם אני נשמע מלחיץ..חח ותודה לכולם על העזרה! והינה השאלות הנותרות: 2. אלא שבכלל לא עושים הבדלה במוצא"ש אז מה שהם עושים גם לאחר מוצאי שבת נחשב להם כחטא שהם חיללו את השבת עד יום לאחר מכן? 4. מה ההבדל: בין שבועה נדר הבטחה? 7.ג. שאני הולך לבית כנסת של סבא שלי אז זה רחוק מהבית שלי וכאשר מגיע מוצאי יום כיפור אחותי מחזירה אותנו – אותי ואת אבי, עם האוטו לבית שאלתי: - צריך לעשות הבדלה או שההבדלה בבית כנסת מוציאה לידיי חובה אותנו ואז שאחנו חוזרים מבית הכנסת מותר לנו לחזור הביתה באוטו? 9. אני רוצה לקרוא בבוקר את כול תפילת שחרית ולא חלקים. אבל ביחיד בבית אני מבין שזה שונה ובסידור איש מצליח יש הרבה דברים שאני לא יודע מה צריך ומה לא. יש בסה"כ כ- 150 עמודים של שחרית בוקר( כולל תפילין) ובתמונה תוכלו לראות מה זה מכיל. מישהו יכול להגיד לי מה צריך ומה לא?

יהודי בנפש שאלה

1] למה לא לשבת אם הורים ולספר את האמת הכי קל, ולמר אני רוצה להיות כך וכך שומר רק כך וכך, עדיף לשבת עם הורים לשיחה ולראות מה גבולות שהם יסכימו לקבל ומה אתה , לא צריך ריב די בשיחה קלה ,ולראות להם אני נישאר אני רק עם מעט שינוי ולא ללחוץ על הורים ולא לשנות להם את החיים 2] או ללכת לבית הכנסת בערבית ואז עושים שם הבדלה , וזה נותן את פתרון הטוב ביותר

איזה פלאות מעליזה!!

הם יקבלו את זה אני בטוח פשוט אין לי אומץ כי אני מתבייש שיחשוב דברים.... והם לא התנגדו לכך לפי דעתי.......... רעיון 2 זה טוב...... באיזה שעה זה יוצא?

תשובה

1] אין מה לפחד נסה אנו נחזיק לך אצבעות ותפילות לבורא עולם שיתן לך את הכוח , נסה אחי אל תבוש בוש באדם ולא בדרך הבורא, כול פעם טפטפ מעט ונסה לראות את תגובה כי יכולה להיות תגובה שלהם כעס ובלבול ויכולה להיות ההפך שינסו להתקרב איתך ביחד ולתמוך בך אל תפחד נסה אחי,לך אם תפילת הבורא איתך הכול למען אבא שבשמיים והוא יפתח את דלת עבורך, 2] במוצארי שבת בערך ב8 ורבע מחשיך ויוצאים כוכבים אחרי ערבית עושים בבתי כנסת הבדלה ויש כאלה שלפני שאל בבית הכנסת מתי עושים הבדלה או הצטרף לערבית ואז יותר קל

mnm6

New member
עדיף שתיפדוש מישהו שיוכל להראות לך

מה להגיד ומה לא

למעלה