שאלות..

mcGooo

New member
שאלות..

דתי התוכח איתי על התנך וכאלה.. אז קיצר הוא אמר כזה איך המציאו את התנך? אם היו עושים עכשיו איזה ספר אף אחד לא היה מאמין היו אומרים למי שהמציא את זה תוכיח.. הוא אמר שהשואה נעשתה ע"י עונש מאלוהים, היטלר היה שליח אלוהים ואי אפשר ליצור בנאדם.. אפשר לקחת את כל החלקים והוא לא יחיה, בנאדם צריך נשמה ולכל בני האדם יש נשמה שאלוהים הביא.. היום אני רואה אותו שוב מה אפשר להגיד לו על הדברים שהוא אמר? תודה..

T o K i O

New member
מה ההבדל בין הארי פוטר לתנ"ך?

ההבדל ששניהם נכתבו בתקופות שונות לאנשים מסוג שונה. אנשים לא ממש משכילים=]. בעבר אנשים היו בורים (אם לפחות נשווה את זה למה שאנחנו היום). הם לא הבינו את המתרחש סביבם. כל דבר שהיה ניראה טיפה מוזר או לא מובן למה נעשה חיפשו תשובות לכך מעבר להגיון, כלומר בתודעה בתוך עצמם ולא בסביבתם. הרי שאם הר געש מתפרץ בעוצה מי יכול לעשות דבר שכזה אם לא זעם האלים או במקרה התנכ"י הה'? האירועים שמתאר התנ"ך הם נכונים, לפחות חלקם. כמו ההגליה מארץ ישראל. השאלה שבתור אנשים מודרניים אפשר לשאול על ספר התנ"ך הוא מה ידעו אז אנשים באותה תקופה? האם עם ישראל הוגלה בשל חוסר עבודת האל או שמע בגד עם ישראל באמונם של הבבלים שהיו חזקים לאין שיעור מן היושבים בארץ? ספר התנ"ך להבדיל מהארי פוטר נכתב בתקופה עתיקה. בנ"י כבר אהמינו שמקבלים את עונשם בגלל חטיהם, פשוט היה צריך מישהו שיכתוב את זה. ספר התנ"ך כבר בתקופה שנכתב נכתב למטרה זו של אמונה ופולחן האלוהים. מה גם שהיום כאשר משחררים ספר כמו "הארי פוטר" מוצהר כי מדובר בספר פנטזיה (בלי קשר למציאות..) אומנם גם התנ"ך הוא לא יותר מספר פנטזיה אך הוא לא נכתב במודע כספר כזה. הוא ספר שמשקף את האמונה של האנשים הפרימטיבים שחיו באותה תקופה ונועד כמו שכבר אמרתי לשמש אותם כחלק מהפולחן האלוהי. ערב טוב.

natan7

New member
בהמשך לטוקיו

אמת. ספר התורה נכתב עבור העם היהודי. והארי פוטר לעמי הארץ. בעבר היו בורים? אכימדס? פיתגורס? ועוד ועד.. לא חסר ספר התורה נכתב לא לשם פולחן הקב"ה אלא עבורינו. מה הכוונה? התורה-כשמה כן היא- מלשון הוראה. ספר חוקים שניתן לנו על מנת שנחייה את חיינו בדרך הכי נכונה ואמיתית. וכך בעצם נגשים את עצמנו בדרך הנכונה. ובסופו של דבר נקבל את ההטבה האמיתית שלשמה נבראנו. אומנם מהתורה אפשר ללמוד גם הרבה דברים כגון חוכמה, חינוך, מדע, אהבה(נא לא להקצין נושא זה), ועוד. ועל זה נאמר: "טעמו וראו כי טוב ה'" #כעת מקווה שבביטול ההנחה של טוקיו כי "בעבר אנשים היו בורים" תוכל להבין אם דבריו נכונים או לא.

