שאלות

poppai

New member
שאלות

שלום, מספר שאלות: 1) מישהו שמע על טכניקה של שיוף הבלטות הישנות והורדת 1 מ"מ מהן, כדי ליצור מראה של משטח אחיד? 2) כמה צריכה לעלות תכנית אדריכלית לחדר אמבטיה, כולל פיקוח? (החדר הוא בגודל 4.5 מ"ר) 3) כששברתי קירות בדירה (לא עמודים) גיליתי לחרדתי שבתקרה יש "תפר" בדיוק איפה שהיה הקיר, כאילו היא מורכבת משני חלקים שקצותיהם הונחו על גבי הקיר. האם זה נורמלי? אני חושש שהתקרה תתמוטט. ראוי לציין שבתוך כל הקירות בדירה עוברים משקופים מבטון בגובה 2 מטר המחוברים אחד לשני (בדיוק מעל הדלתות). תודה ויום טוב

1des

New member
נו אז ככה..

שיופ נקרא פוליש או {בעיקר לבלטות} משייפת/מלטשת .. כאשר רוצים לחדש רצפה ישנה והכוונה בעיקר לבלטות טרצו.. מורידים שכבה ע"י מכונה שנקראת מלטשת.. בקשר לכסף על אמבטיה.. אהממ.. בקשר לתפר! זה לא נורמלי , בכל מקרה לא נשמע נורמלי אלא אם אתה מתכוון לרווח בין טיח התקרה אז זה בסדר לפעמים בדירות ישנות במקום עמודים היו בונים קיר נושא שזה קיר הנושא את המשקל ומשמש מעין תחליף לעמוד אם במקרה זה העניין אז אתה בהחלט בבעיה במקומך אני ישר מצלצל לקונסטרוקטור/מהנדס בניין וקורא לו שיגיע בדחיפות ואם לא..אז איך אומרים "פופאי תאכל קצת תרד אולי זה יעזור" בקשר לקורות בטון בגובה 2 מ´ זה בסדר גמור אפילו מומלצ אלו קורות חיזוק מעל פתחים נקראות קורות קשר לפעמים.. באם הן לא היו אז דאגה הייתה במקום פה. הלווו פתאום נופל לי האסימון, שו שברת ככה סתם קירות???? בלי שום יעוץ יא ראבק!! ובגדול אל תתרגש תדע שלכל דבר יש פתרון..

בקשר ל: אהממ....

כאשר אתה מזמין אדריכל, ליעוץ, אז, קודם כל, הוא/היא יבדוק, שמקום האמבטיה , כחדר, במקום, בצורה אופטימאלית...כי חלק יקר של הדירה, ריכוז האינסטלציה, חומרי חיפוי, כלים סניטרים - היקר ביותר. אם אתה מחדש אותו, כדאי לבדוק, שהמקום במאת הנכון, שאתה משקיע הרבה כסף. באופן כללי אתה צריך לקחת ~ 10% מעלות הפרויקט, עבור שכר טרחה, אבל כל אחד מתמחר לפי שיטתו...את הסכום בקלות אתה יכול לשחזר בחסחון חומרים, שבעזרת אדריכל אתה רוכש...

poppai

New member
תגובה

האמת שבדירה יש גם עמודים, ובהם לא נגעתי. האם יתכן שיהיו גם עמודים וגם קירות תומכים? לדוגמה היה קיר שמתחיל מהתקרה ונגמר כ-2 מטר מעל הרצפה, וכששברתי אותו נשארה למטה קורה מבטון אבל בתוך התקרה עוברות קורות מבטון ובינהן יש בלוקים... לגבי שיוף הבלטות- האם זה נותן משהו?

maz

New member
שיוף בלטות

הורי שייפו את הרצפה הישנה אצלם (מרצפות טרצו של 30 שנה). יצא מדהים - המרצפות מבריקות כמו שיש, נתן ממש מראה חדש לדירה. אבל תהיה מוכן לאבק דק שנכנס לכל מקום - גם לארונות סגורים בתוך חדרים סגורים.

למעלה