שאלות

Uדית

New member
שאלות

1.כידוע קיימים מספר צבעי אזהרה בבעלי החיים השונים (צהוב, כתום או אדום, על רקע כהה או שחור). רציתי לדעת איך בתהליך אבולוציוני מינים ארסיים שונים ומשונים בעלי אותם צבעים? 2. שמעתי שנעשים פיתוחים לגלימת היעלמות, בסגנון זאת מהארי פוטר. מישהו שמע על זה? יש למישהו מקורות? 3. האם יש חשש של התכלות חומרי גלם בשנים הקרובות? האם קיימת טכנולוגיה שתוכל להתמודד עם המחסור? מפתחים טכנולוגיה כזאת? האם קיימים חומרי גלם בכוכבים אחרים? תודה רבה

Snir2121

New member
3. מחסור במקורות אנרגיה:

אכן, קיימת היום בעיה חמורה של "היעלמות" משאבי טבע בעקבות שימוש מוגבר. אותם משאבים מדוברים הם בעצם מקורות אנרגיה שעל הדרך גם מזהמים את הסביבה. הפתרון הוא שימוש במקורות אנרגיה אלטרנטיביים. היום המודעות לכך עולה, ויש הרבה רעיונות כמו שימוש באנרגית השמש (אנרגיה סולרית), אנרגית הרוח, וכו'. רוב הדברים הללו עדיין לא מפותחים מספיק על מנת שיהיו יעילים (לדוגמה - לוח סולרי עדיין יקר מאוד ביחס לאנרגיה שאפשר להפיק ממנו). בישראל, משום מה, עניין האנרגיה הסולרית לא מפותח, למרות שהמשאב שיש לנו בשפע הוא... שמש. לא נפט, לא פחם, לא גז - שבהם אנחנו משתמשים כעת. אנחנו יכולים להיות מעצמה בתחום האנרגיה הסולרית, אבל כיום זה לא מעניין אף אחד מאלה שיושבים למעלה. חבל.

yaakii

New member
מה לגבי התכלות של חומרי גלם-סתם?

אני מדבר על האינפלציה שנבעה מפגעי טבע וכד'..

tweeg

New member
אממ

*כנראה זה הצבעים שהכי רואים(או שיש להם יתרון אבולוציוני אחר) ולכן הפריטים שהתפתחו ככה שרדו יותר *שמעתי את זה על מטוסים בעיקר,זה בעקרון עובד על צילום ע"י מצלמות ב360 מעלות של הסביבה ושידור התמונה למסכים שנמצאים על כל המטוס ואז המטוס נראה כמו הסביבה ובעצמם הוא כמו זיקית וככה הוא "בלתי נראה" http://net.nana10.co.il/Article/?ArticleID=125335&sid=127 http://www.notes.co.il/Hauptman/37048.asp *אממ מדובר על מקורות אנרגיה?חומרי בניה? כל המקורות אנרגיה מתכלים,זה עניין של זמן וזה תלוי מה את מגדירה השנים הקרובות יש אנרגיית השמש,רוח,ים,וכו' שאפשרית לניצול,אנרגיה גריעינית זה גם פתרון אממ פחם,נפט וכו' זה מאובנים של יצורים חיים........ גזים יש בכוכבים אחרים,אבל זה לא פתרון טוב

yaakii

New member
התלהבתי מהכתבה הראשונה..../images/Emo189.gif

מתוך הכתבה:"חומרים כאלה נקראים "על-חומרים" או "מטה-חומרים" (Metamaterials)" -זה קשור לאנטי-חומר מדן בראון?

tweeg

New member
לא נראה לי

כפי שהבנת מהספר אנטי חומר זה לא בדיוק חומר שאפשר לשים בתור גלימת היעלמות לא הבנתי את ההסבר שם,איך חומר יכול גם לתת לאור לעבור דרכו וגם דרך משהו שבולע/מפזר אותו? אם כבר: http://www.hayadan.org.il/wp/the-hidden-listener-1801084/

Snir2121

New member
בהחלט, השאלה היא - על מה אתם מדברים...

אני אשמח להסביר מה זה אנטי-חומר, רק שאני לא כל כך בטוח שזה אותו הדבר שאתם מתכוונים אליו. באיזה הקשר פגשת את המושג הזה?

yaakii

New member
../images/Emo63.gifאנטי-חומר של דן בראון../images/Emo13.gif

קראת? אני מדבר על החומר שאם הוא בא במגע עם איזשהו חומר הוא גורם לפיצוץ אדיר. זה קיים/פרי המצאתו של דן בראון? זה בפיתוח? חוקי?

