שאלות

שאלות

נכון יש את המבחנים האלה, שעושים כדי להתקבל לתוכנית של בר אילן? מישהו השתתף\משתתף בתוכנית? כי איזו מורה למתמטיקה אמרה לאמא שלי שהם סתם דוחפים מלא חומר, ושאת החומר הבסיסי הם לא יודעים כ"כ טוב. זה נכון?? אני עשיתי את המבחן ונשלח אליי מכתב בדואר שלא התקבלתי. לאחר שבוע, קיבלתי טלפון והציעו לי לבוא לתוכנית. מה זה אומר- הייתה טעות? או שפשוט הם רצו למלא כיתות? ו... תגידו, כל מי שמכיר אותכם יודע שאתם מחוננים? כי, אני לא מספרת לכולם, רק המורים והתלמידים שלומדים איתי יודעים. כי מאיזשהו מקום זה קצת בושה. הרבה חושבים שמחונן זה או חנון, או גאון או חרשן, והרי זה לא נכון!! היה לי קורס כזה שנה שעברה, אבל עדיין לא ברור לי, זה משהו שלא צריך לספר לכולם? כי לפי התגובות של אנשים (לא רק תלמידים! לפעמים גם מורים) זה לא משהו טוב בכלל. סליחה על כל השאלות שאני מפרסמת פה (שיניתי כינוי ממאיוש הפצצה) פשוט אין לי את מי לשאול...

neko

New member
בשביל זה אנחנו פה ../images/Emo13.gif

יש לך שתי צורות פעולה כלליות אפשריות: 1. להתעלם מכולם, לא להסתיר כלום - שכל העולם ידע שאת מחוננת ושיחיו עם זה. אם מישהו מקנא - זבש"ו. 2. להצניע את זה, ושרק החברים הכי טובים ידעו. את צריכה להחליט עם איזו אפשרות תתמודדי יותר טוב. וד"א, מה רע כ"כ, בלהיות גאון או חרשן? אני דווקא חושב שלגלות תרופה לסרטו\איידס או לבנות חלליות הם דברים די מגניבים... ואת הדברים האלה רק החרשנים או\ו הגאונים עושים.

meitush123

New member
שום חרשן או אפילו מצטיין סתם

לא יגלה/ימציא שום דבר מהפכני, נגיד יש לי ילדה בכיתה שמקבלת ציונים הרבה יותר גבוהים ממני, וחשבתי איך זה שהיא לא מחוננת, ואז, אחרי זמן מה הבנתי שהיא אמנם תלמידה מצוינת וסתגלנית שיודעת להסתגל מעולה לכל מסגרת, ולהתאים עצמה לדרישות, אבל מחוננת היא לא, היא לא תהיה שום דבר יצירתי (זה אגב גם לא השאיפות שלה) וודאי לא תמציא שום דבר, גאונה היא לא, וודאי לא מחוננת. היא מצוינת, וזה לא אותו דבר היא תדע מה שילמדו אותה אבל לא תבין דברים בעצמה מעצמה

neko

New member
אבל כשאותה ילדה תסיים תיכון

עם ממוצע גבוה, היא תוכל אם תרצה להתקבל ללימודים גבוהים במחלקה כלשהי, ואם גם שם תמשיך להוציא ממוצעים גבוהים, תוכל להמשיך לתארים מתקדמים או לעבוד בחברות גדולות, שם תתעסק בדברים הגדולים. גם אם היא לא תהיה יצירתית היא תוכל להצטרף לצוותים שעובדים על דברים חדשניים - רוב ההמצאות הגדולות של תקופתינו לא נבעו מאיזו הברקה רגעית של גאון כפי שהיה לפני 200 שנה, אלא מתהליכי מחקר ופיתוח דקדקניים שבוצעו ע"י צוותים של אנשים משכילים ומתמידים. לעומת זאת, ילד אחר, ולא משנה כמה יצירתי או מחונן, שלא ילמד ולא ישקיע ויסיים תיכון עם ממוצע בינוני (בקלות ובלי ללמוד, כיאה למחונן הטיפוסי), הוא גם לא יתקבל ללימודים גבוהים או לעבודות רציניות, וגם אם כן לרוב יגלה שחסר לו ידע בסיסי כלשהו אותו יצטרך להשלים, או שהוא לפתע נאלץ להשקיע וללמוד ברצינות - דבר שהוא לא יודע לעשות ובודאי יפגע לו בהישגים. בסופו של דבר ימצא עצמו עוסק בדברים "בינוניים", ולרוץ ירגיש מבוזבז.

