שאלות..........

שיר w

New member
שאלות..........

יש לי מחר מבחן אז יש לי כמה שאלות צמחים ובעלי חיים הם אירוביים?(אני יודעת שאצל החידקים יש גם אירובים וגם אנארובים) כמות האנרגיה המופקת מגרם אחד של גלוקוז: 1.שווה בתא פיל ועכבר 2.שונה בתא פיל ועכבר אני צריכה כאן הסבר,תודה...

bodas

New member
תשובות

א. רובם ככולם של בע"ח והצמחים נושמים בנשימה אירובית. ישנן קבוצות יוצאות דופן המבצעות נשימה אנאירובית. ב. כמות האנרגיה המופקת מגרם של גלוקוז שווה בתא פיל ועכבר. בשניהם מדובר בדיוק באותו תהליך פירוק (ובאותו סוג נשימה - אירובית), ולכן כמות האנרגיה המופקת ממול (/גרם, היחידה לא עקרונית)) של גלוקוז שווה בשני הסוגים. מה כן ההבדל? ההבדל הוא בצירכת האנרגיה - עכבר צורך יותר אנרגיה.
מחר

שיר w

New member
נכון אוקי,ואם השאלה היתה מנוסחת כך-

הפקת האנרגיה: שווה אצל פיל ועכבר שונה אצל פיל ועכבר אז זה יהיה שונה כמו שאמרת ,נכון<? בקשר לשאלה צריך לציין שאצל שניהם זה נשימה אירובית,לא? אחרת זה כבר היה משנה אם זה היה אנארובי למשל,שאז היתה מופקת פחות אנרגיה לאותה כמות גלוקוז לעומת אירובי,לא?

bodas

New member
בוודאי שזה משנה

זה בערך כמו להגיד ככה: שני מפעלים לגומי, בשניהם יש את אותן מכונות לייצור גומי, שיש להן את אותו הספק. אם מכניסים גרם אחד של נפט, יוצא 0.5 גרם גומי. אבל - במפעל אחד עובדים בקצב של 100 גרם לשנייה, ובמפעל השני בקצב של 20 גרם לשנייה... אז יש הבדל? בוודאי שיש הבדל. אם את מדבר על דרך הפקת הגומי - אותו דבר בשני המפעלים. אם את מדברת על קצב הפקת האנרגיה - שונה בתכלית.... בעכבר קצב הפקת האנרגיה גבוה יותר.

שיר w

New member
עוד כמה שאלות.......

מה מאפיין כל תא חי(כולל תאי חידקים)? א.לכל תא יש קרום ב.לכל תא יש יכולת לקיום עצמאי ג.בכל תא יש גרעין ובו החומר התורשתי ד.בכל תא חי יש מיטוכונדריה על מנת לקבל סלט רענן נוהגים להשרות את החסה במים ההסבר לנוהג זה הוא: א.תאי החסה קולטים מים ותופחים ב.הלחץ הפנימי בתאי החסה גדל כתוצאה מדיפוזיה של מלחים ומים החוצה ג.המים הקרים מקשים את התאים בעלי החסה תשובה א היא הכי הגיונית,אבל מה ההסבר המדויק?

Night-Girl

New member
עניתי על זה אתמול ../images/Emo13.gif

לכל תא חי יש קרום ב. מים עוברים באוסמוזה לתוך התאים, מגדילים את נפח החלולית והציטופלזמה וגורמים ללחץ על הדופן.

שיר w

New member
הממממממממ

למה זה לא ב? וובקשר לשאלה השניה- למה זה אוסמוזה?איזה ריכוז מומסים יש כאן?

zappon

New member
כי יש תאים בצמחים שחיים רק בעזרת תא

שכן. התא השכן מספק להם סוכר ועוד והוא לא יכול להתקיים בלי התא לוואי הזה

Night-Girl

New member
אז ככה

נפח התאים לא יכול לגדול אם מים ומלחים יצאו ה-ח-ו-צ-ה הרי דבר ראשון מלחים לא מסוגלים לעבור דרך קרום בררני, ודבר שני אם הם היו יוצאים- אז נפח התא לא היה גדל. אוסמוזה יש במקרה של קרום בררני. אבל, במקרה הזה, כל מה שעשו היה להניח עלי חסה במים. סביר להניח שהמים היוו תמיסה היפוטונית לחסה, ולכן המים נכנסו בגלל הנטיה להשואת ריכוזים.

למעלה