שאלות

גיוקושו

New member
שאלות

א. מישהו יכול להראות לי הוכחה לוגית מסודרת וחסרת פרצות של מעמד הר סיני וכל הארועים המיוחסים לו? ב. מישהו יכול להראות לי הוכחה לוגית מסודרת וחסרת פרצות של ההגיון מאחורי המצוות "זכור את יום השבת לקדשו", "ואת-זכר לא תשכב משכבי-אשה תועבה הִוא" וברית המילה (שאף-אחת מהן לא נראית לי לא הגיונית ולא מוסרית)? ג. מישהו יכול להראות לי הוכחה לוגית מסודרת וחסרת פרצות של הטענה כי מניעיו של אלוקים הם אכן חיוביים? תודה מראש.

גיוקושו

New member
אה, כן, עוד שכחתי:

ד. במחזה "הדבוק" יש קטע שבו מוציאים את הדבוק מכלל ישראל. האם יש דרך להוציא גם אנשים חיים מכל ישראל? ה. האם שִקּום ערלה (http://en.wikipedia.org/wiki/Foreskin_restoration) נחשב לחטא? נאמר לי כי ישנם יהודים רבים שעושים זאת, גם כיום.

אני בטוח

שבהרבה פורומים יש מי שיענה על כזו שאלה, אבל זה לא פורום שנועד לשכנע או להוכיח אמונות דתיות.

arriy80

New member
ובכן

א. לגבי מעמד הר סיני, תוכל לקרוא בספר "מסע אל פסגת הר סיני" - חקירה מסודרת ומפורטת המעלה את הטענות השונות ומבהירה אותן תוך כדי הבאת הוכחות לוגיות. ב. לאחר שתבין שהתורה היא מאת האלוקים, אין שום הגיון בדרישה להבין את מצוותיה. להיפך! ההגיון הוא שאנו לא מבינים כלום במטרות הפרטיות של כל מצוה ומצוה [מעבר למה שאלוקים בעצמו גילה לנו]. ג. מה ההגדרה של "מניעים חיוביים"? הרי כל אדם יגדיר זאת באופן שונה... ובכן, הדברים עמוקים, מקווה שכתבתי באופן מובן: בהיותנו בעולם - בתור יצורים בעלי בחירה אישית - אנו משתוקקים להשיג חכמה (את החכמה שבבריאה וגם מעבר) ובכך להגיע לאושר ולשלמות. מכאן, שהבורא הטיב לנו בכך שנתן לנו את האפשרות להשיג חכמה, ודרכה להשיג שלמות. ובעצם, לאחר שמתאמת מעמד הר סיני וקבלת התורה - תורת האלוקים (התורה שבכתב וכלליה), אנו יכולים ללמוד ממנה את "מטרת" האלוקים. ד. "דבוק" - הוא תופעה של נשמה ש"מסתובבת" בעולם והיו מקרים שנכנסה בגוף ו"השתלטה" עליו. כשמוציאים דיבוק, מוציאים אותו מהגוף אליו הוא נכנס, אך לא מוציאים אותו "מכלל ישראל". יש אפשרות של "הריגה" ולא ע"י כח פיזי. (דוגמא לכך נמצאת בהריגת משה את הנוגש המצרי). ושוב, אין זה אומר "להוציא מכלל ישראל". ה. יש לשאול פוסק הלכה מה הדין ב"שיקום ערלה". אולי ניתן לדמות דבר זה ל"מושך בערלתו" המופיע במשנה [אבות ג,יד] שאין לו חלק לעולם הבא, ומביא זאת הרמב"ם להלכה [הלכות תשובה ג, יד].

enigma4u

New member
"מסע אל פסגת הר סיני"

"הרב נויגרשל", בספרו "מסע אל פסגת הר סיני" כותב, שהמילה "תורה" מופיעה בדילוגי אותיות של 48 או 49 אותיות, בתחילתו ובסופו של כל ספר, חוץ מספר ויקרא, אבל כל מי שבודק את הדברים רואה שהרב טעה או שבדה דברים מליבו, קשה להאמין לאנשים שדבריהם לא מדויקים בלשון המעטה.

