שאלות

ronlin2

New member
שאלות

יש לי כמה שאלות. 1. איך הייתם מנסחים את המילה self-concept? ההקשר: the social adjustment and self-concept of adults with learning disabilities. השגת העצמי? הדרך שבה אדם רואה את עצמו? 2. אני לא מבינה את משמעות המילה plagues במשפט הזה: the few studies were plagues by methodological problems. מישהו יודע מה משמעות המילה במובן הזה? 3. משפט מוזר - despite the fact that the majority of studies finding group differences, some indicate that by controlling for academic achievement, the differences are mitigated. - למרות העובדה כי רוב המחקרים מצאו הבדלים בקבוצות, חלקם טוענים כי שליטה בהישגים אקדמיים מפחיתה את/מקלה על ההבדלים... נראה לכם הגיוני? 4. איך הייתם קוראים ל peer-rating studies? מחקרים המאמדים/מדרגים בני אותו גיל? זהו בינתיים אבל יהיו עוד.. תודה מראש...

ססילי

New member
לדעתי,

1. דימוי עצמי (או תפיסת העצמי) 2. לדעתי ה plagues במשפט הזה משמעותו הפרעה (מטרד): למספר מחקרים הפריעו בעיות מתודולוגיות. 3. לי זה נראה הגיוני. (למרות שרוב המחקרים מוצאים הבדלים בין קבוצות, חלקם מצביעים על כך שעל ידי שליטה בהישגים אקדמיים פוחתים ההבדלים). 4. peer נדמה לי שהמושג המקובל בעברית הוא בני קבוצת השווים.

ללילילל

New member
לדעתי -

1. אפשר להגיד דימוי עצמי, אלא אם כן מופיע במאמר גם "self-image" או משהו דומה נוסף וצריך להבחין בינהם. 2. כמו נורית אני חושבת שזו טעות וצריך להיות plagued, ואז זה אומר שהמחקרים סבלו מבעיות מתודולוגיות. 3. ההתייחסות היא לטכניקה סטטיסטית - בודקים את ההבדלים ללא ההשפעה של הישגים אקדמיים. אני חושבת שמתרגמים כ"פיקוח" - כשמפקחים על משתנה ההישגים האקדמיים, ההבדלים מצטמצמים. 4. אין לי תרגום אבל המשמעות צריכה להיות שמישהו מאותה קבוצה מדרג/עונה על שאלות לגבי האחר - כמו מבחן סוציומטרי. בכל מקרה זה יהיה קבוצת השווים, לא בהכרח קבוצת הגיל.

תשובות

1 - כמו שנאמר, "מושג העצמי" או בהקשר זה "תפיסת העצמי". 2 - ענו לך כבר. 3 - בתרגום חופשי: "אף על פי שרוב המחקרים מצאו הבדלים בין הקבוצות, חלקם מראים כי אם מנטרלים את משתנה ההישגים האקדמיים, ההבדלים מצטמצמים". 4 - מחקרי דירוג עמיתים, אולי?

למעלה