----------------שאלות--------------

----------------שאלות--------------

1.אם אני עושה הבדלה לבד ( כי אני חוזר בתשובה , משפחתי לא עושים)מה אני צריך לומר? כדי שאני יצא לידיי חובה 2. אם אני מתפלל תפילה של שבת בבוקר- שחרית, אני מחוייב להשים גם ציצת? 3. מותר לקרוא תהילים יחף? 4. אם אומרים לי לעשות דברים בשבת שהם אסורים כמו להדליק את האור, מה אני צריך לעשות? אם אני יגיד לא , זה יגרר לצעקות. 5. מותר לאחרים להגיד בבת שינמיחו את הקול של הרדיו לדגומא אם הם ממש מגבירים?

mgb

New member
הבדלה וציצית ועוד..

בס"ד שבוע טוב 1. הבדלה מחוייב גם יחיד ולא רק משפחה. כל הסדר כרגיל חוץ מכך שלא ומא יחיד "סברי מרנן". 2. לפחות בתפילה מצווה. 3. לא ראוי. 4. אסור ותתעלם בענווה מהצעקות. 5. אסור בהחלט. בברכה

mgb

New member
תיקון

בס"ד לא >> חוץ מכך שלא ומא יחיד אלא >> חוץ מכך שלא אומריחיד

gdisrael

New member
שלום רב (תרתי משמע)

אשמח לדעת את ביאור סעיף 3 - למה זה לא ראוי להתפלל יחף ? מה גם, שכאשר משה רבינו התקרב לסנה (שזה היה השכינה, שזה קדוש לאין-ספור) ה' אמר לו של נעלייך מעל רגלייך, כי המקום היה כה קדוש ! וגם שהרי נעלים זה דבר 'טמא' ?

mgb

New member
תפילה כשאנו יחפים..

בס"ד התייחסנו לשאלה זו בעבר נצטט את השאלה והתשובה ונוסיף מס' מילים: שאלה הלכתית...ו - Guy3331ו - 10/06/06 קראתי באיזה מקום שדוד המלך ע"ה נהג ללכת יחף, כדי לכפר על עוונותיו. שאלתי היא (במידה וזה נכון...), האם בירך ברכות עם שם ומלכות יחף? ואם כן, מכאן שמותר לברך יחפים? (אם דוד המלך היה יכול...) תודה מראש, בכבוד רב. שאלת הלכתית או תלמודית? - mgb - 11/06/06 בס"ד אכן אבל מי אמר שדוד בירך והתפלל ללא כיסוי? ובכלל אין להביא ראיה לא מדוד ולא מכל אישי התנ"ך באשר חייהם היו למעלה מהשגתינו ולנו מחייב השו"ע בלבד מה שלהם חייב דעת קודשם ונסיבות חייהם. גם הכהנים שעבדו בבית המקדש היו חייבים לעבוד ללא כיסוי רגליהם ואם היתה חציצה כלשהיא עבודתם פסולה וידוע שהתפילה היום במקום קרבנות ועם זאת לנו אסור להתפלל יחפים! כך שאין להביא ראיה או דוגמא מתנ"ך ויש להתרכז בפסיקת השו"ע. בברכה הבנתי. תודה. - Guy3331 - 11/06/06 עד כאן השו"ת. הנעליים אינן טמאות אבל נגיעה בהן מחייבת נטילת ידיים משום נקיות לאמירת דברי קדושה. עצם כיסוי הרגליים מובא בספרי הקודש הטעמים ולא אפרט כעת אבל שורש הכיסוי הוא בגלל חטא אדם הראשון כך שהדברים כלל אינם פשוטים. משה שעמד לפני השכינה היה מזוכך ולא היה חייב בכיסוי רגליו וכך גם לגבי הכהנים שעבדו בביהמ"ק ולכן היו חייבים להסיר את מנעליהם. בברכה

gdisrael

New member
תודה רבה על התשובה !

אבל - האם במקום שיש עניין של ראוי\לא-ראוי, ואסור\מותר, האם ההנגדה צריכה להיות על הראוי ? שהרי עם זה לא איסור - למה לנו לנהוג כך ? הרי עבודת השם מסתכמת בגרימת נחת רוח לבורא עולם - על ידי מצוות ועבודת השם כמובן - אם נעילה\לא-נעילה לא בכלל מצווה-עבירה, או בכלל - מדוע לנו לנהוג כך או כך ? אשמח לתשובה.

../images/Emo51.gif../images/Emo51.gif מגניב!!

יש לי כמה שאלות: 1.מתי בעצם שותים מן היין שבכוס? בסוף? 2. יש לי קצת בבעיה עם "מאורי האש" אני עושה הבדלה "בסתר" הורי לא יודעים זאת. אם אני ידליק נר הם עלולים לראות זאת. האם יחיד מחוייב להדליק ולברך "מאורי האש"? אם כן, איזה עצה תוכל לתת לי?

יש לי עיצה עבורך בקשר להבדלה.