arriy80

New member
כן, שמענו על זה כבר

דרך אגב, אתה בדקת את הדברים? או שהעתקת את הטענה ממישהו אחר? ההגדרה של "בדה דברים מליבו" מתאימה למי שלא בדק את הדברים האלו בעצמו. מפני שהבודק את הדברים יגלה אמנם את חוסר הדיוק לגבי סוף הספרים, אך ההתאמה נמצאת בתחילתם. ואם זו ההשגה היחידה שלך על דברי הרב נויגרשל, אז בזה אישרת את שאר דבריו, באמת... צל"ש.

enigma4u

New member
"הפוסל במומו פוסל"

כנראה שאתה הוא זה שלא בודק דברים, אלא קונה את כל מה שמוכרים לו. בדוק וראה שגם בהתחלת החומשים זה לא מתאים. היכן אישרתי שיתר דבריו אמת? אל תכניס דברים לפי, ההיפך הוא הנכון, מי שמשקר בדבר אחד, כנראה שמשקר גם בדברים אחרים. ולא לחינם פרופ' אומן שתמך בעבר בתורת הדילוגים, חזר בו מתמיכתו, מה לעשות ואצל הרב נויגרשל הכל כשר כדי להחזיר אנשים בתשובה, כולל תורת הדילוגים שהופרכה. נ.ב. שלא כמוך, אני בדקתי את הדילוגים האלו לבד.

arriy80

New member
אההה

מענין אם בדקת גם את שאר הדילוגים שמובאים בספר (כמו ארבעת המינים לאורך כל החומשים וכדו'), בתקווה שלא שמעת על הספר רק מההפרכה בפרט זה, שעליה נתפסים כל הידענים למיניהם... אם נתפסת דוקא לענין הזה, כנראה שאין לך השגות על שאר דבריו. הדילוגים הם תוספת להוכחות ולא ההוכחות בעצמם. ולכן אין צורך להסתמך עליהם.

enigma4u

New member
מעשה מגונה

ראה מה כתבת: >ההגדרה של "בדה דברים מליבו" מתאימה למי שלא בדק את הדברים האלו בעצמו. מפני שהבודק את הדברים יגלה אמנם את חוסר הדיוק לגבי סוף הספרים, אך ההתאמה נמצאת בתחילתם<. כתבת שבתחילת הספרים יש התאמה, מה לעשות ובדקתי ואין התאמה, ואתה הוא זה שלא בדקת, לא נותר לנו אלא לאמץ את דבריך, שהגדרה "בדה דברים מליבו" מתאימה לך. נ.ב. קראתי את כל הספר. ולא ידעתי שאתה גם מומחה לספריו של נויגרשל, כנראה, "ששבעים פנים לספריו של נויגרשל"

arriy80

New member
אז קראת את הספר, מקוה שגם הבנת אותו.

אני מחזיק בדעתי - לאחר שגם בדקתי - שההתאמה קיימת בתחילת החומשים. אינני בא לדון על עצם הדילוגים מבחינה מדעית, כך שאין מקום למאמרים כאלו. רק שלדעתי, אם הבנת את הדילוג של ארבעת המינים שמובא בספר, הוא אינו מסתבר (בתכנון אנושי) לכל הדעות. אם ברצונך לפרוך את ההוכחות המובאות בספר באופן רציני, כדאי שתתייחס לגוף ההוכחות, ולא לתוספות.

