שאלות

OFIRS18

New member
אני תובע חברת ענק ומחפש עו"ד טוב

היי אני תובע חברת ענק בגין הפרות חוזה חוזרות ונשנות וכו', אני תובע חברת ענק ומחפש עו"ד טוב , איזה קטגוריה אני צריך לחפש? פלילי או אזרחי?

op360

New member
זכיות בדירה

שלום, כאשר אני רושם את עצמי בתור מי שמשלם את החשבון בחברת החשמל האם אני יכול לטעון שזו ההוכחה שאני גר שם, ולכן אסור להוציא אותי מהבית? (בהנחה שהדירה לא רשומה בטאבו על שמי). תודה.

BigTiger3001

New member
טרייד-אין ללא העברת בעלות על הרכב

שלום, לפני מספר שבועות קניתי רכב ממגרש מכירות רכבים. תמורת הרכב נתתי סכום כסף מסויים ובנוסף את הרכב הישן שהיה רשום על אבא שלי. הסוחר ממגרש המכירות עדיין לא העביר את הבעלות של הרכב הישן לשמו או לשם העסק שלו, כלומר בפועל הוא עדיין רשום על שם אבי. אם חס וחלילה קורה משהו (תאונה, עבירת תעבורה או חנייה), הדו"ח יגיע לאבי. אני לא יכול לגרום לאותו סוחר להעביר בעלות על עצמו היום (למרות שאני יכול ללחוץ עליו, אבל אין לדעת כמה עוד זמן יקח עד שהוא יואיל לעשות את זה). בינתיים החתמתי אותו על מסמך שמתאר את הרכישה, כולל הטרייד-אין. אילו עוד צעדים אני יכול לבצע על מנת לבטח את עצמי ואת אבי? להצהיר במשטרה, ערייה, וכד'? תודה מראש!

ronnyil

New member
פטור מלא מתשלום מס שבח למי שימכור בשנתיים הק

בוקר טוב מישהו יודע היכן "פטור מלא מתשלום מס שבח למי שימכור בשנתיים הקרובות את דירתו השנייה " הסיפור הזה עומד ? מאשרים ? לא מאשרים ? מאשרים - מתי ? בתודה מראש ירון

הליך של ביטול חוזה על בית

שלום, רציתי לשאול שאלה לגבי ביטול חוזה. אני מתעניינת בבית שנמכר למישהו שלא שילם כסף לקבלן והקבלן בהליך של ביטול חוזה מולו. הכניסה לבית היא בערך עוד שלושה חודשים. בזמן ביטול החוזה הבנתי שנתקלו באיזושהי בעיה מול מס רכוש שדורשת עוד קצת זמן עד שאפשר יהיה להשתחרר לחלוטין מהדייר. מה הפרוצדורה מול מס רכוש? ובערך כמה זמן זה לוקח? תודה

Elikah

New member
infringement enforcement בעברית

שלום, אני מתרגמת ואשמח אם תוכלו לסייע לי בתרגום המונח infringement enforcement לעברית, בהקשר של קניין רוחני. תודה רבה!

daniel1961

New member
חופשת מחלה

קיבלתי חופש מחלה מהרופא ללא ביקור במרפאה עבור שבוע ימים קודם האם חופשת המחלה קבילה בבית המשפט תודה מראש

Ray12

New member
מבקש את עזרתכם ב...

שלום, כיצד אוכל לבדוק ולברר אם האדם אשר טוען שהוא עורך דין, הינו באמת עורך דין כחוק. והאם אי המצאו ברשימה של עורכי דין ב"לשכת עורכי דין" בהכרח מעידה על זה שהוא לא עו"ד וזאת למרות טענותיו שהוא בעל ותק של 15 שנה. כיצד אוכל לבוודא בדיוק כי האדם אכן מי שהוא טוען. תודה רבה על כל עזרה.

תכתבי את כל המשפט

צמד המילים הזה יוצר משמעות אבסורדית של אכיפת הפרה..לא סביר אני מניח שמדובר באכיפה שהיא סעד במקרה של הפרה

יואב1010

New member
באתר של לשכת עוה"ד

יש את ספר עוה"ד אם הוא עו"ד הוא חייב להופיע שם. ואם במקרה בטעות יש לך טעות בשם שלו והוא לא מופיע אז תתקשר ללשכה ותשאל. ויש גם את רשימת עוה"ד המושעים. אולי הוא מושעה.

יואב1010

New member
בשביל לבטל חוזה צריך להגיש הצהרה

כאשר חותמים על חוזה למכירת/רכישת דירה יש להגיש הצהרה לשלטונות המס. אותו דבר כאשר החוזה מתבטל. לרשות המיסים יש 6 חודשים לשלוח אישור על ביטול העסקה.

DrBall20

New member
שאלה לגבי החזר הלוואה ללא חתימה

לפני מספר חודשים הלוותי סכום כסף קטן בהעברה בנקאית למישהי. מסתבר שאותה מישהי לא מתכוונת להחזיר לי. יש תיעוד בהודעות SMS שהיא מבקשת את הכסף ומתחייבת להחזיר. איך שום מסמך חתום. האם יש לי אפשרות לפנות לעו''ד כדי לתבוע את הכסף בחזרה, או שהלך הכסף..?

יואב1010

New member
אפשר לתבוע

תוכל להסתמך על הסמס ועל דפי חשבון שלך כדי להוכיח את העניין. ותוכל לדרוש ממנה להראות דף חשבון שלה שרלוונטי לתקופה כדי להראות שהיא באמת קיבלה את הכסף.

שואלת עבור חברה - האמת שזה קצת דחוף

בוקר טוב, חברתי נמצאת בהליכי גירושין, ולא יכלה להגיע למשפט שהתקיים ב- 07.07.2010 (או שזה היה ב- 07.12) לא זוכרת, בכל אופן היא רוצה לדעת מה כתבו בפרוטוקול. איך ניתן לעזור לה עם זה? אשמח לתגובה בהקדם תודה

לגשת לבית משפט לענייני משפחה

שם מתנהל התיק שלה עם מס' התיק ולבקש מהמזכירות את הפרוטוקול מאותו יום לצילום

למעלה