שאלות

ronlin2

New member
שאלות

1. dawn of humanity אפשר לומר שחר האנושות? 2. Mental retardation has always been a socioculturally determined phenomenon, and it undoubtedly has been apparent since the dawn of humanity פיגור שכלי תמיד היה תופעה חברתית-תרבותית קבועה (?) וללא ספק גלויה מאז שחר האנושות?? 3. Neolithic man, probably with some historical precedence believed firmly in animism האדם הניאוליתי (מתקופת האבן המאוחרת), כנראה בגלל זכות ראשונים כלשהי, האמין באדיקות באנימיזם?? 4. More formal treatment, however, also existed: “medical” practitioners applied such techniques as massages, baths, extractions, vegetable drugs and blood-letting. האם הכוונה ב extractions היא לתמציות? ומה זה blood-letting? 5. They also engaged in trephining (i.e. drilling a hole through the skull at the top of the head) מה זה trephining בעברית? (כלומר, מהי המילה?) 6. discovered on the Danish peninsula of Jutland מישהו מכיר את jutland? 7. on a prehistoric hydrocephalic infant מה??? 8. the most outstanding of which was reported by Solecki מישהו יודע אם יש דרך מיוחדת לכתוב את השם שלו? או שזה פשוט סולקי? תודה רבה רבה!!!

טרודי

New member
כמה תשובות

2. לא "קבועה" אלא "נקבעת". כלומר, החברה קובעת מיהו "מפגר" (לעומת טיפש או "איטי"). 3. האדם הניאוליתי, כנראה עם תקדימים היסטוריים, האמין באנימיזם. ניסוח לא משהו, אבל הכוונה היא כנראה שגם האדם הפליאוליתי האמין באנימיזם, והתרבויות הניאוליתיות ירשו את זה. 4. נראה לי שב-extractions הכוונה לעקירת שיניים, ואולי גם הוצאת דברים אחרים (קוצים? ניקוז מוגלה?). תמציות הן extracts. blood-letting זו הקזת דם, שנחשבה טיפול רפואי מועיל פעם... 7. הידרוצפלוס ("מים במוח") הוא פגם מולד שבו הגולגולת מלאה בנוזלים שמונעים מהמוח להתפתח. בחלק מהמקרים העובר מת עוד לפני שנולד, אבל לפעמים נולד תינוק חי עם רמת פיגור כזו או אחרת. כיום, מטפלים בזה ע"י חיבור של צינור ניקוז לראש.

בנוסף לדברי טרודי, שאתם אני מסכים

מאוד, יוטלנד זה חצי אי השייך לדנמרק. כדאי לבדוק באטלס איך בדיוק הוא נהגה בעברית ואם זה חצי אי או אי (לא זוכר בדיוק).

Boojie

New member
בלי לקרוא את תשובות קודמיי:

1. כן. 2. תופעה שנקבעת באופן חברתי-תרבותי; לא גלויה כי אם נראתה לעין או התבטאה. בערך. 3. לדעתי הכוונה היא לתקדימים היסטוריים, אבל במקרה הזה צריך הקשר, לדעתי. אפשרות אחרת היא שהוא היה הראשון, מבחינה היסטורית, שהאמין בזה. 4. כן, תמציות או מיצויים (אם כי זה יכול להיות גם עקירות
); הקזת דם. 5. לדעתי אין לזה שם בעברית. 7. תינוק פרהיסטורי שסבל מהידרוצפלוס (מצב שבו יש בעייה בניקוז הנוזלים מהמוח, ולפיכך הגולגולת גדלה באופן לא פרופורציונלי בגלל הלחץ הפנימי, ומאידך המוח נפגע מאד). לא מכירה שם בעברית. 8. כן, כותבים את זה סולקי בעברית.

friend9

New member
שאלה 7

הצטברות מים בחלק של הגוף נקראת הידרוקן. אם זה hydrocephalus, כלומר בראש - זה הידרוקן הראש. בתלמוד זה נקרא הידרקון, ושונה בימינו כדי שההתחלה תהיה "הידרו" כמו בלועזית.

giba70

New member
יוטלנד הוא חצי אי שמהווה

את רוב השטח של דנמרק בעצם. קופנהגן למשל נמצאת על אי. לגבי Solecki, אולי סולקי כדברי בוג'י, אבל אולי מבטאים את זה סולצקי.

Boojie

New member
סולקי, סולקי.

לפחות ככה קראו לו בתקופה שלמדתי באוניברסיטה. מי יודע, אולי זה השתנה מאז.

forglemmigej

New member
לא ,לא

קופנהגן לא נמצאת ביוטלנד אלא בSjælland סילנד בעברית.יוטלנד זה חצי אי במערב דנמרק ,וגם הגבול היבשתי עם גרמניה.סילנד זה מזרח דנמרק.

Eldad S

New member
:) זה משהו בין a ל-e, אֶ כזה

והוא סימן היכר של השפות הסקנדינביות. בעצם, סימן היכר של הדנית.

ססילי

New member
תודה, וברצינות,זה עושה לי אסוציאציה

של כתב ישן, מספרים מתחילת המאה העשרים וקודם, אולי בגרמנית? או אפילו באנגלית? אני צודקת?

ססילי

New member
חן חן על האכן

אבל אכן מה? גרמנית? אנגלית? ולמה פעם והיום לא? ואם אנגלית אז מה יש היום במקום זה?

giba70

New member
אני חושב שהכוונה לגרמנית

ואולי גם בשפות אחרות, שכאשר באה האות e אחרי אות תנועה אחרת (למשל ae, oe) ופעם זה נכתב בצורה מחוברת כפי שראינו קודם, כיום זה נכתב בעזרת סימן מעל לאות הראשונה, למשל: ae = ä oe = ö ue = ü עכשיו נחכה לאישורו של המנהל...

Eldad S

New member
האם אתה מחכה

שהמנהל יגיד שצדקת?
צדקת וחצי!
וזו גם ההזדמנות להזכיר את ה"אומלֶטים" (
) שאליהם התייחס ירחמיאל פגע רע באחת משאלותיו-הודעותיו האחרונות. אלה שלושת האומלאוטים הקיימים. דרך אגב, יש איזה אתר (או טריק) פשוט המאפשר ליצור את האומלאוטים האלה במהירות כאשר אני צריך לרשום אותם בפורום או בחיפוש בגוגל?

Y. Welis

New member
אנגלית עתיקה: ae (שנכתבת באות אחת)

היא תנועה (קצרה או ארוכה) שנשמעת כמו סגול.

למעלה