enigma4u

New member
כנראה שלא בדקת טוב

>אני מחזיק בדעתי - לאחר שגם בדקתי - שההתאמה קיימת בתחילת החומשים< הנה תחילת חומש במדבר, קח את האות ת הראשונה, ספור 49 או 48 או אפילו 50 וספר לנו האם המילה תורה מופיעה בתחילתה, טוב שאתה מודה שנויגרשל הטעה לגבי סוף החומשים, עכשיו בדוק פה וראה שגם בתחילת החומשים הוא לא דובר אמת. א וַיְדַבֵּר יְהוָה אֶל-מֹשֶׁה בְּמִדְבַּר סִינַי, בְּאֹהֶל מוֹעֵד: בְּאֶחָד לַחֹדֶשׁ הַשֵּׁנִי בַּשָּׁנָה הַשֵּׁנִית, לְצֵאתָם מֵאֶרֶץ מִצְרַיִם--לֵאמֹר. ב שְׂאוּ, אֶת-רֹאשׁ כָּל-עֲדַת בְּנֵי-יִשְׂרָאֵל, לְמִשְׁפְּחֹתָם, לְבֵית אֲבֹתָם--בְּמִסְפַּר שֵׁמוֹת, כָּל-זָכָר לְגֻלְגְּלֹתָם. ג מִבֶּן עֶשְׂרִים שָׁנָה וָמַעְלָה, כָּל-יֹצֵא צָבָא בְּיִשְׂרָאֵל--תִּפְקְדוּ אֹתָם לְצִבְאֹתָם, אַתָּה וְאַהֲרֹן. ד וְאִתְּכֶם יִהְיוּ, אִישׁ אִישׁ לַמַּטֶּה--אִישׁ רֹאשׁ לְבֵית-אֲבֹתָיו, הוּא. ה וְאֵלֶּה שְׁמוֹת הָאֲנָשִׁים, אֲשֶׁר יַעַמְדוּ אִתְּכֶם: לִרְאוּבֵן, אֱלִיצוּר בֶּן-שְׁדֵיאוּר. ו לְשִׁמְעוֹן, שְׁלֻמִיאֵל בֶּן-צוּרִישַׁדָּי. ז לִיהוּדָה, נַחְשׁוֹן בֶּן-עַמִּינָדָב. ח לְיִשָּׂשכָר, נְתַנְאֵל בֶּן-צוּעָר. ט לִזְבוּלֻן, אֱלִיאָב בֶּן-חֵלֹן. י לִבְנֵי יוֹסֵף--לְאֶפְרַיִם, אֱלִישָׁמָע בֶּן-עַמִּיהוּד; לִמְנַשֶּׁה, גַּמְלִיאֵל בֶּן-פְּדָהצוּר. יא לְבִנְיָמִן, אֲבִידָן בֶּן-גִּדְעֹנִי. יב לְדָן, אֲחִיעֶזֶר בֶּן-עַמִּישַׁדָּי. יג לְאָשֵׁר, פַּגְעִיאֵל בֶּן-עָכְרָן. יד לְגָד, אֶלְיָסָף בֶּן-דְּעוּאֵל. טו לְנַפְתָּלִי, אֲחִירַע בֶּן-עֵינָן. טז אֵלֶּה קריאי (קְרוּאֵי) הָעֵדָה, נְשִׂיאֵי מַטּוֹת אֲבוֹתָם: רָאשֵׁי אַלְפֵי יִשְׂרָאֵל, הֵם. יז וַיִּקַּח מֹשֶׁה, וְאַהֲרֹן, אֵת הָאֲנָשִׁים הָאֵלֶּה, אֲשֶׁר נִקְּבוּ בְּשֵׁמֹת. יח וְאֵת כָּל-הָעֵדָה הִקְהִילוּ, בְּאֶחָד לַחֹדֶשׁ הַשֵּׁנִי, וַיִּתְיַלְדוּ עַל-מִשְׁפְּחֹתָם, לְבֵית אֲבֹתָם: בְּמִסְפַּר שֵׁמוֹת, מִבֶּן עֶשְׂרִים שָׁנָה וָמַעְלָה--לְגֻלְגְּלֹתָם. יט כַּאֲשֶׁר צִוָּה יְהוָה, אֶת-מֹשֶׁה; וַיִּפְקְדֵם, בְּמִדְבַּר סִינָי. {ס} עכשיו ברשותך, נעבור לחומש דברים, והראה לנו היכן מופיעה המילה תורה