שאלות..

בכייף...אגב....

מתי שתרצה..אקשר אותך לשרשוריו היותר מעניינים...רק תגיד. איזה סגנון משחק אתה חובב?מכות,מירוצים,הרפתקאות,אחר?...

T o K i O

New member
בקשר לנושא המקורי.

"אני לא רואה כל בעיה לדבריי. ולא רואה בו עניין לשיחה כלל." לא הבנת. לא משנה. =] פשוט מה שאמרת היה חסר קשר לחלוטין.

גלבטרון

New member
תענה לו כך:

1) התנ"ך, כמו כל ספר עלי אדמות נכתב ע"י בני אדם. אין דבר אחד שכתוב בתנ"ך שלא היה ידוע ו-/או כתוב בצורה.ניסוח כזה או אחר אצל שאר העמים ברחבי העולם. אף אחד לא קם בוקר אחד, החליט שמשעמם לו, כתב ספר ובא לפני אלפי אנשים ואמר להם זה ספר קדוש - דבר כזה קיים רק באמונה היהודית. התנ"ך נכתבים ע"י מספר סופרים, בזמנים שונים ולאחר מיכן נערך לספר אחד. יש טקסטים שלא נכנסו בעריכה וידועים כיום כ"ספרים חיצונים" עצם היותם ספרים שיודעים שהם לא עברו סף קבלה מסויים ולא נכנסו לתנ"ך מעידה על עריכה שנעשתה. הסיבה שהתנ"ך ל כך נפוץ ו"פופולרי" הוא בגלל מסעות הצלב שערכו הנוצרים בלעדיהם הספר הזה היה נשאר רק ספר של הקהילה היהודית בדיוק כמו שספרי הקודש של קהילות דתיות קטנות אחרות נשמרים חסויים עד היום (כגון הזורואיזטרים, הדרוזים וכו'). + העם נוטה (במיוחד בתקופות עבר) להאמין למנהיגיו (בין אם הם מלכים או כהנים - מנהיגים רוחניים). אם הכהן הגדול בה אמר שאירועים א', ב' ג' התרחשו ומדוע שאדם פשוט העם יפקפק בו? או מלכו? הרי הם, לפי אמונתם, נמשכו להיות מלכים/כוהנים ע"י האל שלהם. 2) ממליץ בחום שתיתן לו סיטרה חזקה על השטויות הוא דיבר על השואה! ואז תאמר לו שאם הדבר הזה נכון ואז כל האסונות שפקדו את העם לאורך הדורות רק מעידים על דבר אחד - שהיהודים הם לא העם הנבחר כפי שהוא ברוב טיפשותו מאמין! אולי האם העם הנבחר להיות שק האגרופים של אלוהים. העם היהודי סובל מתסמונת הבן המוכה. ילד אשר אחד ההורים שלו מכה אותו תמיד חושב שהוא עשה משהו לא בסדר ומנסה לבקש סליחה על כל דבר (כי הוא לא יודע מה הוא עשה שלא בסדר ועל מה הוא נענש - כשלמעשה הוא לא עשה דבר, ההורה המכה סתם מנובל). ילד מוכה בדר"כ ינסה לרצות את ההורה המכה וכאשר המשפחה תלך בציבור הוא תמיד ישאר קרוב דווקא להורה שמכה אותו (כדי להתחבב עליו). הרי כל ה"עדויות" בשטח במעידות כי אלוהים אוהב את בני ישמעאל (ילדי ערב חיים באיזורי הנפט העשירים ביותר, דת האיסלם היא אחת הדתות הפופולריות והגדולות בעולם) ואני המאמינים בישו "בנו" (הנוצרים כבר מאות שנים שולטים ומכתיבים את מסלולו של העולם והנצרות היא הדת המרכזית של שני מעצמות העל הדומיננטיות בעולם של המאות שנים האחרונות, בריטניה (אימפריה לשעבר) וכעת ארה"ב) ורק את "בניו" הבכורים היהודים הוא מרביץ ומקלל (לרוב הורה מכה יתעלל בילדיו הגדולים). 3) אי אפשר ליצור אדם? על שיבוטים הוא שמע?! נכון המדע עוד לא ערוך לשבט אדם כראוי כעת אבל תן לו עוד כמה שנים. 4) תגיד לו שלפני שהוא מזלזל בדעות ודתות אחרות שילך ללמוד קצת עליהם. אבל הוא בוודאי יתחמק ויאמר שזה אסור , הרב אוסר זאת. אם כך יהיה תשאל אותו מדוע הדבר אסור? היהדות דוגלת בשאילת שאלות וחקר האמונה. אם הוא באמת מאמין כי היהדות היא הדרך הנכונה אין כל פגם בללימוד על דעות ודתות אחרות אלא להפך, אם הןא צודק באמונתו הוא יצמצא סימוכין לשגיאת הדעות והדתות האחרות כאשר הוא יחקור אותם.

