שאלות...

yossicr

New member
עלות בנית קיר משוטף בין בית פרטי לשטח ציבורי

שלום, כחלק מבנית ביתי בישוב אני נדרש לתחום את שטח המגרש בחומה כמו שאר התושבים בישוב מגרשים סמוכים התחלקו בעלות החומה בין המגרשים שלהם שווה בשווה, מאחר ומגרשי הוא מגרש קיצוני וה"שכן" הוא למעשה שטח ציבורי של הישוב איני יודע אם על הישוב להתחלק בהוצאות או שעלי לשאת בעלויות החומה לבדי האם ידוע לכם על תקדים משפטי בנושא בו בעל השטח הציבורי (קרי הישוב) השתתף בהוצאות? בנוסף אני מעונין לדעת איזו התמחות נדרשת לעו"ד לטפל בנושא מעין זה ( נד"לן, חוזים.....) מודה לכם על ההענות

makiko

New member
פרסום רע מול משרד מכירות של קבלן

שלום, רכשתי דירה מקבלן. לצערי, אני מאד מאוכזב מכל התהליך: מהרכישה ועד למסירה (מסרב לתקן פגמים, אין שירות וכו') יש לקבלן משרד מכירות לפרוייקט חדש. אם אציב רכב עם מספר הטלפון שלי ע"ג החלונות, אשר פונה לקהל הלקוחות הפוטנציאלים החדשים שלו, עם נוסח בסגנון: מתלבט לרכוש דירה אצל X - פנה אלי לחוויה מאד לא נעימה. טל' X.' האם חוקי? האם ניתן לתבוע אותי על כך? תודה.

YESbar

New member
עזרה בהבנת הכתוב

בדקתי לפי גוש וחלקה באתר המיסים מחירי עסקאות שנעשו בנכס (גוש 6389, חלקה 84 ). באותו נכס נעשו 3 עסקאות: 1. ב 21.10.2007 נעשתה עיסקה והתמורה המוצהרת לגביה היא 279,166 ש"ח, שווי מכירה הוא 651,922 ₪, החלק הנמכר הוא 0.300 2. ב 21.10.2007 נעשתה עיסקה נוספת דומה מאוד והתמורה המוצהרת לגביה היא 279,166 ש"ח, שווי מכירה הוא 651,922 ₪, החלק הנמכר הוא 0.300 3. ב 15.1.2009 נעשתה עיסקה והתמורה המוצהרת לגביה היא 300,000 ₪, שווי המכירה הוא 300,000 ₪ החלק הנמכר הוא 0.140 שאלותיי כדלהלן; 1. כמה זה באחוזים מכל החלקה 0.300 שכתוב בחלק הנמכר ? וכמה זה באחוזים מכל החלקה 0.140 שכתוב בחלק הנמכר ? 2. למה הוצהר לרשות המיסים מחיר נמוך משמעותית (279,166 ₪) יחסית לשווי המכירה (651,922 ₪) ? 3. מה ניתן להבין לגבי מחיר החלקה (חלקה 84) משלושת העסקאות שהיו בו ? מהו המחיר שבו הנכס נמכר לפי המידע ? 4. מה "הקטע" (הסיפור) של הנכס הזה מהמידע ? האם מדובר בעסקת קומבינציה או במכר רגיל ואם במכר רגיל אז האם החלקה כולה נמכרה על ידי שלושת העסקאות האלה במצטבר ? האם אפשר להבין איזה עסקה נעשתה מהמידע (את המחיר לדירה?) ?

דושי9

New member
שכ"ט עו"ד

מה שכ"ט המקובל בטיפול בתביעת פיצויים מגרמניה (בשל ניצולי שוואה)?היש הבדל ,מבחינת שכ"ט , בין מקרה שבו הפיצוי משולם מעתה ואילך לבין מקרה שמאשרים פיצוי רטרואקטיבי?

UNG

New member
חובה על מתווך לוודא שללקוח יש יפוי כוח ?

האם חלה על מתווך חובה לבדוק נסח טאבו (עולה רק 10 ש"ח באינטרנט) לוודא שהאדם הפונה אליו למכירת קרקע הוא הבעלים שלה ? אני שואל מפני שבדקתי נסח טאבו של אדם שמפרסם למכירה קרקע חקלאית וראיתי שהקרקע רשומה על שם אישה (כנראה אימו או סבתו). האם חלה חובה על המתווך במקרה כזה לוודא שלאדם יש ייפוי כוח ? האם חלה על המתווך חובה לדרוש מהמוכר במקרה כזה להציג צו ירושה/קיום צוואה/יפוי כוח מאת הבעלים הרשום ? האם חובות בדיקה אלה הן חלק מהחובות שחלות על מתווך לבדוק את הלקוח שלו ?