בתחילת החומש, מהאות ת הראשונה. א אֵלֶּה הַדְּבָרִים, אֲשֶׁר דִּבֶּר מֹשֶׁה אֶל-כָּל-יִשְׂרָאֵל, בְּעֵבֶר, הַיַּרְדֵּן: בַּמִּדְבָּר בָּעֲרָבָה מוֹל סוּף בֵּין-פָּארָן וּבֵין-תֹּפֶל, וְלָבָן וַחֲצֵרֹת--וְדִי זָהָב. ב אַחַד עָשָׂר יוֹם מֵחֹרֵב, דֶּרֶךְ הַר-שֵׂעִיר, עַד, קָדֵשׁ בַּרְנֵעַ. ג וַיְהִי בְּאַרְבָּעִים שָׁנָה, בְּעַשְׁתֵּי-עָשָׂר חֹדֶשׁ בְּאֶחָד לַחֹדֶשׁ; דִּבֶּר מֹשֶׁה, אֶל-בְּנֵי יִשְׂרָאֵל, כְּכֹל אֲשֶׁר צִוָּה יְהוָה אֹתוֹ, אֲלֵהֶם. ד אַחֲרֵי הַכֹּתוֹ, אֵת סִיחֹן מֶלֶךְ הָאֱמֹרִי, אֲשֶׁר יוֹשֵׁב, בְּחֶשְׁבּוֹן--וְאֵת, עוֹג מֶלֶךְ הַבָּשָׁן, אֲשֶׁר-יוֹשֵׁב בְּעַשְׁתָּרֹת, בְּאֶדְרֶעִי. ה בְּעֵבֶר הַיַּרְדֵּן, בְּאֶרֶץ מוֹאָב, הוֹאִיל מֹשֶׁה, בֵּאֵר אֶת-הַתּוֹרָה הַזֹּאת לֵאמֹר. ו יְהוָה אֱלֹהֵינוּ דִּבֶּר אֵלֵינוּ, בְּחֹרֵב לֵאמֹר: רַב-לָכֶם שֶׁבֶת, בָּהָר הַזֶּה. ז פְּנוּ וּסְעוּ לָכֶם, וּבֹאוּ הַר הָאֱמֹרִי וְאֶל-כָּל-שְׁכֵנָיו, בָּעֲרָבָה בָהָר וּבַשְּׁפֵלָה וּבַנֶּגֶב, וּבְחוֹף הַיָּם--אֶרֶץ הַכְּנַעֲנִי וְהַלְּבָנוֹן, עַד-הַנָּהָר הַגָּדֹל נְהַר-פְּרָת. ח רְאֵה נָתַתִּי לִפְנֵיכֶם, אֶת-הָאָרֶץ; בֹּאוּ, וּרְשׁוּ אֶת-הָאָרֶץ, אֲשֶׁר נִשְׁבַּע יְהוָה לַאֲבֹתֵיכֶם לְאַבְרָהָם לְיִצְחָק וּלְיַעֲקֹב לָתֵת לָהֶם, וּלְזַרְעָם אַחֲרֵיהֶם. ט וָאֹמַר אֲלֵכֶם, בָּעֵת הַהִוא לֵאמֹר: לֹא-אוּכַל לְבַדִּי, שְׂאֵת אֶתְכֶם. י יְהוָה אֱלֹהֵיכֶם, הִרְבָּה אֶתְכֶם; וְהִנְּכֶם הַיּוֹם, כְּכוֹכְבֵי הַשָּׁמַיִם לָרֹב. יא יְהוָה אֱלֹהֵי אֲבוֹתֵכֶם, יֹסֵף עֲלֵיכֶם כָּכֶם--אֶלֶף פְּעָמִים; וִיבָרֵךְ אֶתְכֶם, כַּאֲשֶׁר דִּבֶּר לָכֶם. יב אֵיכָה אֶשָּׂא, לְבַדִּי, טָרְחֲכֶם וּמַשַּׂאֲכֶם, וְרִיבְכֶם. מי אתה שתחליט מהי הוכחה ומהי תוספת? זה נסיון עלוב שלך לסטות מהנושא, במקום להודות שנויגרשל טועה ומטעה. >אם הבנת את הדילוג של ארבעת המינים שמובא בספר, הוא אינו מסתבר (בתכנון אנושי) לכל הדעות< מי החליט? אתה, אחרים חושבים אחרת, נא לא לסלף. מדענים חרדים בדקו ויצאו נגד תורת הדילוגים, לאחר שהוכח מבחינה מדעית שאפשר למצוא דילוגים בכל ספר. אבל לא נבלבל אותך עם העובדות.

