שאלות

שאלות../images/Emo205.gif

את תפילת "מודה אני" מותר לומר בישיבה נכון?
למה כ בתפילות לפעמים את שם ה' נאמר עם שווא ב"ך" יז וְלִי--מַה-יָּקְרוּ רֵעֶיךָ אֵל; מֶה עָצְמוּ, רָאשֵׁיהֶם. יח אֶסְפְּרֵם, מֵחוֹל יִרְבּוּן; הֱקִיצֹתִי, וְעוֹדִי עִמָּךְ
פה זה אמור להיות קמץ ב"ך" כאילו בלשון זכר אז למה זה ככה?

עם השווא

איך שכתוב קוראים את זה, לא משנים. השם הוא לא זכר ולא נקבה לכן לפעמים קוראים מילים עם קמץ ולפעמים עם שווא מי שמבין יותר בנושא ירחיב. אני רק יודע שקוראים איך שכתוב גם בתורה ובכל הכתובים בכלל כתוב לפעמים בלשון זכר ובלשון נקבה.

כי זה סידור "עבודת השם"

ויש מחלוקות ואומרים שמה שבשווא צריך להאמר בשוא ולא לכתוב בסוגריים את הדרך אולי "הנכונה יותר" להגיד את זה. אלא צריך להגיד כמו שנכתב!

mgb

New member
שם ה' בשווא ובקמץ

בס"ד הדבר מבואר בספרי הקבלה שפעמים התייחסות הפסוק לשכינה - לשון נקבה ופעמים לבורא יתברך(*) - בלשון זכר. אין הדברים פשוטים ואסור להחליף ממה שכתוב! בברכה ------------------ (*) כמובן לא לעצמותו כי אין לו תואר ושם, אלא לשמו כפי שנתגלה לנו בתורה הק'

didisharabi

New member
עד כמה שידוע לי....

1. אם כוונתך לתפילת עמידה, אין להתנועע. יש לעמוד עם רגליים צמודות זה לזה, ולהשתחוות ארבע פעמים. בברכת "ברוך אתה..." שלאחר "ה' שפתי תפתח". בברכת "ברוך אתה...מגן אברהם". בברכת "מודים אנחנו לך". ובברכת "ברוך אתה...נאה להודות". 2. לשאלתך השנייה: פתחתי בקיצור שולחן ערוך בנושא שנקרא:"הכנת הגוף לתפילה ומקומות שראוי להתפלל שם". כתוב בסעיף הראשון: "כתיב הכון לקראת אלהיך ישראל. פירוש שיכין את עצמו לפני השם יתברך, שילביש את עצמו במלבושי כבוד כשהולך להתפלל, כמו שהולך לפני שר נכבד. ואפילו אם מתפלל בביתו ביחידות ילביש את עצמו כראוי. ובמקומות שנוהגין לילך בחגורה, אסור להתפלל עד שיחגור את עצמו."

אופירA

New member
מנהל
אין חיוב להתנועע

קודם כל קראי את הדברים החשובים שכתבו שאר העונים לגבי נענועים בתפילה. מעבר לזה רצוני להוסיף: אין חיוב להתנועע, והרבה נוהגים להתנועע. יש בעדות האשכנזים שאפילו מתנגדים לנענוע נלהב בתפילת 18, בטענה שזה כעין רושם חיצוני של התלהבות, בלי ביטוי פנימי אמיתי, ולכן פסול. אבל שימי לב, שבאופן טבעי הגוף מתנועע. גם אצל הפסנתרן - כל עבודה שכרוכה ברגש פנימי עמוק, מביאה את הגוף לידי ניעה. המלצתי להנהגה נכונה: אל תתנועעי על מנת לחקות מישהו שנענועיו מצאו חן בעינייך, אלא הקשיבי לגופך וראי עד כמה הוא מתנועע מעצמו, ועם זה כן תלכי. אם הנענוע חביב עלייך - נהגי בו. אם הוא מוזר בעינייך - הימנעי ממנו.

תשובה..

האמת שקטונתי מלתת תשובות ואיני יודע כמה הן נכונות לכן קחי אותן בעירבן מוגבל ואם יש באחת התשובות שלי טעות אנא לתקן... אז ככה.. ע"פ הידוע לי- כעיקרון אסור להתנוענע אלא צריך להיות רגליים צמודות לכוף את הראש למטה יד ימין על שמאל כנגד הלב (זה לפחות ע"פ תורת הסוד ("הבן איש חי")) הסיבה היא (אם אני זוכר נכון) שזה פוגע בכוונה של התפילה-( אני יכול להעיד על עצמי שזה עושה לי סחרחורת) אבל אלו שבכל זאת נוגים להתנוענע יש להם על מי שיסמוכו למה? בגלל שכתוב "כל עצמותי תאמרנה" ולכן מזיזים את כל העצמות כדי שיהיו שותפין בתפילה..

mgb

New member
נענועים ויישור הרגליים

בס"ד עם כל הכבוד טעות! לעמוד עם רגלים צמודות חייבים כמושכנאמר בגמ' (ברכות י' ע"ב): "..וא"ר יוסי בר' חנינא משום ראב"י המתפלל צריך שיכוין את רגליו שנא' (יחזקאל א) ורגליהם רגל ישרה.." ואילו נענועים הוא נוהג לא אסור ולא חייבים, אבל מותר. בברכה

למעלה