שאלות

maor650

New member
שאלות

שלום יש לי כמה שאלות שעלו במוחי לשאול כדי לדעת יותר:

1.איך צוברים כסף לפנסיה? האם זה יכול להיות מעבודה זמנית של חצי שנה לפחות או עבודה קבועה או שזה משתנה בין כל מקום עבודה מבחינת ותק?

2.בתוספת לשאלה 1: האם שנצבר לי כסף לפנסיה זה אמור להיכנס לאיזושהי קרן פנסיה מסוימת שעליי לבחור, ואם כן-באיזה שלב בחיים עליי לבחור קרן פנסיה זו, כיצד אני בוחר את אותה הקרן (מכיוון שיש כמה סוגי קרנות) ועל פי אילו שיקולים- איך זה בדיוק הולך כל הסיפור הזה?

3. קופות גמל-באיזה שלב בחיים פותחים אותם, איך פותחים אותם והיכן פותחים אותם (האם זה בבנק?), כי ישנם סוגים שונים של קופות גמל מסוימות-איך זה בדיוק הולך כל הסיפור הזה?

amirvx

New member
תשובות

1. צריך כמוב לחסוך. החוק מחייב את המעסיק שלך להפריש, בנוסף להפרשות שלך. אם אין לך חסכון קיים אז המעסיק צריך לפתוח לך חסכון פנסיוני תוך חצי שנה. אם יש לך, הוא מחויב תוך 3 חודשים או עד סוף השנה (המוקדם מביניהם) רטרואקטיבית.

2. בחירת קרן פנסיה- המעסיק שלך עובד ככל הניראה עם סוכן או סוכנות ביטוח. אתה נפגש עם הסוכן הפנסיוני והוא עוזר בשבילך. לרוב הוא למעשה בוחר בשבילך כי אין לך מושג :)

3. היום כבר אין שום יתרון להפקדה בקופת גמל. אתה יכול דרך הבנק או ישירות מול בית ההשקעות/חברת ביטוח, אך כאמור אין לזה יתרון יוצא דופן.

paretomc

New member
תוספת קטנה וחשובה

קופות גמל וחלק מביטוחי החיים מאפשרים הפקדה חד פעמית.
ככל שתקדים לחסוך כך יהיה לך יותר לעת זקנה - אם נניח שעד הפרישה תוכל לעשות פי 4 על הכסף שצברת עד גיל 30, הרי שעל סכום שתחסוך עד גיל 45 תעשה חצי מזה.
במלים אחרות - אם עד גיל 30 יש לך צבירה של כ 100,000 ש"ח, סביר להניח שבעת פרישה יהיה לך משהו כמו 400,000 ש"ח, שווה ערך ל 1,500-2,000 שקל לחודש פנסיה, לעומת 750-1,000 אם התחלת בגיל 45.

למעלה