שאתה עושה את ההבדלה"בסתר" אתה יכול לקחת מהנרות הקטנים האלו של שבת קודש שמחלקים ברחוב..להוציא מאחד את הפתיל ולחבר לפתיל השני ... כי צריך לפחות שיהיה 2 פתילים מחוברים... זה נח וזה גם לא עושה הרבה ריח כך שהם לא יוכלו לחשוש.

asaf2000

New member
תשובה

1. את היין שותים בסוף ההבדלה אחרי ברכת "המבדיל בין קודש לחול". 2. אתה יכול להדליק גם גפרורים. לכתחילה תיקנו את ברכת בורא מאורי האש בסדר אחד על הכוס אבל אם בכל זאת קשה לך אתה יכול להדליק ולברך על הנא אחרי ההבדלה אפילו מחוץ לבית.

stifapt

New member
4

יב אֹהֲבַי, וְרֵעַי--מִנֶּגֶד נִגְעִי יַעֲמֹדוּ; וּקְרוֹבַי, מֵרָחֹק עָמָדוּ. יג וַיְנַקְשׁוּ, מְבַקְשֵׁי נַפְשִׁי, וְדֹרְשֵׁי רָעָתִי, דִּבְּרוּ הַוּוֹת; וּמִרְמוֹת, כָּל-הַיּוֹם יֶהְגּוּ. יד וַאֲנִי כְחֵרֵשׁ, לֹא אֶשְׁמָע; וּכְאִלֵּם, לֹא יִפְתַּח-פִּיו. טו וָאֱהִי--כְּאִישׁ, אֲשֶׁר לֹא-שֹׁמֵעַ; וְאֵין בְּפִיו, תּוֹכָחוֹת. טז כִּי-לְךָ יְהוָה הוֹחָלְתִּי; אַתָּה תַעֲנֶה, אֲדֹנָי אֱלֹהָי. זה מהתהילים של היום... (פרק לח) וזה מליקוטי מוהר"ן תורה ו ב ואי אפשרלזכות לכבוד הזה (כבוד אלוקי), אלא על~ידי תשובה. ועקר התשובה כשישמע בזיונו,ידם וישתק, ועוד מההקדמה לליקוטי תנינא "אחד היה אברהם" )יחזקאל ל"ג( _ שאברהם עבד השם רק על~ידי שהיה אחד, שחשב בדעתושהוא רק יחידי בעולם, ולא הסתכל כלל על בני העולם, שסרים מאחרי ה' ומונעיםאותו, ולא על אביו ושאר המונעים, רק כאלו הוא אחד בעולם, וזהו: "אחדהיה אברהם". וכן כל הרוצה לכנס בעבודת השם, אי אפשר לו לכנס כי אם על~ידיבחינה זו שיחשב שאין בעולם כי אם הוא לבדו יחידי בעולם, ולא יסתכל עלשום אדם המונעו, כגון אביו ואמו או חותנו ואשתו ובניו וכיוצא, או המניעותשיש משאר בני העולם, המלעיגים ומסיתים ומונעים מעבודתו יתברך. וצריךשלא יחוש ויסתכל עליהם כלל, רק יהיה בבחינת: "אחד היה אברהם" _ כאלוהוא יחיד בעולם כנ"ל:

עוד כמה שאלות-------../images/Emo51.gif רבה

שאלות: 1. מותר להתקלח בשבת? ב שאני מכוון בתפילה, זה קצת מאט האם זה בסדר, כאילו זה יוצר הפסקה קטנה במילים שאני מכוון. 2. אלא שבכלל לא עושים הבדלה במוצא"ש אז מה שהם עושים גם לאחר מוצאי שבת נחשב להם כחטא שהם חיללו את השבת עד יום לאחר מכן? 3. אם אני לא שוטף את הידיים שאני יוצא מהשירותים- לפעמים זה קרה לי, האם מותר לברך ברכת אשר יצר? 4. מה ההבדל: בין שבועה נדר הבטחה? 5. מהי שפת היידיש? 6. שקמים בבוקר אסור לגעת כלום לפני שנוטלים ידיים אבל מה עושים עם השעון המעורר, מותר לכבות אותו? 7. כיפור: א. ביום כיפור אני נדרש ללכת רחוק משכונה לשכונה בגלל הבית כנסת שאני רגיל להתפלל בו ביום כיפור זמן ההליכה הוא 30 דק' האם מותר לי ללכת מרחק כזה? ב. מה קורה אם יוצא שבאיזה יום כיפור ממש אני רעב וקשה לי לצום מה עושים במקרה כזה?- מצטער על השאלה הכופרת ג. שאני הולך לבית כנסת של סבא שלי אז זה רחוק מהבית שלי וכאשר מגיע מוצאי יום כיפור אחותי מחזירה אותנו – אותי ואת אבי, עם האוטו לבית שאלתי: - צריך לעשות הבדלה או שההבדלה בבית כנסת מוציאה לידיי חובה אותנו ואז שאחנו חוזרים מבית הכנסת מותר לנו לחזור הביתה באוטו? 8. מותר להניח תפילין של יד עם הקופסא השחורה הקטנה? 9. אני רוצה לקרוא בבוקר את כול תפילת שחרית ולא חלקים. אבל ביחיד בבית אני מבין שזה שונה ובסידור איש מצליח יש הרבה דברים שאני לא יודע מה צריך ומה לא. יש בסה"כ כ- 150 עמודים של שחרית בוקר( כולל תפילין) ובתמונה תוכלו לראות מה זה מכיל. מישהו יכול להגיד לי מה צריך ומה לא?

כמה תשובות בעזרת השם

1. לספרדים מותר להתקלח רק במים קרים אשכנזים מחמירים גם במים קרים. חלקים מהגוף כמו רגליים ידיים מותר בפושרים.[בחורף אסור לפתוח את ברז המים החמים אם המים הוחמו בדוד שמש מערב שבת]. ב. נראה לי שזה בסדר. 2.נראה לי שזה לא נחשב חילול שבת אבל בהחלט לא עשו את זה בשלמות ומשהו פגום כאן. 3.אסור לברך צריך לשטוף. 5.היידיש היא השפה של היהודים הפולנים כמדומני. 6.מותר. צריך להזהר לא לגעת במיוחד באוכל ובנקבים בגוף [אף עיניים פה אוזניים וכו'] 11. הפעם הראשונה זה קריאת שמע שרבנן תיקנו להגיד זה רק הפסוק שמע ישראל לא כל קריאת שמע. ופעם שניה זה מהתורה להגיד את כל קריאת שמע.

למעלה