שאלות

spot107

New member
שאלות

שלום לכולם, אני לפני גיוס, שלחו לי מנילה ויש לי שאלות על כמה תפקידי לוחמה שרשמו לי שמה. אז ככה אני צריכה כמה שיותר מידע על התפקידים הבאים- תודה מראש לכל העונים :+). 1)לוחמת ביטחון שוטף בגבולות של שלום 2)מטהרת אב"כ 3)משנאית טכני 4)קשרית חיל התותכנים 5)מפגילת משגר מנת"ץ מחקה בקוצר רוח לתשובות. ושוב תודה.

ms-bungle

New member
אני יודעת רק על חלק...

אז ככה: לוחמת בטחון שוטף בגבולות של שלום - חתיכת שם, לא? :) זה אומר להיות לוחמת בגדוד המעורב החדש של הנח"ל "קרקל", ולבצע פעילות בגבולות ירדן ומצרים. את לוחמת לכל דבר, עושה הכשרה של לוחמים, אבל מה לעשות הגבולות האלה יחסית שקטים ולכן לא יוצאת מדי בוקר וערב לפעולות מבצעיות. מטהרת אב"כ - לוחמת בחיל ההנדסה כמדומני. טל? משנה טכני + קשרית חיל תותחנים + מפעילת משגר מנתץ - שלושתם תפקידים בחיל התותחנים. הספקתי לראות כאן כמה תותחנים, הם בטח ישמחו להסביר לך קצת יותר. כל מה שאני יודעת על התפקידים האלה זה שאלה תפקידים גם של בנים, כלומר זה לא תפקיד חדש.

ספורט

אני יכולה לתת לך הרבה פרטים על תפקידי הלחימה, צרי איתי קשר באיסיקיו 116350655, או במסרים האישיים. טל.

spot107

New member
תגובה

בקשר ללוחמת בטחון שוטף בגבולות של שלום- אז מה שאתה אומר שזה הרב תפקידי שמירה כי אין מה לעשות? זה מעניין התפקיד? מה עושים שם לרב? קשה? ואיפה התותחנים שדברתה עליהם מי הם? תודה.

ms-bungle

New member
אני לא לוחמת

ואני בחורה, קודם כל. בעקרון זה לא בדיוק הכל שמירה, ממה שהבנתי (חברה של בגדוד) והם פותחים צירים ויש פעילות מבצעית - רק לא רבה, בגלל המיקום. ממה שאני יודעת, היא מאוד נהנית. לא יודעת כלום על תפקידי התותחנים, סורי..

מה שתבחרי אל תבחרי..

מנתץ או משהו שקשור לתותחנים תחשבי מה זה לפרוס זחל בבוץ של רמת הגולן ולהתעסק עם שמנים ומנועים כל היום אבל אם כבר חושבים על זה למה לך להיות לוחמת לכי תהיי קלבניקית הרבה יותר טוב לך

פירוט

קל"בניקית - הכוונה קרוב לבית, רק שאין כזה דבר לוחם שמשרת קרוב לבית. בכל אופן, הנה קצת יותר פירוט לגבי התפקידים: כיום יש לבנות תפקידים במערך הלחימה בכמה מערכים (נ"מ, תותחנים, הנדסה, מג"ב, ונח"ל). כל אותם תפקידים שמוצעים לבנות הם תפקידים שגם בנים עושים אותם וגם הם נקראים לוחמים, ובסוף מסלול כמו שכשהבנים יצאו לקו אימון קו אימון, גם את תצאי. את צריכה להבין שברגע שאת מגיע לקרבי בהכללה אין לך פריווליגיות כי את בת. אני לא יודעת להגיד לך ממש מה קורה בשאר התפקידים אבל אני יודעת להגיד לך לגבי התפקיד שלי, הטירונות שאני עוברת היא 4 חודשים וקצת. אח"כ אימון מתקדם חודש וחצי. אח"כ קו 4 חודשים. סוף מסלול. ואז : יציאה לקורס מ"כים אפרוחים, וחלוקה לפלוגות המבצעיות, ואז שיגרה של קו אימון כאשר יש עוד 2 אפשרויות לאחר פרק זמן ליציאה לקורס מ"כים למי שלא יצא למ"כים אפרוחים. יש כמובן אפשרויות יציאה לקורס כמו חובשים קרביים, קורס נהיגה על האמר, ויציאה לקורס קצינים בבה"ד 1. כל שגרה של חיל קרבי זה קו אימון קו אימון, ואם את תוהה אם את תהיי חלק מהשגרה הזאת , אז - כן. זה שאת בת לא פוטר אותך מהשגרה הזאת, ואם את עוברת הכשרה להיות לוחמת אז זה לכל דבר. בקיצור, השירות הוא קרבי לכל דבר (ושוב אני אחזור על זה, עם שמירות והרבה! אבל לא רק שמירות!).

קרבי זה הכי אחותי

אני משרתת כלוחמת בנחל מה שניקרא "לוחמת בגבולות שלום"התגיסתי ליפני 8 חודשים עשיתי טירונות 05 כמו הבנים (עם סרגל מאמצים לבנות) ועכשו אני כבר 3.5 חודשים בקו בגבול מיצרים נכון אין מחבלים רק זונות וסוחרי סמים אבל זה ממש מגניב עושים סיורים ומארבים נכון יש גם שמירות אבל כל קרבי גם עם הוא בעזה או כל מקום אחר עושה שמירות כל עוד אין מילחמה כלום עושים בט"ש (ביטחון שוטף) אני מציעה לך לנסות (ורק שתדעי שלמרות שזה תפקיד התנדבותי לא קל לצאת) את יכולה ליצור איתי קשר ב אי סי קיו 15173866 קוראים לי מעין אם את לא מצליחה לתפוס אותי זה ביגלל שאני בצבא אני חוזרת עוד שבועים סבלנות... אני יכולה להגיד לך הרבה גם על תפקידים אחרים.....

spot107

New member
מה הכוונה לא קל לצאת?

לא קל להגיד שאתה לא רוצה את התפקיד אחרי שהסכמתה? תראי אני עוד לא בטוחה אם אני רוצה תפקיד קרבי. אם אני אסמן את זה במנילה כמקום ראשון עוד לא יכריחו אותי נכון? מתי, באיזה שלב, אני צריכה לחתום ולהתחיב? אחרי המיונים לפני מתי? דרך אגב- שלחתי לך בקשה באי סי קיו.

קרבי זה הכי אחותי

אני משרתת כלוחמת בנחל מה שניקרא "לוחמת בגבולות שלום"התגיסתי ליפני 8 חודשים עשיתי טירונות 05 כמו הבנים (עם סרגל מאמצים לבנות) ועכשו אני כבר 3.5 חודשים בקו בגבול מיצרים נכון אין מחבלים רק זונות וסוחרי סמים אבל זה ממש מגניב עושים סיורים ומארבים נכון יש גם שמירות אבל כל קרבי גם עם הוא בעזה או כל מקום אחר עושה שמירות כל עוד אין מילחמה כלום עושים בט"ש (ביטחון שוטף) אני מציעה לך לנסות (ורק שתדעי שלמרות שזה תפקיד התנדבותי לא קל לצאת) את יכולה ליצור איתי קשר ב אי סי קיו 15173866 קוראים לי מעין אם את לא מצליחה לתפוס אותי זה ביגלל שאני בצבא אני חוזרת עוד שבועים סבלנות... אני יכולה להגיד לך הרבה גם על תפקידים אחרים.....

למעלה