שאלות...

שאלות...

בעקבות משהו שחבר סיפר על פורטיס עלו לי כמה שאלות. "מפרקים טילים והולכים לישון" הרבה טוענים לקונוטציות של מלחמה וכו' אבל חבר שלי טוען שזה פשוט מה שפורטיס עשה בצבא: מפעיל\טכנאי טילי הוק (נ"מ) אז מה פורטיס וסחרוף עשו בשירותם הצבאי? אני יודע ששניהם לקחו חלק במלחמת יום כיפור... תודה ויפה שעה אחת קודם. IY

CaerBannog

New member
אתם בטוחים שהוא שירת במלחמה?

גם פורטיס מבוגר ממנו בשלוש שנים, וגם לפי השיר, הוא היה חייל ב77, בעוד המלחמה הייתה ב73, אז זה הגיוני פחות או יותר מבחינה כרונולגית, אבל זה לא מסתדר לגמרי.

CaerBannog

New member
אוקי, לפי חישוביי

ברי סחרוף נולד ב7/7/1957 מה שאומר שהוא היה בן 18 רק בשנת 75, המלחמה כאמור, התרחשה ב73, אז זה בלתי אפשרי שהוא לקח בה חלק. כמו כן, הוא היה עדיין תיכוניסט וחבר בלהקת חלום קוסמי בשנת 75. פורטיס לעומת זאת, מציין בכל ראיון אפשרי שיש לו טראומה מוחלטת מהמלחה והיא למעשה מה שהוליד את האלבום פלונטר ואת מיתוס המשוגע סביבו.

או קיי..

סגרנו על זה שברי לא נטל חלק במלחמת יום הכיפורים. על זה שברי היה קצין בחיל התחזוקה גם אני שמעתי... זהו לאף אחד אין יותר פרטים? ויפה שעה אחת קודם IY

shulhi86

New member
כלום. פשוט כלום.

שיר מגניב ביותר אך חסר כל משמעות. אלא אם כן אתה מבין משפטים כמו "סנטה בלונה סיפון אהבה יוג'י גנגנו זנבנב"...?

ענת1986

New member
עשינו על זה פעם שרשור ../images/Emo6.gif

ניסינו להבין מה מילות השיר... היה מאוד מצחיק! אתה יכול לקרוא פה כמו ששולחי אמר, השיר כתוב בג'יבריש. אין לו משמעות. סתם מילים שפורטיס זרק

shulhi86

New member
הקטע הכי יפה ללא ספק...

הוא " i didnt know what i sing"
אין לי מושג מה אני שר...

ענת1986

New member
פרטים בנוגע לעבר הצבאי של ברי?

אין לי עוד. אני גם לי יודעת מה זה כל כך משנה, אבל ניחא.

טוב למרות שאתם לא הכי משתפים פעולה

נזכרתי בעוד משהו... סאנדניה זה גם שם של מקום ברמת הגולן... מקום בו התרחשו קרבות רבים במלחמת יום הכיפורים. IY

ענת1986

New member
ניסיתי לעזור בכל מה שאני יודעת ../images/Emo13.gif

בקשר לשיר ובנוגע לברי. אפרופו השם סנדניה- הפירוש של השם לפי מה שפורטיס אמר זה "נעל"
תשאל שאלות יותר ספציפיות ונראה אם נוכל לעזור

ענת1986

New member
sandanya = סנדניה ../images/Emo13.gif

אני אשמח לדעת בכל זאת מה זה סינדיאנה...

go girl1

New member
מחנה צבאי (נראה לי ברמת הגולן)

טנקים... הייתי שם וראיתי טנקים בפעולה וגם שמעתי! מבעית...

למעלה