תיקון לדבריך
ראשית, הנאמר היה צורת דיבור, הנחתי הייתה שאדם אשר ראש לכתפיו יודע (או לפחות צריך לדעת) הבדל בין טוב ורע. אם אדם כלשהו הולך ועושה מעשה שאדם אחר המליץ לו מבלי לחשוב על המעשה תחילה אותו אדם צריך לבקש עזרה. שנית, לעיתים אלימות מבוקרת עוזרת וכאשר אני שומע שטויות כאלה אוחז בי דחף חזק להעיף את השטויות הללו מאותו אדם טיפש ובור. אין הדבר אומר כי אני פועל לפי הדחף הזה למרות שבירצוני לפעול. שלישית, ליצור תא זה לא ממש בעיה, במדעי הגנים כבר שיכפלו תאים ואף הצליחו ליצור שיבוטים חיים ובריאים של בעלי חיים בעלי מורכבות נמוכה מן האדם. יבוא יום וגם ניתן יהיה לשבט אדם. ניתן יהיה גם "ליצור" אדם בעזרת תימרון גנטי. ניתן יהיה לקבוע את גוהבו, מראהו החיצוני וגם כישורים אישיים - הכל דרך הנדסה גנטית. כל מה שצריך הוא בעת ההרכבה להכניס את הצירוף הנכון של הגנים הרלוונטים ווואלה! אדם חדש מקורי שאין שני לו - אדם יחודי! כמוך וכמוני. + מה הקשר בין השאלה שנשאלה לתשובה שכתבת? מה הקשר בין דיון על התנ"ך לנתינת צדקה לעניים? - אין קשר. השני עוסק בהליכות חברתיות בעוד שהראשון עוסק בטיבו של דבר היסטורי מסויים שניתן לחקור. רביעית, תכלית הבריאה היא איננה לטובת הנברא, מקסימום לטובת הבורא(ים). + אתה עוסק בשאלה של סבל אישי - מדוע דברים רעים מתרחשים לאנשים טובים ברמה היום יומית. בעוד האדם עימו שוחח שואל השאלה נתן דוגמא של השואה כאל עונש קולקטיבי לעם ש"חטא" לדעתו. הפילוסופיה המזרחית העתיקה של "עדיף ללמד אדם לדוג מאשר רק לתת לו דג למאכל" ששחקת עימה ותרגמת אותה למונחים דתיים יהודים פשוט לא קשורה לנושא הדון. ממליץ שתקרא שוב את השאלה mcGooo וענה לו התאם או לפחות קראת שוב את תשובתי אליו וענה על תשובתי בהתאם. וחמישית, אף אדם על פני האדמה לא יודע אם יש חיים אחרי המוות. זה לא משנה אם האדם קבצן או מיליונר, רב ראשי או אפיפיור, אתאיסט או אדם מאמין - אף אדם לא יודע! כולנו רק מאמינים שיש או אין. לדעת לא ניתן. אבל אני מבטיח לך שאין שום גן נפלא כמו מאיזה סרט של וולט דיסני ל"חבר'ה הטובים" ומקום מלא באש וסבל ל"חבר'ה הרעים". ראשית, לפי התנ"ך בעצמו! הגן בעדן הינו מקום שנמצא על פני כדה"א ולא באיזה ממימד אחר או איפה שהוא בשמים והגיא הינום גם כן מקום על פני האדמה, ליד ירושלים. זוהי האמונה הנוצרית שמאמינה ב-Heaven ו- Hell. זו איננה אמונה יהודית כלל!!! לפחות לא ביהדות המקורית. היהדות, עם השנים, סיפחה לעצמה הרבה מנהגים ואמונות מעמים אחרים במהלך השנים (דבר טבעי שמתרחש בכל עם נודד), כך גם האמונה הגילגול נשמות שכלל לא מתיישבת עם האמונה בתחיית המתים גם כן ניכנסה ליהדות. Heaven זה לא הגן בעדן, Heaven ו-Hell אלה מושגים פאגנים של עולמות לאחר המוות שהנצרות אימצה לתוכה מהיותה מורכבת מאמונות רבות. עולם השאול הנוצרי מקורו בכלל מהמיתולוגיה הסקנדינבית ופארדייס זה מושג שמקורו בשדות האיליזיה הרומאים/יוונים. + רק כדי לעזור לך: אם תמשיך לחכות שאיזה "משיח" יבוא ויתקן את כל הבעיות שלך ושל העולם אתה תחכה לעד - כי אף אדם לא יבוא! המשיח הוא לא פרייר שצריך לבוא ולסדר את הבעיות שלך, שלי ושל השכנים. "הוא" לא חייב לנו כלום! אם אתה רוצה לרדת במשקל זה שתשב ותבכה על זה ותתחנן שמישהו יבוא ובמעשדי קסם ישיל את הקילוגרמים מגופך זה לא יעזור! הדרך היחידה שתרד במשקל הוא שתעשה משהו עם עצמך! "המשיח" הוא לא איזה אדם אחד נחבר! אלא הוא מטפורה לכל אחד ואחת מאיתנו! כי אם כולנו נקום מהספה ונתחיל לשנות את העולם לטובה אז העולם יהיה מקום טוב יותר עבורינו! אף אחד לא יעשה את העבודה שלנו בשבילנו!