שאלות

tweeg

New member
תשובה

החיות הגדולות לא צריכות אזהרה כי אפשר לראות את מידת כוחן בלי זה חיות שכן אולי כן פיתחו צבעים לא שרדו כי זה השקעת אנרגיה מיותרת(אוכל) ולכן הם מתו כמובן שאם הם לא צריכות את זה זה מפריע להסוואה(לטורפים ונטרפים) וזה עוד גורם וכמובן שיש עוד גורמים שפשוט לא חשבתי עליהם אותו דבר,חיה קטנה לא רעילה צבעונית תמשוך צומי,והיא תמות חיה רעילה תמשוך צומי יתקפו אותה היא תשרוד החלשים(לא מותאמים וואטאבר)לא שורדים באבלוציה כל חיסרון הוא גורלי

yaakii

New member
חשיבה יפה

אני יכול להסכים איתה לגבי בעלי חיים גדולים (ביזבוז אנרגיה והסוואה), אבל לא לקטנים: אם ציפור אכלה חרק זה כבר לא יעזור לו לשרוד-העובדה שהוא רעיל. הרעיון הוא להרחיק ציפורים מלאוכלו ע"י הצבעים... אז אם היה גם לחיה שאינה רעילה צבעים כאלה היא הייתה רק מרויחה... ציפורים וחיות אחרות נמנעות מלאכול בעל"ח עם תבעי אזהרה..

tweeg

New member
תשובה

אני מניח שאם חרק רעיל אז: או שהציפור תיפגע מהנסיון לאכילה- ואז לא תתפתח נורמה לאכילת החרק(שמועברת גנטית וסביבתית),ושאר הלהקה לא תנסה את זה עוד פעם או שהציפור תמות- והלהקה תראה את זה ולא תנסה את זה אם החרק כן רעיל אז הציפור להבא תלמד לזהות אותו ולא תתקרב אז אם יש לך חרק לא רעיל שינסה את התרגיל הזה אז הציפור תאכל אותו "תראה כי טוב" וככה כל הלהקה ובהדרגה כל המין ימשיך לאכול את החרק נגיד בהתחלה היו חרקים לא רעילים וכן רעילים שניסו את זה הלא רעילים מתו כי הם משכו יותר תשומת לב ולכן לא היתה להם הסוואה הכן רעילים שרדו כי הם יכלו להתקיף חזרה ולא מתו וככה נשארו רק הרעילים עם הצבע,וכל הלא רעילים מתו וככה התפתח עם הזמן אינסטינקט שכל הצבעוניים הם רעילים והפיסקו לתקוף אותם (כי זה הרגל שנרכש מנסיון של זמן,ולכן לא קרה ישר) נגיד שעכשיו יתפתח זן חדש לא רעיל עם צבעי אזהרה,אז סביר להניח שההרגל כבר מושרש בטורפים ואף אחד לא יתקוף אותו אבל בזמן שההרגל השתרש כל הלא רעילים עם הצבעים מתו (לדעתי התהליך הוא גם גנטי וגם סביבתי כי ההורים מלמדים את הצאצאים מה לאכול) התשובה מבוססת על היגיון בלבד

NessT

New member
תשובה בערך ל2...

אני לא ממש מתמצאת בזה אבל אני חושבת שמה שאת מתכוונת זה שכיום נעשים כל מיני מחקרים במטרה ליצור חומרים ש"בולעים" את כל גלי האור בתחום הנראה וכך הם בעצם הופכי לבלתי נראים (וגם כל מה שמתחתם)... כרגע המחקרים האלה לא מאוד מתקדמים אבל שמעתי שהצליחו לפתח כבר חומר כלשהו ש"בולע" בסביבות ה-75% מהאור הנראה וכך הוא כמעט בלתי נראה.. אני ממש לא בטוחה בקשר למה שכתבתי כי אני לא ממש זוכרת אבל ניסיתי למצוא לך כתבה שקראתי בנושא ולא הצלחתי.. מצטערת... מקווה שעזרתי ; )

Snir2121

New member
חומר שבולע כמעט את כל האור הוא שחור

ובאסטרונומיה, לדוגמה, מתייחסים אליו כבלתי נראה. לדעתי Uדית התכוונה לחומר ש*מעביר* את כל קרני האור כך שהוא בעצם שקוף לגמרי, או משהו בסגנון גלימה ש"מעלימה" עצמים אחרים. לא שמעתי על זה בחיים, לא חושב שזה קיים.

NessT

New member
צודקת... טעיתי בהסבר בין בולע למעביר את האור

אבל אני זוכרת בכל זאת שקראתי משהו על פיתוח של חומר כזה... אני לא זוכרת פרטים או איך זה עובד אבל אני דיי בטוחה שעובדים על חומר כזה כיום והצליחו להתקרב לתוצאה של חומר בלתי נראה ("מעלים")..

Snir2121

New member
אבל יש הבדל בין חומר מעלים ל"סתם"

חומר בלתי נראה... שקית ניילון היא בלתי-נראית, לצורך העניין, אבל בניגוד להארי פוטר - אם נכניס לתוכה משהו עדיין נראה אותו... בכל אופן, אני אחכה
.

NessT

New member
סליחה... *צודק ../images/Emo140.gif

והחומר שאני קראתי עליו הוא חומר מעלים ולא סתם שקוף... לפי מה שהבנתי (ביררתי על זה עוד טיפה) זה חומר אטום שלא בולע אור ושמקדם השבירה שלו כמעט זהה (מנסים שהוא יהיה זהה כמה שיותר) למקדם השבירה של האוויר וככה האור שעובר דרכו לא משנה כיוון או משהו כזה וככה העין לא יכולה לקלוט שהוא שם והוא למעשה בלתי נראה... ההבדל בין החומר הזה ש"מעלים" לסתם שקית שקופה הוא שהשקית היא פשוט לא אטומה ובגלל זה רואים את מה שבתוכה. אבל מעבר לזה אין לי מושג בנושא...

tweeg

New member
אבל

החומר עצמו יכול להיות בלתי נראה,אבל הוא לא יכול להעלים חומרים אחרים אי אפשר להעלים חומרים אחרים,כי צריך שהאור יעבור דרכם כדי שהוא יוחזר מהרקע

למעלה