שאלות:

inbar86

New member
שאלות:

1. האם ל שורש n מינוס שורש (n+1) יש גבול? 2. מה הגבול של cos3x -1 הכל חלקי איקס בריבוע (כשאיקס שואף לאפס)? 3. מה הגבול של 3 מינוס שורש (5+איקס) הכל חלקי (מהשלוש) איקס? (כאשר איקס שואף לארבע)? 4. האם הטור : שורש של (n+1) מינוס שורש n מתכנס בהחלט/מתבדר/מתכנס בתנאי? 5. האם הטור: (1-) בחזקת n , הכל חלקי( n בחזקת (אחד פלוס אחד חלקי אן)) מתכנס בתנאי/בהחלט, מתבדר? 6. האם הטור: (1-) בחזקת (n+1), כפול שלוש כפול אן בחזקת שלוש אן, הכל הכל חלקי (3n)!. מתכנס בהחלט/בתנאי/מתבדר? 7. איך מוכיחים שאם נתונה סדרה שהתת סדרות שלה כולם מתכנוסות לאל אז היא גם מתכנסת לאל? 8. אם f רציפה במ"ש ב-R, הפונקציה G רציפה במ"ש ב-R, אז f המורכבת מ-G גם רבמ"ש ב-R? תודה רבה למי שיפתור!!!!!

אוילר

New member
פתרון

מצטאער אם יהיה בלאגן אבל אני כרגע לא ליד אקוויז´ון אדיטור: 1. כן! שורש אן מינוס שורש (אן ועוד אחד) שווה למינוס אחד חלקי (שורש אן פלוס שורש (אן ועוד אחד)) שואף לאפס גשאן שואף לאינסוף 2. פעמיים לופיטל יתן שזה מינוס ארבע וחצי. 3.אפס... לפי חוקי הגבולות זה "אפס אחלקי ארבע" שזה 0 4. קודם כל זה טור חיובי אז התכנסות=התכנסות בהחלט ואי התכנסות= התבדרות הטור מתבדר כי הסכום החלקי האני הוא שורש של אן ועוד אחד (טור טלסקופי) וזה שואף לאינסוך כשאן שואף לאינסוף 5. לא הבנתי מה רשמתץץץ 6. מתבדר.....האיבר הכללי הולך לאינסוף (+-) 7. נניח שהיא לא מתכנס תאז קיים אפסילון כך שיש אינסוף איברים מחוץ לסביבת אפסילון של אל. נבנה מהם תת סדרה והיא בוודאי לא תתכנס לאל. 8. יהיא אפסילון גדול מאפס אז קיים גמא כך שאם איקס אחד רחוק מאיקס שתיים עד כדי גמא, ג´י של איקס אחד רחוק מג´י של איקס שתיים עד כדי אפסילון. לגמא הנ"ל קיים דלתא המתקבל מרציפות אף במידה שווה. נבחר את הדלתא הזה ואז אם איקס אחד רחוק מאיקס שיים עד כדי דלתא אז אף של איקס רחוק מאף של איקס שתיים עד כדי גמא אז ג´י של אף אל איקס אחד רחוק מג´י של אף של איקס שתיים עד כדי אפסילון.

cauchy

New member
טעות בתשובה 6

הטור מתכנס בהחלט. אם משתמשים בדלאמבר מקבלים שהגבול שווה לאי בחזקת 3 חלקי 27, וידוע לכל שזה קטן מ-1.

אוילר

New member
מה??

רגע....בו נבין ששנינו מדברים על אותו טור: הטור בהחלט שאני דיברתי עליו הוא בעל איבר כללי (שלושה אן) בחזקת (שלושה אן) כל זה חלקי (שלושה אן עצרת)....האיבר הכללי שלו שואף לאינסוף כשאן שואף לאינסוף...

np equals p

New member
עצה מניסיון

זו דרך ממש גרועה ללמוד למבחן באינפי על ידי זה שיפתרו לך את כל השאלות...

cauchy

New member
המבחן כבר היה

למי שרוצה לדעת, היום היה לנו, אלו מבר-אילן שמציפים את הפורום בימים האחרונים, את המבחן. השאלות הנ"ל הן חלק מהמבחן שלנו, ופשוט כל חסרי הסבלנות והאמונה בעצמם רוצים לוודא תשובות. המרצה שלנו ממש שיחק אותה ונתן מבחן ממש קל חוץ משתי שאלות, אבל משום מה יותר מדי תלמידים יצאו החוצה אבלים וחפויי ראש. תתכוננו ל-27 ואוקטובר, אז יש את מועד ב´ והאתר יוצף מחדש.

cauchy

New member
לא בטוח

אני חושב שיש אחת שקוראים לה טליה, אבל אני לא בטוח, אנחנו לומדים שם רק חודש ועוד לא מכירים את כולם. מאיפה היא אמורה להיות? ובאיזו שכבה?

np equals p

New member
לא

מנתניה והיא עולה לי"ב וכן, היא לומדת איתכם, כבר שאלתי אותה

Halfbaked

New member
לגבי שאלה 7

מכיוון שכל סדרה מהווה תת-סדרה של עצמה, אם כל תת-הסדרות שלה מתכנסות ל-L אז בפרט גם היא מתכנסת ל-L. אין כאן בעצם מה להוכיח.

Ven0m

New member
רוב הסיכויים שהכוונה בשאלה הייתה

נתונה סדרה חסומה שכל התת-סדרות המתכנסות שלה מתכנסות ל-L. הוכח שגם הסדרה עצמה מתכנסת ל-L. ולהוכחה: נניח בשלילה כי הסדרה לא מתכנסת ל-L. אז נוכל לבחור סביבה של L, כך שיהיו אינסוף איברים בסדרה שאינם בסביבה זו, כי אחרת כמעט כל איברי הסדרה נמצאים בכל סביבה של L, קרי הסדרה מתכנסת ל-L. לפי בולצאנו ויירשטראס, מתוך אותם אינסוף איברים ניתן לבנות סדרה המתכנסת לגבול סופי (אל תשכחו שהסדרה חסומה), אך משום שכל האיברים מחוץ לסביבה של L, הרי שהגבול אינו L - בסתירה לנתון. אינפי 2... אלו היו הימים !!! רגע, איזה פיסטון אני.. עכשיו הסתכלתי ומסתבר ששיחזרתי את הוכחת משפט VII.30 באינפי 2 באו"פ... נו מילא - לפחות אני וד זוכר משהו :) קמר - זה בעצם מה שדיברנו עליו לפני כמה ימים, לא?

cauchy

New member
מדובר רק במונוטוניות

אם לא שמתם לב כתוב שכל תת הסדרות המונוטוניות מתכנסות ל-L, לא כל תת הסדרות. זו עדיין שאלה קלה, אבל אם היה כתוב כל תת-הסדרות זה בחיים לא היה ניתן במבחן.

למעלה