שאלה לגבי רישום דירה ומשכנתא ע"ש שני בני הזוג

שלום חברים, אודה לכם מאד על מענה מהיר, אני מעונין לקנות נכס, אך לא יודע להחליט האם לרשום רק על שמי או גם ע"ש בת זוגי. זה משנה לנו רק מההיבט הכלכלי. 1. האם רישום ע"ש אחד מבני הזו או שניהם במשכנתא נגזר ממה שנרשם בחוזה הרכישה או שאין קשר בניהם ? 2. מצד אחד אני רוצה להקטין ככל האפשר את התשלומים לביטוח ובכלל, ולכן כנראה שעדיף לרשום רק על שמי. מצד שני אני רוצה שאם חס וחלילה יקרה לי משהו, הנכס יהיה של אשתי והילדים ולא יעבור לחברת הביטוח. ע"ש מי כדאי לרשום את המשכנתא, וע"ש מי את הנכס, כדי להקטין את העלות ומצד שני לא לאבד אותו במקרה מוות חלילה
אני נמצא לפני רכישה, לכן אודה לכם על תשובה מהירה . תודה רבה

מ ר צ ד ת

New member
חוזה שכירות- שיפוצים לפני כניסה לדירה

שלום, איך מעגנים בחוזה שכירות את הדרישה כי ייערכו שיפוצים מסוימים טרם תקופת השכירות? אני פוחדת להגיע למצב שהדברים לא יהיו מוכנים בתאריך הכניסה לדירה וכל מה שיהיה לי לומר בנושא זה "אבל הבטחת". בתודה!

hc1946

New member
הרעת תנאיים

שלום! מזה 12 שנים אני נמצאת בקבוצת תמיכה לדיאטה, כאשר הצטרפתי נאמר לי וכתוב היה בכרטיס משתתף, שברגע הגיעי למשקל הרצוי שנקבע לי ,אינני משלמת עבור השתתפותי בקבוצה והכן כך היה,לאחרונה הבעלים התחלפו והבעלים החדשים החליט לגבות תשלום גם מהמשתתפים שהגיעו לשמירה. פניותינו אליו שזה הרעת תנאיים או הפרת חוזה(גם אם הכתוב היה רק על כרטיס המשתתף) אין זה נכון והגון לגבות כסף ממשתתפים ותיקיים שלא שילמו,אלא לחייב בתשלום רק מצטרפים חדשים שכאשר יגיעו למשקלם הרצוי יאלצו לשלם סכום שיקבע. אני חושבת שלאחר שנים כה רבות נעשה לי עוול. הבעלים החדשים שיודעים אולי שאני וכמוני זקוקים למסגרת מנצל זאת לרעתנו, מאד חשוב לי לדעת אם זה נכון מצידו לגבות תשלום. תודה

אם תעשה דבר כזה

ותציין את שם הקבלן , תהיה צפוי לתביעה בגין לשון הרע המוניטין של האדם הינו הכי חשוב והפיצוי עבור נזק כזה הקבוע בחוק הוא 50.000 שקל ללא הוכחת נזק. עליך לפעול בדרך אחרת. אתה יכול לפנות למי שעומד להכנס למשרד המכירות ולהזהיר בדרך דיסקרטית אך זה לא יעזור לך. איני מבינה מדוע אתה לא כותב מכתב לקבלן ובו כל דרישותייך, מדוע אתה לא נוקט בצעדים דרסטיים היינו מיידע אותו שאם לא יעמוד בהתחיבותיו אתה תפנה לאיגוד הקבלנים ותתריע על התנהלותו, כמו כן אם הוא ידע שאתה תפנה לתקשורת הוא יחשוש למוניטין שלו ולפרוייקט החדש שלו. האם סיימת לשלם לו את כל מה שאתה אמור לשלם?אם עדיין יש חבות כספית עצור התשלומים ובנוסף האם אין לך חוזה מחייב מולו? תעביר לי במסר את פרטי הקבלן ואנסה להוסיף אינפורמציה יעילה.

hutc10

New member
אני לא בטוח שהבנתי במאה אחוז את השאלה אבל אני

אנסה לענות. הנכס נרשם על שם מי שרשום כרוכש בהסכם הרכישה. המשכנתא יכולה להירשם ע"ש אחד מהרוכשים בלבד (אבל זה רק בתאוריה כי בפועל אף בנק לא יסכים לזה כי זה פתח לצרות מבחינת הבנק). עכשיו לא הבנתי את העניין של הביטוח. אם מדובר בביטוח חיים למשכנתא אז אין לך מה לדאוג. במקרה של מוות הביטוח מכסה את המשכנתא (או את רובה לפחות) והבית נשאר אצל האישה והילדים. הבית לא משועבד לטובת ביטוח החיים של המשכנתא אלא לטובת הבנק בלבד כך שכל עוד תסולק ההלוואה לא יקרה לבית כלום.