Lu Tze

New member
להשתמש במילה "בור" כדי לתאר את ארכימדס

ופיתרגורס זה כמו להשתמש במילה "חילוני" כדי לתאר את הרמב"ם.

Lu Tze

New member
סליחה, עניתי להודעה שלך בהיסח דעת.

חשבתי ש*אתה* קראת להם בורים. אני מציין את זה כי אחרת ההודעה שלי נראית תלושה מהדיון. אבל אם כבר הגבתי, אני אוסיף את הדעה שלי לדיון: בעבר כולם היו דתיים. למעשה, לא ידוע לנו על אף תרבות שהתפתחה ללא שום קונספט של דת. המסקנה הנובעת מכך, לדעתי, היא שהדת מהווה יתרון שרידותי גדול לחברה אנושית. לפחות בשלב ההתחלתי שלה. בגלל *זה* כולם בעבר היו דתיים - כי אמונה באלים כנראה נתנה להם יתרון (או אולי הייתה אפילו הכרחית). אני לא רואה כאן קשר לבורות או לשאלה האם האמונה הזאת נכונה או לא.

T o K i O

New member
אוישששש..

נכון, היו בעבר יוצאים מן הכלל. גם בחברה שתשים עליה תג של חברה עניה יהיו עשירים! סו? השאלות הפילוסופיות שהעלתה הדת בתקופות הקדומות היתה מכה רציני למוחות הקטנים של יושבי הארץ באותם תקופות. בלי שום כלים וידיעות מעטות הם נאלצו להתמודד עם שאלות קשות, אנשים ללא השכלה שבמקרה הטוב המומצע ההשכלתי היה תקשורת בסיסית בין בני אדם ע"י קרוא וכתוב. בין היתר הם גרו בבתים מקש ועשו צרכיהם בין העצים. אנשים אלו מעוטי היכולת השיכלית, מעוטי היכולת לחקור ולבדוק נותרה בידם לחקור בתודעה של עצמם במקום בסביבה. במקום לחפש סיבות לתופעות מסוימות יחסו להם משמעויות מיוחדות. שאם אינני רואה מי מרעיד האדמה, המסקנה הברורה שזה אחד שאינו ניראה. ואם אני זז והאבן לא זזה, משהו מזיז אותי. אלו מסקנות שיכול להסיק בנאדם רק כאשר משלה את עצמו כאשר חוקר את הסביבה בתודעה שלו. "ספר התורה נכתב לא לשם פולחן הקב"ה אלא עבורינו. מה הכוונה? התורה-כשמה כן היא- מלשון הוראה. ספר חוקים שניתן לנו על מנת שנחייה את חיינו בדרך הכי נכונה ואמיתית. " נכון, בשם הציוי האלוהי. הרי שאם לא תבחר באותה דרך נכונה הפרת את הציוי ועל כן תענש בידו. יכול להיות גם בימינו פרופסור למת' דתי. השאלה האם הוא מבין את ההגיון שעומד אחרי הרעיונות המתמטיים. פילוסופיה לכל מדע.

natan7

New member
תגובה

אגיב לעניין השני שכן העניין הראשון אני לא רואה כל בעיה לדבריי. ולא רואה בו עניין לשיחה כלל. בקשר למה שאמרת "הרי שאם לא תבחר באותה דרך נכונה הפרת את הציוי ועל כן תענש בידו." העונש שאתה אומר זה לא בדיוק עונש אלא זיכוך. דבר כזה מבינים יותר כשיודעים על היהדות באמת. ואם יש לך דעות כפי עכשיו אזי אינך יודע את היהדות כפי שהיא באמת. למרות שאני מבין שתאמר "אבל אני קיבלתי 720 בפסיכומטרי, אני לא מבין??" כן אתה לא מבין. (לצערי כמובן ואני מתכוון) זיכוך- כלומר זיכוך הישות שלנו, שהתלכלה בעוונות- והקב"ה מנקה אותה לפני שנמכניסה להטבה. למה הדבר דומה? לילד ששיחק עם חומר כימי ואבא שלו הזהיר אותו אך הילד לא שמע והחומר נשפך. אזי האבא מהר מהר התחיל לנקות מגופו של הילד את החובר הכימי בעזרת ספוג שעושה "לא נעים לגוף"... האם תאמר שמטרת האב להעניש? או לנקותו? כך גם הקב"ה מזכך את הנשמות בגיהנום ומכניסן בסוף לגן עדן. כמובן שהנושאים ארוכים ועמוקים.