natan7

New member
תיקון דבריך

לא היה לי זמן לעקוב על הכל אך התייחס לסעיף (3)+(2) 2) אין צורך להשתמש באלימות. יש לנו שכל ופה ובעזרתם עושים הידברויות והסברה. ואם תעשה זאת היטב תוכל להבין את מה שניתן לנו להבין בשכלנו. 3)שיבוט הוא לא יצירת אדם. מדוע? כי שיבוט הוא בעצם שיכפול בעזרת תא שמכיל DNA שזהו הקוד הגנטי של האדם שקובע את הצורה החיצונית שלו. כשאתה משבט אדם-אתה לוקח תא קיים ומשתמש בו. אם תיצור תא (שזה סיכוי של 1 חלקי 10 בחזקת 4000 ואיני מגזים כך לפי המדע) אזי תוכל לומר כי יצרת אדם. לעומת זאת הקב"ה הטיב עימנו וברא\יצר את גופנו ("וַיִּיצֶר יְהוָה אֱלֹהִים אֶת-הָאָדָם") ושם בגופנו נשמה שהיא עיקרנו ("וַיִּפַּח בְּאַפָּיו, נִשְׁמַת חַיִּים"). ומדוע לא ברא אלוקים רק נשמה ללא גוף? הרי תכלית הבריאה היא הטבה לנברא. אזי התשובה היא ש-ה' נתן לנו את העולם הזה על מנת "לעבוד" פה ולקבל שכר בעולם הבא בזכות ולא בחסד. הרי כשנותנים לעני בחסד כסף\צדקה אזי העני מתבייש. לכן זו לא הטבה מושלמת לעני. אך אם נותנים לעני מקום עבודה אזי העני לא יתבייש ויעבוד וירויח. כך ה' עשה לנו. העולם הזה עולם העבודה (ואומנם אין זה אומר שצריך לסבול פה- אלא ההפך. וכל מי שסובל יש עניינים עמוקים מדוע זה כך. ואת זה ניתן לחקור בשכל. ולהבין.) ועולם הבא (שמתחלק ל2 חלקים: אחד הגן עדן שתיים העולם הזה אחרי שיבוא המשיח) שהוא עולם השכר.