Snir2121

New member
ועוד איך קיים... ../images/Emo13.gif

את הספר לא קראתי. אנטי-חומר מורכב מאטומים, בדיוק כמו חומר, רק שלאלקטרונים שלו (נקראים פוזיטרונים) יש מטען חיובי ולגרעין יש מטען שלילי. כשאנטי חומר וחומר רגיל נפגשים, הם מחסלים זה את זה. אם הם בכמות שווה, מה שישאר בסופו של דבר זו אנרגיה טהורה (זו הפואנטה: לא נשאר שום חומר!), ולפי המשוואה הכי מפורסמת של המאה ה-20, E=mc^2, אנחנו מבינים שמדובר בכמות עצומה של אנרגיה. מעריכים כי בתחילת היקום היו פה החומר והאנטי-חומר, וכמובן שהיה יותר חומר – אשר נותר ומרכיב את היקום שלנו. זה לא עניין חדש שמייצרים אנטי-חומר באמצעות מאיץ חלקיקים. כיום חוקי לגמרי, למטרות מחקר (אף אחד אחר לא יכול לייצר כזה דבר באמצעים ביתיים או מעבדתיים סטנדרטיים) בעתיד מעריכים שזה יהיה בסיס לנשק קטלני. את האנטי חומר משמרים במיכלי מתכת מיוחדים, ושומרים אותם "באוויר" באמצעות אלקטרומגנטים (כמובן שהם נמצאים בואקום).

yaakii

New member
מחכים, תודה.../images/Emo180.gif

רק שאלה: לפי מה שקראתי-תקן אותי אם אני טועה, ניתן להפיק אנרגיה בכמות אדירה, שתגרום להרס קטלני ביותר ולו בחתיכת אנטי-חומר זעירה. האם אין זה עדיך על פני הנשק הגרעיני?

Snir2121

New member
האנרגיה שמשתחררת מהתגובה הזו

גדולה פי כמה וכמה (וכמה) מפיצוץ גרעיני. למה לא משתמשים בזה? כי זה מסובך, יקר, והטעות הכי קטנה יכולה לגרום לאסון כבד הרבה יותר מאשר עם חומרים רדיואקטיביים. אני מניח שזה רק עניין של זמן עד שיחל השימוש באנטי-חומר כנשק.

yaakii

New member
לגבי התשובה הראשונה

אני חושב שהיא רצתה להתמקד בנקודה שצבעי האזהרה הללו קיימים דוקא בחיות בעלות רעל. תשובתך לא עונה לשאלה.. שאלה שלי: מדוע יש כ"כ הרבה חרקים בעולם..?

Snir2121

New member
השאלה שלך

*ללא קשר לבני אדם*: יש מעט אריות, עוד פחות מזה פילים, אך לעומתם יש המון המון חרקים וכמות א-ד-י-ר-ה של מיקרואורגניזמים (חיידקים, פטריות, אצות, וירוסים, פרוטיסטה...). המגמה שאני רואה פה היא קשר ברור לגודל החיה, המשאבים שהיא צורכת, הסביבה בה היא חיה, וכד'. קשה לי לנסח את הכלל המדויק שעונה על השאלה הזו.

tweeg

New member
*

חיות גדולות לא צריכות אזהרה,אף אחד לא יתקוף אריה או פיל חיות עם קרניים אפשר לראות וכו' חיפושיות רעל בלי צבע יתקפו ישר,הם קטנות הם חסרות הגנה הם טרף קל לכן חיות עם רעל פיתחו צבעי אזהרה כדי שידעו שהם מסוכנות ולא יתקפו אותם כל פעם מחדש אתה תתקוף מישהו בגובה 2 מטר?לא אתה תתקוף מישהו ב1.5?כן ואם יש עליו שלט שאומר יש לי אקדח? לא מש"ל

yaakii

New member
עדיין לא ענית: ../images/Emo13.gif

א. זה עדיין לא מסביר למה אף אחת מהחיות הגדולות המצויות כיום-בעלת צבעי אזהרה.. אני מבין שהן לא זקוקות לזה אבל זה בטח לא אמור לגרם לחיות שכן יש להם את הצבעים הללו-לא לשרוד.. ב. קיימות המון המון חיות קטנות שאין להם צבעי אזהרה. איך זה שדווקא לרעילות-יש?

למעלה