arriy80

New member
חוסר בהבנת הנקרא...

הנה הציטוט מהספר: בספר במדבר ובספר דברים - בתחילתם ובסופם - מופיעה שוב המילה "תורה" בדילוג של 49 אותיות, אבל בסדר הפוך - מהאות "ה" לאות "ת". (וכאן הערה על אופן הדילוג בספר דברים שמתאים לדרגתו) יש בעיה בהבנת הנקרא? כתוב בסדר הפוך!!! תתחיל לספור מהאות "ה" של "משה" ותכתוב מה גילית. גם בספר דברים, המילה "תורה" מופיעה בסדר הפוך, מהאות "ת" במילה "תורה" ("בֵּאֵר אֶת-הַתּוֹרָה הַזֹּאת לֵאמֹר"), וגם כאן מופיע רמז באיחור הדילוג. אל תדחוף את דעותיך והשמצותיך לתוך דברי. אני לא אמרתי שהרב נויגרשל טעה, הרב נויגרשל בעצמו כותב: "לקראת סוף ספר בראשית" - מי שמבין את הנקרא, מבין שהממצא אינו *בדיוק* בסוף, אלא *לקראת* הסוף. והנסיון הנואל להשמיץ - נכשל. אני אמרתי שלפי בדיקתי - ההתאמה ניכרת יותר בהתחלה מאשר בסוף, ונסיונותי תואמים את דברי הרב נויגרשל (אין לי בעיה להציג צילום מסך מתוכנת הדילוגים). מי יחליט מהי הוכחה ומהי תוספת? מחבר הספר בעצמו! הנה, אתה נתפסת לדילוגים שהמאמר עליהם מופיע בעמוד 167 בספר. כלומר, לא מצאת הוכחה להפרכה במשך 166 עמודים, עד שהגעת לדילוגים. טוב. עוד משהו, במשך יותר מ-8 פרקים, יותר מ-140 עמודים, מובאות ההוכחות העיקריות. לאחריהן מובאים "נספחים" (מקווה שאתה מבין את פירוש המילה). הדילוגים מובאים בנספח ד'. ושוב, לא מצאת משהו להתפס בו, רק בנספח ד'. לסיכום, בעזרת חוסר הבנתך את דברי הרב נויגרשל, תקפת אותו והשמצת אותו שהוא "משקר". דרך אגב, לא מדענים חרדים יצאו נגד תורת הדילוגים. אמנם יש קבוצת מדענים שמתנגדת לתורת הדילוגים, אך כנגדם יש מדענים לא פחות נחשבים, שתומכים בה.

enigma4u

New member
הרוצה לשקר ירחיק עדותו מס' 1 .