גלבטרון

New member
תיקון לדבריך

ראשית, הנאמר היה צורת דיבור, הנחתי הייתה שאדם אשר ראש לכתפיו יודע (או לפחות צריך לדעת) הבדל בין טוב ורע. אם אדם כלשהו הולך ועושה מעשה שאדם אחר המליץ לו מבלי לחשוב על המעשה תחילה אותו אדם צריך לבקש עזרה. שנית, לעיתים אלימות מבוקרת עוזרת וכאשר אני שומע שטויות כאלה אוחז בי דחף חזק להעיף את השטויות הללו מאותו אדם טיפש ובור. אין הדבר אומר כי אני פועל לפי הדחף הזה למרות שבירצוני לפעול. שלישית, ליצור תא זה לא ממש בעיה, במדעי הגנים כבר שיכפלו תאים ואף הצליחו ליצור שיבוטים חיים ובריאים של בעלי חיים בעלי מורכבות נמוכה מן האדם. יבוא יום וגם ניתן יהיה לשבט אדם. ניתן יהיה גם "ליצור" אדם בעזרת תימרון גנטי. ניתן יהיה לקבוע את גוהבו, מראהו החיצוני וגם כישורים אישיים - הכל דרך הנדסה גנטית. כל מה שצריך הוא בעת ההרכבה להכניס את הצירוף הנכון של הגנים הרלוונטים ווואלה! אדם חדש מקורי שאין שני לו - אדם יחודי! כמוך וכמוני. + מה הקשר בין השאלה שנשאלה לתשובה שכתבת? מה הקשר בין דיון על התנ"ך לנתינת צדקה לעניים? - אין קשר. השני עוסק בהליכות חברתיות בעוד שהראשון עוסק בטיבו של דבר היסטורי מסויים שניתן לחקור. רביעית, תכלית הבריאה היא איננה לטובת הנברא, מקסימום לטובת הבורא(ים). + אתה עוסק בשאלה של סבל אישי - מדוע דברים רעים מתרחשים לאנשים טובים ברמה היום יומית. בעוד האדם עימו שוחח שואל השאלה נתן דוגמא של השואה כאל עונש קולקטיבי לעם ש"חטא" לדעתו. הפילוסופיה המזרחית העתיקה של "עדיף ללמד אדם לדוג מאשר רק לתת לו דג למאכל" ששחקת עימה ותרגמת אותה למונחים דתיים יהודים פשוט לא קשורה לנושא הדון. ממליץ שתקרא שוב את השאלה mcGooo וענה לו התאם או לפחות קראת שוב את תשובתי אליו וענה על תשובתי בהתאם. וחמישית, אף אדם על פני האדמה לא יודע אם יש חיים אחרי המוות. זה לא משנה אם האדם קבצן או מיליונר, רב ראשי או אפיפיור, אתאיסט או אדם מאמין - אף אדם לא יודע! כולנו רק מאמינים שיש או אין. לדעת לא ניתן. אבל אני מבטיח לך שאין שום גן נפלא כמו מאיזה סרט של וולט דיסני ל"חבר'ה הטובים" ומקום מלא באש וסבל ל"חבר'ה הרעים". ראשית, לפי התנ"ך בעצמו! הגן בעדן הינו מקום שנמצא על פני כדה"א ולא באיזה ממימד אחר או איפה שהוא בשמים והגיא הינום גם כן מקום על פני האדמה, ליד ירושלים. זוהי האמונה הנוצרית שמאמינה ב-Heaven ו- Hell. זו איננה אמונה יהודית כלל!!! לפחות לא ביהדות המקורית. היהדות, עם השנים, סיפחה לעצמה הרבה מנהגים ואמונות מעמים אחרים במהלך השנים (דבר טבעי שמתרחש בכל עם נודד), כך גם האמונה הגילגול נשמות שכלל לא מתיישבת עם האמונה בתחיית המתים גם כן ניכנסה ליהדות. Heaven זה לא הגן בעדן, Heaven ו-Hell אלה מושגים פאגנים של עולמות לאחר המוות שהנצרות אימצה לתוכה מהיותה מורכבת מאמונות רבות. עולם השאול הנוצרי מקורו בכלל מהמיתולוגיה הסקנדינבית ופארדייס זה מושג שמקורו בשדות האיליזיה הרומאים/יוונים. + רק כדי לעזור לך: אם תמשיך לחכות שאיזה "משיח" יבוא ויתקן את כל הבעיות שלך ושל העולם אתה תחכה לעד - כי אף אדם לא יבוא! המשיח הוא לא פרייר שצריך לבוא ולסדר את הבעיות שלך, שלי ושל השכנים. "הוא" לא חייב לנו כלום! אם אתה רוצה לרדת במשקל זה שתשב ותבכה על זה ותתחנן שמישהו יבוא ובמעשדי קסם ישיל את הקילוגרמים מגופך זה לא יעזור! הדרך היחידה שתרד במשקל הוא שתעשה משהו עם עצמך! "המשיח" הוא לא איזה אדם אחד נחבר! אלא הוא מטפורה לכל אחד ואחת מאיתנו! כי אם כולנו נקום מהספה ונתחיל לשנות את העולם לטובה אז העולם יהיה מקום טוב יותר עבורינו! אף אחד לא יעשה את העבודה שלנו בשבילנו!