מנסיון של אנשים פה

ובחיים בכלל די מסוכן להכנס לדירה על סמך סעיף בהסכם שקובע שיפוצים. אני סבורה כי את צריכה לבקש מבעל הדירה שיבצע שיפוצים בדחיפות לפני שאת נכנסת. אחרת את מש מסתכנת. גם הסכם ניתן להפר ולכי תתבעי אותו ותרדפי אריו אין טעם.סוף מעשה במחשבה תחילה אני מניחה שהוא הבטיח גם לקודמייך שיפוצים והנה את פגשת דירה לא משופצת עדין..תסיקי מסקנות...

ראשית..

ראשית תודה!, ואכן הבנת נכון
מה ששכחתי לכתוב שמדובר בדירה שנייה! להשקעה, שמהווה חלק (אפילו רוב ) החסכון המשפחתי לעתיד. האם מה שכתבת נכון גם למקרה זה ? שוב תודה!

ושנית.. ../images/Emo13.gif

עקבתי אחר תשובותיך בעבר בפורום, ואם הבנתי נכון אתה עו"ד , פרטיך לא מופיעים כאן אם אני צודק, האם וכיצד ניתן להתקשר איתך כדי שתייצג אותי בעסקה ?

hutc10

New member
נתחיל בראשית ונעבור לשנית

מה שכתבתי נכון עקרונית גם לגבי דירה שניה. כאשר רושמים משכנתא על זכויות אחד מבעלי הנכס בלבד, במקרה של מימוש הנכס (שזה מה שקורה כאשר אנשים לא משלמים את ההלוואה) ניתן יהיה למכור רק את הזכויות הממושכנות/משועבדות, דהיינו מחצית מהנכס בלבד. יש דרך למכור את כל הזכויות גם במצב כזה אבל היא מסובכת יחסית מבחינת הבנק והם תמיד יעדיפו לא להיכנס לכאלה דברים. לעניין הביטוח-הביטוח בא למעשה להבטיח שגם במקרה של מוות הבנק יקבל את הכסף. זה ביטוח חיים רגיל כמו כל ביטוח אחר רק שהוא משועבד לטובת הבנק כמו הדירה. במקרה של מוות הבנק יקבל את הכסף ולכן הוא כבר לא זקוק למשכנתא על הדירה והמשכנתא תתבטל. עכשיו לשנית-אני עו"ד ופרטי לא מופיעים מאחר ואני לא משיב על מנת לפרסם את עצמי אלא על מנת לסייע לאלה הזקוקים לכך. אתה מוזמן לפנות אלי במסרים

אם סוגרים הסכם שכ"ט עם עו"ד

רצוי לסגור סכום גלובלי ואז אין התניה אם הסכומים הם רטרו או מעתה ואילך. רצוי לערוך הסכם גלובלי. יש אתר אביב ואתר של האוצר הלשכה לניצולי שואה שם יש מידע רב על זכויות ניצולי שואה

פורום נדל"ן יענה לך היטב על הסוגיות

ברמה העקרונית לגבי עיסקת קומבינציה הרי בטאבו או במס שבח תוכל לבקש לעיין בתיק הבניין ולבדוק הסכמים שנערכו מול הקבלן ושם תגבל אם העיסקה היא קומבינציה או עיסקה מול מזומנים וזו כמובן אם יש לך מגיעה אישית בנכס, יש אופציה להשיג מידע דרך צו לגילוי מסמכים. לגבי דיווח נמוך בהרבה למס שבח ומשם למס הכנסה ... יש אנשים שנוהגים לדווח כך כדי לשלם מיסוי נמוך יותר. הרי המיסוי נובע מהיקף העיסקה..וזה אקט לא חוקי בהחלט אם מדובר בעיסקה שאתה שותף בה כדאי להתייעץ עם עו"ד נדל"ן מומחה ועתיר נסיון. יש עיוותים רבים בלשון המעטה בתחום הנדל"ן

פורום נדל"ן יענה לך היטב על הסוגיות

ברמה העקרונית לגבי עיסקת קומבינציה הרי בטאבו או במס שבח תוכל לבקש לעיין בתיק הבניין ולבדוק הסכמים שנערכו מול הקבלן ושם תגבל אם העיסקה היא קומבינציה או עיסקה מול מזומנים וזו כמובן אם יש לך מגיעה אישית בנכס, יש אופציה להשיג מידע דרך צו לגילוי מסמכים. לגבי דיווח נמוך בהרבה למס שבח ומשם למס הכנסה ... יש אנשים שנוהגים לדווח כך כדי לשלם מיסוי נמוך יותר. הרי המיסוי נובע מהיקף העיסקה..וזה אקט לא חוקי בהחלט אם מדובר בעיסקה שאתה שותף בה כדאי להתייעץ עם עו"ד נדל"ן מומחה ועתיר נסיון. יש עיוותים רבים בלשון המעטה בתחום הנדל"ן

למעלה