בהוצאה ראשונה של הספר, "מסע אל פסגת הר סיני" כותב נויגרשל, שהמילה תורה מופיעה בדילוגים של 50 אותיות בתחילתו ובסופו של כל ספר בצורה סימטרית, וצייר מנורה יפה כדי להמחיש זאת, ולאחר שהעמידו אותו על טעותו, הוא ניסה לתקן זאת, אבל לא בצורה מושלמת. עכשיו נעבור לדילוגים עצמם, בחומש במדבר מופיעה המילה תורה במהופך רק מהאות ה השלישית, ולא כמו בחומש בראשית ושמות, שהמילה תורה מופיעה כסידרה מהאות ה הראשונה. נעבור לחומש דברים. אתה כותב שהמילה תורה מופיעה במהופך מהאות "ת" במילה "תורה" ("בֵּאֵר אֶת-הַתּוֹרָה הַזֹּאת לֵאמֹר"), אם זה במהופך, זה צריך להתחיל מהאות ה ולא מהאות ת כמו שאתה כותב, תראה לי בבקשה וכל קוראי הפורום, היכן מופיעה המילה תורה מהפסוק הזה: "בֵּאֵר אֶת-הַתּוֹרָה הַזֹּאת לֵאמֹר", הסתבכת קצת, אה? לא נורא, קורה, אתה רק בן אדם. הרוצה לשקר ירחיק עדותו מס 2 . >דרך אגב, לא מדענים חרדים יצאו נגד תורת הדילוגים< גם פה אתה טועה, (לא משקר חס ושלום). האם ברי סיימון הוא לא חרדי? האם פרופ' אומן שחזר בו מתמיכתו בתורת הדילוגים, הוא גם לא חרדי? האם כל 55 מדענים ומתמטיקאים הם חילוניים? או שיש בניהם כמה דתיים? האם מותר לסלף את העובדות כדי להחזיר אנשים בתשובה?

arriy80

New member
המתעקש להשמיץ ולבלבל את המח

בהוצאה שתחת ידי, הדברים כתובים בצורה נכונה, תוך שימת לב לשנויים בתחילת החומשים ובסופם. אם הספר שברשותי הוא מהוצאה אחרונה (מסתבר), נראה כי הרב נויגרשל דייק את דבריו וניסח אותם בצורה טובה. ובאשר לדילוגים עצמם. אם היתה לך קצת מוטיבציה להבין, מעבר למוטיבציה להשמיץ ולהסית (שנובעת כנראה משנאה זהותית עמוקה), היית מבין כי התכוונתי ל"ה" במילה "התורה". עד כמה שידוע לי ברי סיימון הוא יהודי שומר תורה ומצוות, אך לא חרדי, וכמוהו פרופ' אומן. אם ידוע לך אחרת, יערב לך. כמו שיש מדענים שמתנגדים לשיטה זו, קיימים מדענים שתומכים בה, ואף ערכו ניסוי מחקרי עם התנ"ך ועם ספרים אחרים. חפש את המחקר, ותשכיל. אם אתה רציני, אולי כדאי שתעבור להפרכות בעיקרי הדברים של הספר, ולא בדיונים על ניסוח לא מוצלח....

enigma4u

New member
סליחה על חוסר המוטיבציה

לא ידעתי שגם את דבריך אפשר לפרש בשבעים פירושים. בחומש דברים מופיעה המילה תורה במהופך, אחרי האות ה ה 18, נויגרשל כתב כך: לפנינו תמונה סימטרית, בתחילת כל חומש ובסופו. הפלא ופלא, רק בעיניך תביט ותראה תורה אלוהית אשר גילתה צפונותיה, כי המילה "תורה" נגלית בדילוגים כ"כ מדויקים ונפלאים באופן סימטרי מדויק, כיאות לסודות האלוהים. האם הוא צודק, או טועה ומטעה? כמו כן נויגרשל כתב, שבחומש דברים הדילוג מופיע כל 49 אותיות, וגם כאן הוא מטעה מכיון שהדילוג הוא כל 48 אותיות. לשיטתך כל מי שלא מאמין לנויגרשל ובודק את דבריו הוא שונא ומשמיץ, נתפסת עם המכנסיים למטה וכשנתפסת בקלקלתך אתה עובר להשמצת הכותב, (כדרכם של מחבת"ים) במקום להתייחס לכתוב. מעניין, כשפרופ 'אומן תמך בתורת הדילוגים, דאגו לפרסם זאת בקול תרועה רמה, וכשהודה לאחר בדיקה שאין בה כלום, הוא כבר לא חרדי, מדוע ברי סיימון אינו חרדי? כי הוא לא חושב כמוך. נ.ב. אין בי שום שנאה לאנשים כמוך, אלא רחמים.