natan7

New member
כמה דברים

ראשית בוא ננסה לא לכתוב הרבה. זה לוקח זמן ולאף אחד אין כח לקרא ולכן עלול לדלג. לגבי האלימות- אם אתה מרגיש שאתה צריך להתפרץ עליך ללכת למשהו שיפרק דחף זה בדרכים חוקיות כגון אגרוף. (זאת הפסיכולוגים אומרים) לגבי התא. העניין לא ידוע לך לכן אתה אומר מה שאומר. הסיכוי שיתווספו 2 חלבונים זה לזה(=כלומר יצירת תא) הוא אחד ל10 בחזקת 40000 כן כן 40 אלף אפסים. תשאל כל ביולוג והוא יאמר לך זאת. לעומת זאת אכן אפשר לשבט אדם אך בשיבוט אדם אין יצירת תא אלא העתקת תא. לעניין העניים-אמרת מה שאמרת רק על מנת לשלול אותי ותו לא. לכן דבריך אינם נכונים לגבי התכלית ציינתי מה קורה לפי היהדות ולא לפי מחשבתך. וגבי הסבל שבעולם הזה יש תשובות ברורות וחד משמעיות. צריך רק להבין וליידע דברים נוספים. מה שאני חושב שאין לך אחרת לא היית מדבר איך שדבריך כתובים. ולגבי ה"עם שחטא" יש לך טעות בידע של העניין והבנתו. כמו כן אדם שחושב ש"חיים נגמרים ברגע המוות"- אני אומנם אומר כי זה פגם אצלו אך איני אוכל להתווכח עימו על כך. בכל מקרה חקור את מחקרי החיים לאחר המוות. לא הבנתי לגבי הפילוסופיה שציינת. לעניין החמישי- התורה היא עמוקה. היא שונה מספרות רגילה. לכן הקריאה שטחית אינה ההבנה האמיתית. כמו כן אם אינך מאמין לתורה שהיא מן השמיים אזי אין לך ענייין לשאול כי הגן עדן שמתואר בתנ"ך הוא כך וכך... העניין של הנצרות אינו נכון. נצרות קמה לפני 200 שנה. התורה נתנה לנו לפני 3300 שנה. והיא תורגמה לפני כ2100 שנה ע"י היוונים לכן אין זה נכון שהיהדות שאבה מן הנצרות את ענייני העולם הבא. לעניין המשיח.. אין זה נכון איך שאתה מפרש אותו. עלינו היהודים להשתדל במאד לתקן את עצמנו (במשקל, בזוגיות, בחינוך ביטחון ובהכל) יחד עם זאת אנחנו בוטחים בהקב"ה שיעשה הכל לטובתנו. ואף בסופו של דבר יגאל אותנו ואת העולם כולו ע"י משיח שיהיה למלך העולם שכולם יעריצו אותו שהרי הוא יוכיח את כולם. אני מבין שלדעתך אם אין התורה מן השמיים אזי ברור שאין דבר כזה משיח. אני מבין אותך. ואולי אף אינך מאמין בקיומו של כח עליון=בורא עולם שהוא היחיד הכל יכול. אך כפי שאמרתי. אני רואה באמונה זאת שלך כפגם אך איני יכול להתווכח עמך על זה שכן הבסיס שלנו שונה ------ כשתעבור את החיים שלך ותיפטר מן העולם ותגלה את האמת הזאת שקיימים חיים מעבר למוות (במידה וזה נכון). אזי המשפט "פיספסת את החיים שלך" פשוט יהיה מודבק על שמך בבירור הכי אמיתי שיש.

Lucy Wiggin

New member
LOL

כשתעבור את החיים שלך ותיפטר מן העולם ותגלה את האמת הזאת שקיימים חיים מעבר למוות (במידה וזה נכון). אזי המשפט "פיספסת את החיים שלך" פשוט יהיה מודבק על שמך בבירור הכי אמיתי שיש. בהתחשב במספר הדתות, אלוהויות וכו' הקיימים בעולם, הסיכוי שאתה לא 'פספסת את החיים שלך' הוא גבוה רק במעט מזה של האתאיסט המוחלט. ואם אין חיים אחרי המוות, ואין אלוהים בגרסה שלך, אתה פספסת את חייך בסגידה למשהו שלא קיים. אם תיצור תא (שזה סיכוי של 1 חלקי 10 בחזקת 4000 ואיני מגזים כך לפי המדע) "מדע "- ואיפה, בדיוק, קראת את זה? סימוכין, משהו?? לא מספיק להגיד 'מדע'. מה גם שלרוב המדענים חלוקים בדיעותיהם. העניין של הנצרות אינו נכון. נצרות קמה לפני 200 שנה. התורה נתנה לנו לפני 3300 שנה. והיא תורגמה לפני כ2100 שנה ע"י היוונים לכן אין זה נכון שהיהדות שאבה מן הנצרות את ענייני העולם הבא. כמו העברית, ששאבה לתוכה מילים זרות ('סנהדרין' זה מארמית, אחרי הכל) כך גם הדת היהודית שאבה לתוכה מוטיבים מדתות אחרות. לעניין החמישי- התורה היא עמוקה. היא שונה מספרות רגילה. לכן הקריאה שטחית אינה ההבנה האמיתית. כמו כן אם אינך מאמין לתורה שהיא מן השמיים אזי אין לך ענייין לשאול כי הגן עדן שמתואר בתנ"ך הוא כך וכך... אבל זה לא רק לפי התנ"ך - גם הרמב"ם, לפחות לפי אחד הקורסים שלי בפילוסופיה יהודית, סבר שגן עדן הוא מקום דשן וטוב עלי אדמות.

