שאלות

avidadon

New member
שאלות

למה בסובארו DL 82 1600 אני צריך לחמם את המנוע כדי שהאוטו יסע כמו שצריך? האם זה כי האוטו ישן ואין מה לעשות או שיש? ב. איזו נהיגה יותר חוסכת בדלק: כשנוסעים בהילוך נמוך, או כשנוסעים בהילוך גבוה (על אותה מהירות, לדוגמא 40 קמ"ש על הילוך שני, או שלישי) תודה מראש

itzik93

New member
קרבורטור-הצתה

לרוב מדובר בבעיות הנ"ל. מומלץ לבצע טיפול 10,000 (הח´ פלאגים, פלטינות, כבל, פילטרים ושמנים) ולבצע כיוון הצתה. יש לנקות באופן יסודי את הקרבורטור ולכוון (נעשה במכון לקרבורטורים/הזרקות). לרוב (90%), הבעיה המתוארת מעלה נובעת מקרבורטור מלוכלך/סתום/בלוי. כשהקרבורטור מכוון היטב ונקי, התנעת בוקר תתבצע עם ידית הצ´וק משוכה עד הסוף, התנעה והורדה הדרגתית של הצ´וק והתחלה בנסיעה. כשניתן להתחיל לנסוע עם צ´וק (במצב תקין) מיותר לציין שתצרוכת הדלק משתפרת כי כך פחות דלק הולך לאיבוד על חימום המנוע בעמידה. לגבי ההילוכים ונסיעה חסכונית ככל שניתן: נסיעה חסכונית תתבצע בעזרת ליטוף דוושת הגז והעברת הילוכים בהתאם (ללא צרחות מנוע מיותרות) - במקרים בהם הילוך "כבד" על המנוע, יש צורך בהורדת הילוך ולחיצה על דוושת הגז בצורה עדינה. איציק

© DrorZi

New member
איציק, איך זה ש:

בחיפושית 73 יש משנק (צו´ק) אוטומט, שעובד עד היום (
) כמו שצריך ובסובארו 89 אין
ואם אני זוכר אפילו יותר טוב באוטומטיות יש דווקא.
דרור זי, SOLEX.

itzik93

New member
דרור - לגבי הצ´וק האוטומטי

זה תלוי בדגמים ובהזמנה, ישנם מכוניות שהוזמנו עם צ´וק אוטומטי וישנם כאלה שלא (ב DL אני מתכוון). בדגמי ה GL כולן (למיטב ידעתי) עם צ´וק אוטומטי... לנו היתה פעם 82 GLF 1.8 והיה לה צ´וק אוטומטי... כנ"ל לגבי הגה כח, כיסא מתכוונן לגובה ומראות-חשמליות - היו דגמים שהוזמנו עם התוספות האלו (או חלקן) והיו כאלה שלא, לכן, אתה יכול למצוא את אותו הדגם (הכוונה היא ל DL בלבד) ברמת איבזור/תוספות שונה. מעבר לכך, לא בעיה להחליף את הקרבורטור הרגיל (ללא צ´וק אוטומטי) באחד כזה עם צ´וק אוטומטי, המנגנון שלהם לרוב פשוט מאוד ואינו דורש חיבורים (פרט לוואקום מנוע) מסובכים. איציק

למעלה