arriy80

New member
תמשיך להלחם על לא-כלום

מדבריך: "נויגרשל כותב כך", משתמע שספרו נמצא מתחת ידך, ואתה מצטט ממנו. אני מרשה לעצמי לסתור הנחה זו, מפני שסגנון כתיבה זה לא נראה לי כמתאים לרב נויגרשל (ואכן בספרו שמונח לפני לא מפיע ציטוט זה). לכן מסתבר לי (תקן אותי...) שאת רוח מלחמתך שאבת מאתר "דעת המת" ומשם לקחת את הציטוט הזה (כמו אחרים לפניך), שלפי המסתבר לי נוסח ע"י אנשי "דעת המת" בכדי להראות שדבריו של הרב נויגרשל מדברים על "דיוק וסימטריה" - בכדי לנגחו, בזמן שהוא עצמו לא כותב בצורה כ"כ נחרצת. בעזרתם הנך מרשה לעצמך לחזור ולתקוף גם לאחר שהענין התגלה והובהר. גם ענין הדילוג בספר דברים הובהר ע"י הרב נויגרשל בעצמו (ייתכן ולא הובא במהדורות הראשונות), כמו שהבאתי בעבר. וגם ע"כ כתבתי כבר בהודעה קודמת (בסוגריים), לא ידעתי שאני צריך לכתוב מגילות כשאפשר להבין ממשפט אחד. אין לי שום בעיה עם אף פרופ', מכובד ככל שיהיה, דתי כחילוני. ציינתי את העובדה הפשוטה שהפרופ' הנכבדים הינם שומרי תורה ומצוות אך לא חרדיים (חפש תמונה). אין זה בא להוריד מרמת ידיעתם ומרמת מחקריהם, רק ציון עובדה. אני לא דיברתי על שנאה אלי! כתבתי על שנאה של הזהות! כנראה שיש כאלו שמתביישים בזהותם היהודית המקורית, ומחפשים כל דרך להוקיע אותה ולזלזל בה! הם לא יחפשו את הדרך להבין אותה, להתחבר לשורשיה, אלא רק להשמיץ תוך סילוף ועיוות. זו דרכם של המחב"שים...

enigma4u

New member
מסע אל פסגת הר סיני עמוד .168

כיון שמשמעותו של המבנה המסודר אותו הראנו זה אתה, נוצרת מתוך סידור של כל המבנה ביחד, היופי והסימטריה במודל האמור , מבנה "המנורה" נוצר רק עקב העובדה, כי כל חמשת הספרים משתתפים ביצירת הסימטריה דלעל. האם עכשיו תודה בעובדה שנויגרשל שיקר, (וגם אתה) או שתאשים אותי במשהו אחר, האם נויגרשל כתב על ציור המנורה יצירה סימטרית או לא? האם נויגרשל בציור המנורה כתב שהדילוג בחומש דברים הוא בן 49 אותיות או לא? נויגרשל לאחר שנתפש בקלקלתו, במקום להודות באשמה, טוען שמבחינה פורמלית אפשר לקרוא לדילוג 48 אותיות דילוג של 49 אותיות, מחר הוא יטען שמבחינה פורמלית אפשר לטעון ש2+2=5 תמשיך להשמיץ ולשקר כדי לכסות על הבושה

arriy80

New member
שוב לחזור על הדברים...

"יופי וסימטריה" קיימים גם אם ההתחלה תהיה באות השניה או השלישית. מכאן ועד לעוות ולכתוב: "המילה "תורה" נגלית בדילוגים כ"כ מדויקים ונפלאים באופן סימטרי מדויק" זה עיוות לצורך השמצה. נכון, מבחינה פורמלית ניתן לומר שדילוג של 50 הוא: דליוג על 49 אותיות ועצירה במקום ה-50. יותר מזה הוא כתב (מקווה שהבנת), שההבדל בדילוג, מרמז על ההבדל בין חומש דברים לשאר החומשים. אני לא חושב שיש עוד צורך בהסבר בכדי להבין. עשה כרצונך.

למעלה