natan7

New member
תגובה

איני רואה בדבריך סתירות אלי. ישנם דברים שאתה מחוסר ידע בהם. ולכן הבנתך אינה נכונה. לגבי רוב הדברים שהבאת הם אכן ניראים LOL לכן אין טעם שאגיב להם כלל. לגבי רמב"ם. תלמד ידידי לפי היהדות האמיתית את רמב"ם ותבין. הרי הרמבם היה שייך ליהדות המקורית ולא ליהדות לפי ראות עיניך. וכך בעזרת ה' עיניך יאורו.

Lucy Wiggin

New member
לגבי רוב הדברים שהבאת הם אכן ניראים LOL לכן

אין טעם שאגיב להם כלל למה? לא ייתכן שאתה טועה, ושדת אחרת היא הנכונה? או שאין אלוהים? אני עדיין מחכה (אני בחורה, דרך אגב) לסימוכין בנושא המספרים שאתה זורק בקלילות כה רבה. אגב, מי שמך להחליט מהי 'היהדות האמיתית'? קורסי יהדות בבר-אילן לא מספיק אמיתיים לדעתך?

natan7

New member
אני אבדוק את העניין הזה

ואומר אך זה אחד ל10 בחזקת 40000 אם איני טועה

natan7

New member
מצאתי

אני מצטט "המדען הנודע פרייד הול חתן פרס נובל לפיזיקה מסתובב בעולם ומוכיח בהרצאותיו (ראה Hoyle F. in natupe volume 294 NOV 1981) כי הסיכוי שיווצר תא אחד בלבד ע"י התחברות מקרית של חומצות וכו' וכמו שטוענת השערת האבולוציה הוא אחד ל10 בחזקת 40000. וזה רק שיווצר תא אחד. (וכמובן שהאדם יותר...פי כמה וכמה) אכן צדקת פינוקי לגבי הול :)

Lucy Wiggin

New member
*התחברות מקרית*

אלא שהברירה הטבעית, מה לעשות, אינה תהליך מקרי. זהו תהליך של ברירת המותאמים ביותר לסביבתם. הויל, מה לעשות, איננו ביולוג.

natan7

New member
חחח

אחלה של ביטול פרופסורה של מדען כה דגול שעבורו חישובים אסטרונומיים הם כלוח הכפל עבורינו

T o K i O

New member
זהו חישוב שיוצא מק' הנחה מסוימת וזה לא אומר

שנקודת ההנחה היא נכונה. החישוב בודאי נכון. או קרוב ביותר להיות נכון.

Lucy Wiggin

New member
הויל *לא* זכה בפרס נובל

והבנה באסטרונומיה לא אומרת דבר על הבנה בתחומי מדע אחרים. יש לי תואר בביולוגיה, אבל אני מודה שאין לי מושג באסטרונומיה, גיאולוגיה וכו'. אפילו בתוך הביולוגיה, יש תת-תחומים והתמחויות. אין דומה מדען החוקר הזדקנות למדען החוקר ציטוקינינים.

Lucy Wiggin

New member
והנה הסימוכין:

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A4%D7%A8%D7%93_%D7%94%D7%95%D7%99%D7%9C אגב, מהם הסיכויים להיווצרות אלוהים יש מאין? ואם הוא לא נוצר יש מאין, מאין הגיע?

למעלה