Ekrembo

New member
מורים לא אוהבים אנשים חכמים מהם...

אין מה לעשות בקשר לזה...הרי רוב המורים שלך, בעברם בעצם היו בכיתות המב"ר וכו'.

מסכימה איתך!!!

אני יודעת שמורים לא אוהבים אנשים חכמים, כאילו יש מעטים שכן אבל הרוב לא!! קשה להם להתמודד עם מי שיותר חכם מהם (במקרה שלי זה נכון! יש לי מורה להיסטוריה שלא ידעה שהיו אנוסים בספרד עד שלא אמרתי לה! חחחח)

cdsw

New member
אני סיימתי את התוכנית והמשכתי...

אני גם עשיתי את המבחנים והתקבלתי, למדתי במשך שלוש שנים והוצאתי ציון גבוה במט' (מעל 95) ב5 יח"ל בכיתה י'. אני לא יודע מאיפה המורה שלך הביא את הנתון הזה, אבל הרמה של הלומדים בתוכנית היא לדעתי יותר גובהה, כמו כן ההבנה במתמטיקה היא יותר עמוקה לדעתי. (אל תשכחי שמלמדים אותך סטודנטים לתואר ראשון ובעיקר לתואר שני, שחווים מהי מתמטיקה אמיתית). אני כרגע בתוכנית המשך, ולומד לתואר ראשון במהלך הלימודים התיכוניים. בקיצור, לכי על זה, באמצע זה נראה קצת מתיש וקשה, אבל זה שווה כל טיפת זעה וכל השקעה, לכי על זה!

L i r a n 5

New member
cdsw שלום לך!

אני בכיתה ט', התקבלתי לשנה נוספת בתוכנית של בר אילן. השאלה שלי היא האם לימודי התואר אינם מורידים את ציוניך בלימודים בבית הספר?

cdsw

New member
אני רק עכשיו התחלתי את התוכנית

עשיתי רק 2 קורסים, ככה שאני לא יודע עד כמה זה ישפיע... לי לא נראה שזה ישפיע הרבה אם בכלל... שבוע טוב =]

נ גה

New member
מה זאת אומרת "לספר לכולם"?

את לא חייבת לצאת בהכרזות, ואני גם לא רואה סיבה אמיתית להסתיר את זה. מורים שמגלים עוינות כלפי זה, הם בעיתיים. אני לא חושבת שזה נכון להשמיץ את המורים (למרות שבאמת אין לי הרבה סיבות לפאר את האנשים שמשרד החינוך מחזיק בשורותיו), כי זה סתם ילדותי ומפגר. זה כולל, אגב, גם לתת את האבחנה המדהימה שרוב המורים הם יוצאי כיתות מב"ר. בלי להתייחס לזלזול המקומם בתלמידי מב"ר, זה פשוט מטופש. עם מורים שעושים פרצופים כשהם שומעים את המילה "מחונן" צריך להתעלם, כנראה.

תשובות

בר אילן? הייתי, פרשתי באמצע זה המון עומס אבל בתכל'ס המורים יותר טובים שם מאשר מורים של ביצפר... לספר על היותי מחוננת? החברים שלי יודעים כי כשהייתי ביסודי ובחטיבה הייתי הולכת לפרוייקט-מחוננים, יום אחד בשבוע יצאתי מביצפר ולמדתי שם. באופן כללי אני לא הולכת עם שלט גדול על המצח שאומר שאני מחוננת... אני בספק אם המורים שלי יודעים את זה, אולי המחנכת שקיבלה מידע עלי כשעברתי לתיכון. בכל אופן, יש תדמית שלילית במובן מסויים למחוננים (חננות וזה) אבל סה"כ אפאחד לא יעשה עליך חרם, ירק עליך במסדרון או ירביץ לך כי את מחוננת. אני מניחה שממילא לא היית רוצה להתחבר עם אנשים שמזלזלים בך כי יש לך תכונה כזו או אחרת.

