שאלות!!!!!111

מרי לי

New member
אין הבדל בנגינה, אבל

הקלידים של הפסנתר הם קשים יותר, ולכן אם מישהו ניגן על אורגנית כל החיים שלו, יהיה לו קצת מוזר המעבר, כי פתאום המשקל של היד והכתף כן חשובים, וצריך להפעיל יותר כובד(אני בכוונה לא אומרת כוח) ע"מ לנגן. בנגינת אקורדים וםירוקים למיניהם אין הבדל - זו אותה מקלדת אחרי הכל, רק אקוסטית
מה שכן, על אורגנית מלמדים בד"כ בצורה יותר בסיסית, ועל פסנתר נכנסים לפרטים יותר (סטריאוטיפ, אבל זה ככה)

Shards

New member
כמה נקודות חשובות שנשכחו להן

ברוב כבכל האורגניות גודל הקלידים כמעט חצי מגודל הקלידים בפסנתר, בפסנתר אין בקרת ווליום, גובה הפסנתר אחיד ולא ניתן לכיוונון ע"י רגליות, ולבסוף, בפסנתר אין כפתור "Transpose", כך שאם עובדים עם זמרת והסולם גבוה לה מדי, צריך ללמוד את כל השיר מחדש בסולם נמוך יותר במקום לטרנספז וזהו. באופן אישי אני ממליץ לך לחשוב בכיוון של פסנתר חשמלי, רק נקודה למחשבה :) בהצלחה, עומרי.

beatman31

New member
הי - צריך עזרה לגבי אקורדים

שלום לכולם בפורום שמי נתי ואני חדש פה ... רציתי לדעת אם מישהו יודע היכן אני יכול להשיג אקורדים של מוזיקת דאנס,אמביינט, ליפטינג האוס וכו .. בקיצור מוזיקת דאנס מסחרית וקליטה אני מתעסק בזמן האחרון בכתיבת התחומים האלו והרקע המוסיקלי שלי הוא די בסיסי לכן אני מחפש לשמוע אקורדים קיימים של להיטים יפים בתחום .. אקורדים שמרגשים ומרימים אותך למעלה ולכתוב משהו דרך ההשפעה שלהם האם קיים אתר כזה או חוברת תווים בתחום ? אשמח לתגובות ורעיונות שיהיה אחלה יום נתי

Yoko Nakajima

New member
המפתח הוא לא האקורדים

אלא השילוב שלהם יחד בסדר המתאים בסולם המתאים. זו דעתי לפחות. אני לא יודעת אילו שירים אתה מחפש, בכל אופן תוכל להיעזר ב- www.mp3music.co.il www.e-chords.com מקווה שעזרתי, ובהצלחה.

ArieIO5

New member
יש לי בעייה בגיטרה

מיתר ה e הגבוה פשוט מדלג על תו באחד הסריגים, הסריג ה 12 ליתר דיוק. יש לו שם קפיצה של חצי טון יותר מדי, במקום להשמיע מי במול, הוא קופץ ישר מרה למי. הפרט הבא כבר בסדר, זאת אומרת שיש לי את מי פעמיים ברציפות. האם הבעייה היא במיתר או בגיטרה?

ArieIO5

New member
תיקון

במקום להשמיע את מי, הוא קופץ ממי במול לפה. את פה יש לי פעמיים ברציפות, ב 12 וב 13. השאלה נשארת בעינה...

Shards

New member
יכול להיות

שהשריג ה12 שלך גבוה מדי באזור המיתר הראשון, זה ניתן לפתירה ע"י שיוף קטן, אך בכל זאת כדאי שפשוט תיקח את הגיטרה לסט-אפ אצל מקצוען. בהצלחה, עומרי.

מרי לי

New member
הדבר היחיד שעולה לי בראש זה

בגיטרות לא כ"כ טובות ואיכותיות המרחק ביל הסריגים לא מדוייק (כי הוא לא מדוד בצורה מדוייקת) ולכן לא כל התווים מדוייקים. (אבל אם ככה זה אמור לקרות לך בכל הגיטרה. יכול להיות גם המיתר אם הוא ממש ממש ממש זול (וזה סתם ניחוש) שהמתיחה שלו לא שווה ודווקא שם הוא נהיה דק יותר ולכן יש את הקפיצה. נסה להחליף מיתר ותראה (מומלץ להחליף את כל הזט, כדי שהמיתרים לא יישמעו עם הבדל גדול בסאנוד אחד מהשני)

other48

New member
מישהו יודע אולי מאיפה אני יכול להשיג תווים?

אני צריך תווים לסקסופון אלט של "השיר שלך" (your song) של אלטון ג'ון. מישהו יודע מאיפה אפשר להשיג? תמיד אני יכול גם לקחת תווים לפסתנר ולעשות טרנספוזיציה, אבל אני מעדיף שיהיה לאלט. תודה מראש.

inbal287

New member
באמת שאין לי מושג איפה מוצאים תווים

לסקסופון... ניסית להריץ חיפוש בגוגל?

Shards

New member
אמממ

יש חנות מאוד גדולה שנקראת אימיול. יש להם הכל. שווה לבדוק :)

למעלה