T o K i O

New member
WWWTTTFFF!!!!!!

"למה הדבר דומה? לילד ששיחק עם חומר כימי ואבא שלו הזהיר אותו אך הילד לא שמע והחומר נשפך. אזי האבא מהר מהר התחיל לנקות מגופו של הילד את החובר הכימי בעזרת ספוג שעושה "לא נעים לגוף"... האם תאמר שמטרת האב להעניש? או לנקותו?" אתה - לא - רציני!. האבא לא רוצה להכאיב לילד. בעתיד יוכל האב לרפא את ילדו גם ללא כאב בכלל. זה כמו שאמר מישהו פעם "אבא שמורח משחה שורפת על פצע". המשחה שורפת לא בגלל שהאבא עשה אותה כזאתי. המדע לא מספיק משוכלל כדי ליצור מעין שלמות לריפוי אותו פצע. זה מה יש. לאלוהים אין דבר כזה "זה מה יש", השלמות במקרה הזה יכול להיות מיוחס לה' שאת אותו התיקון יכול לעשות בשנייה. שלומות הוא ריפוי המחלה באופן מוחלט ב-0 סבל. ויש מחלות למשל שניתן לרפא אותם כך. ה' גם אם מעניש אותנו בעולם הקודם ומחזיר אותנו למשל לעולם הזה אנחנו לא זוכרים כלום וכלפינו אין לכך כל משמעות. המשמעות שאתה מיחס פה לאלוהים זה שהוא מזוכיסט. לקח אתה לומד מדברים שאתה מודע אליהם וזוכר אותם.

natan7

New member
זה..

זה מה שגורם חוסר ידע. לאי הבנה שגרומת להסקת מסקנות שגויות ידידי צא וחקור בשכלך. הדבר יהיה נאה מאד עפי שמיליון אחרים עשו וכעת חיים כדתיים לעומת זאת יוצאים בשאלה שמספרת הוא בגדר אלפים שכולם התפתו למחמדי העולם הזה: כסף נשים וצחוקים..

T o K i O

New member
חחחחחחח. זה מה שקורא שאין מה להגיד

וקשה להשלים עם האמת. מעבירים נושא. טוב, שששש ליל"ט.

natan7

New member
מה שאמרת זה תירוץ

ואדם שאמיתי עם עצמו יידע זאת

אוף

למה תמיד האתאיסטים\חוזרים בשאלה האחרים שאני שומע עליהם מקבלים כסף, נשים וצחוקים? אני לא מכיר אף אחד שבאמת קיבל את זה. כנראה המסיונרים האתאיסטים סתם שיקרו לנו. אבל מסיונרים דתיים לא ישקרו לי, נכון?

הרזבם

New member
אין מניעה לשקר לפי הדת

יעקב היה שקרן כרוני. והמידה שלו היא אמת.

Lucy Wiggin

New member
האם אתאיסטיות

גם מקבלות נשים? או שזה משתנה לפי המין/נטייה מינית?

הרזבם

New member
מה נשים?

עזבי אותך מנשים. עזבי אותך מצחוקים... איפה הכסף? אמרו לי שמי שמתפקר מקבל כסף... !show me the money

אממ, אני לא חושב שמבטיחים לאתאיסטיות

גברים. אני חושב שמבטיחים להן כסף. תמיד אפשר *לקנות* גברים.

למעלה