meitush123

New member
אחותי כשהייתה בכיתה ח'

סבלה ביותר מהיותה מחוננת, כולל מה שתיארת בסוף ילדים צעקו עליה שתשתוק כשענתה בכית, ירקו עליה ועוד

אצלנו

המחוננים אימפריה! ברצינות, המון אנשים באים לכיתה שלנו בהפסקות ולכולם יש חברים מכל השכבה. כולם סחבקים וממש נחמדים. וזה ממש כיף!

לי Li

New member
תשובות

נגשתי למבחני הקבלה לבר אילן ואחרי זמן קצר הודיעו לי שעברתי. אבל החלטתי בסוף שלא לקחת חלק בתוכנית כי אני בכל מקרה עושה 5 יחידות מ"מ ובכל מקרה מתקדמת בחומר כבר לבד אז לא ממש משנה לי מתי אני אסיים את הבגרות במ"מ (י, או י"א). בנוסף לכך מה שעושים בבר אילן זה בעצם ללמוד את מה שאת לומדת בתוכנית הרגילה בבית ספר בזמן קצר יותר (ואולי ניתוחים קצת יותר מעמיקים בחלק מהדברים), אבל הבסיס נשאר אותו בסיס כמו בבית ספר: טכניקה ותרגול. אני אישית העדפתי לגשת לאפשרות של הלמידה באונ' הפתוחה בה התאפשר לי לפתח את הצד המתמטי שאני יותר אוהבת שהוא הצד של החשיבה (לעומת צד התרגול אותו אני הרבה פחות מסמפטת והוא הצד שנלמד בבית ספר. ברצינות, יש לך כוח לשבת ולפתור 20 תרגילים עם אותו עקרון לאחר שהבנת את הרעיון כבר לאחר שני תרגילים?). בקשר להודעה המאוחרת של הקבלה, יש שתי אפשרויות: 1 - הייתה טעות. 2 - ילדים שכן התקבלו דחו את ההצעה והתפנה מקום ריק, את לא התקבלת במיון הראשוני אולם לאחר שהתפנו כמה מקומות כן התקבלת. בקשר למחוננות: מן הסתם אני לא אלך ואצרח בקולי קולות "אני מחוננת, העריצו אותי" או דברים בסגנון. אבל אם מישהו מתעניין ושואל באיזה מגמה אני לומדת אני אענה שבמגמת מחוננים. אם לא ישאלו אני לא אגיד. אני לא חושבת שיש להתבייש בעובדה שאת מחוננת, להפך, אני בחיים לא הייתי מוותרת על המחוננות שלי. אני מחשיבה מחוננות דווקא כמעלה, יתרון שצריך לנצל ולא משהו שיש להתבייש בו. אנשים חושבים שאנחנו חרשנים? שאנחנו חנונים? טוב, שיחשבו מה שהם רוצים, לי זה לא משנה. אני יודעת שאני לא חרשנית ולא חנונית וזה מה שחשוב לי. אחרים יכולים לחשוב מה שבא להם... אני גם לא יכולה להסתיר את העובדה מפני הבית ספר כי יש לנו מגמת מחוננים ככה שאם מישהו רואה באיזה כתה אני לומדת הוא כבר יודע שאני מחוננת. ולסיום יש לי עוד דבר אחד להגיד לך: אם אנשים שופטים אותך ולא רוצים להתידד איתך או קוראים לך חנונית רק ע"י קיטלוג שלך כאחת מחוננת ולא ע"י היכרות אישית איתך סימן שהם לא שווים אפילו את היחס ו/או את הידידות שלך. (ד"א, אני לא יודעת אם זוכרים אותי בפורום כי ההודעה האחרונה שלי כאן הייתה דיי לפני הרבה זמן [חודשיים כמדומני] אבל רק שתדעו שלא שכחתי מהפורום, אני מבקרת לעיתים קרובות אבל לרוב לא מוצאת למה להגיב. אה, וברכות על מינויו של המנהל הנוסף
)

למעלה