שאלות שעלו בראשי..

לגבי ברכיים, תשובה מתוך ניסיון

שלום לך, כאבי ברכיים כשהם מתחילים זה צרה צרורה, אך ניתן להפחיתם או למנוע אותם ע"י המנעות ממספר מצבים : 1. ככל הידוע לי, בשוטוקאן ישנה עמידת רוכב נמוכה מאוד לזמן ממושך. דאג שהישבן לא ירד אל מתחת לגובה הברכיים. 2. הימנע מנעילת ברך כשאתה בועט. פשיטת יתר של הברך תוך הוצאת בעיטה עם עוצמה באויר במיוחד בקאטות הדורשות ביצוע עם עוצמה, תגרום לנעילה של הברך ולשחיקת הסחוס. 3. כשאתה קופץ או רץ, דאג שכריות האצבעות יהיו הראשונים לגעת בקרקע. 4. בבעיטות סיבוביות יש להרים קלות את העקב של רגל הציר על מנת לאפשר חופש תנועה ולהימנע מסיבוב הברך. חיזוק שרירים מסביב לברך יתרום ליציבות המפרק ולשיווי משקל במיוחד תחת עומס. לדוגמה, שריר הארבע ראשי חייב להיות מחוזק מכל הקצוות (ראשים) שלו, כיוון שכאשר אתה מבצע תנועה מהירה וצד אחד לא מחוזק מספיק, ישנו רפיון בצד זה, שיגרום לתנועת יתר לצד זה. התוצאה היא תנועת בזוית שהוא לא בנוי לה שבהדרגה גורמת לעצמות המפרק לזוז ממקומן. זה עלול לגרום לקרע ברצועות.

idv

New member
סעיף שלוש לא קצת הפוך?

ממה שאותי לימדו (מדריכי ספורט) ומכתבות בעיתונים הרגל צריכה לנחות קודם על העקב ואח"כ במעיין גלגול הנחתה של כל הכף רגל עד לקצות האצבעות. ממה שאתה מתאר יוצא שהוא רץ קדימה עם הגוף ואחורה עם הכף רגל.

אם תנחת על העקב, אתה תקבל זעזוע

מהקרקע שיעבור דרך הברך, ועד עמוד השדרה. תחשוב, שבמצב זה, אין מה שיבלום את הזעזוע. לעומת זאת, אם תנחת על כריות האצבעות קודם, אזי שריר התאומים ישמש מעין בולם זעזועים, והוא יספוג את מירב הזעזוע. מה שאתה אומר יכול להיות נכון להליכה רגילה, אך בריצה וקפיצה הזעזוע הוא פי כמה עשרות.

alon_o

New member
מפרקים כבולמי זעזועים, הרחבה

גם הברך משמשת כבולם זעזועים. וגם מפרק הירך. לא רק הקרסול\תאומים. ליתר דיוק כל מפרק שעולה לי עכשיו בראש, יכול לשמש כבולם זעזועים. כך שאם אדם הולך\רץ\אוכל בצורה שבה העקב פוגע בקרקע ראשון, יכולות בלימת הזעזועים של הקרסול לא יגיעו לידי שימוש. אבל לעומת זאת, בהנחה שהברך שלו לא נעולה (=כפופה מעט), אז הברך+ארבע ראשי ישמשו כבולם זעזועים, ואחריהם איזור מפרק הירק ושרירי האגן+ארבע ראשי (כן, ארבע ראשי הוא שריר חשוב, מה לעשות). ואחריהם כל חוליה בעמוד השדרה תספוג\תבלום\תפנים את המכה בנפרד. אם הזעזוע מספיק חזק, הוא יגיע עד הצוואר. אם לא, הוא יספג לגמרי איפשהו בדרך. אם נוסיף את הקרסול והתאומים לחגיגת בלימת הזעזועים, כמו שהצעת, אז באמת נקבל עוד בולם נחמד במסיבה. אבל כמו שאני רואה את זה, והרגע קמתי ועשיתי מספר תנועות במשרד כדי לבדוק, צירוף הבולם הזה הוא לא פשוט בכלל ובהרבה תנועות שאני ניסיתי עכשיו הוא יפריע לביצוע טוב של התנועה. ריצה מהירה למשל (ספרינט) תהיה הרבה מהירה ונוחה אם אנחת על העקב (שאלו אותי אם הכל בסדר והסתכלו עלי מוזר כשבדקתי את זה במסדרון של החברה שבה אני עובד). ריצה קלה לעומת זאת לא נפגעת לדעתי אם אני נוחת על כריות האצבעות, ואולי זה יוריד מהשחיקה שבגללה אנשים כמו אורי אומרים שריצה זה לא בריא
. -אלון

nitzano

New member
התבלבלת ?

בריצות ספרינט קצרות נהוג להשתמש בכריות ואילו בארוכות הנחיתה על העקב . קשור גםלזווית הגוף היחס לקרקע .כהוכחה - ראה מיקום המסמרים בנעלים של ספרינטרים .

bizhar

New member
אתה מכיר את המורה להתעמלות?

קוראים לו ברי צקלה והוא אומר שבריצה קלה קשה מאוד לנחות על הכריות - אכן, בגלל זווית הגוף ביחס לקרקע.

alon_o

New member
כן.

לא התכוונתי לספרינט, אלא ל"סתם" ריצה מהירה. טוב. ובקשר לריצה קלה, לי אישית נוח לרוץ ריצה קלה (מאוד) על הכריות.

idv

New member
אחרי בדיקה על מסילה

הצדק עם ניצן. בריצה מהירה קל יותר לנחות קודם על החלק הקדמי של הרגל מאשר בריצה איטית יותר.

bizhar

New member
התחלת טוב רק המסקנות מוטעות

אכן, כמעט כל הגוף משמש כבלם זעזועים אבל אני לא מכיר ספרינטר שמשתמש בעקבים. אתה מוכן להדגים לי ספרינט על עקבים במפגש הבא?
בריצה איטית הנחיתה היא על העקב ואחריו הכריות. נסיון להפוך את היוצרות יזכיר במשהו את פוקהונטס אבל ייצור תנועה מקומית לאחור - כאשר נקודת המגע הראשונה בקרקע משמשת כציר. לכן בעת תנועה קדימה, כאשר משתמשים בעקב ובכרית הרגל, נקודת המגע הראשונה תהיה על העקב. ניתן כמובן לוותר על העקבים לחלוטין בריצות מהירות, ריצת חנון
או ריקוד בלט. אבל זו רק דעתי הבלתי משוחדת כ"אצן על" לצידו של אמיל זאטופק
.

gafni

New member
תנסה לרוץ לאט כשאתה רץ רק

על כרית כף הרגל. הקטע הוא שאם אתה מבצע את זה אתה חייב להיות מסוגל לרוץ מהר... התרגיל הזה שימש בתור משחק מקדים בצבאו האדיר של הסולטן הטורקי ידוע גם בשם "ריצתו האחרונה של הבתול" מתורגם יותר נכון כ"הבתול נופח (את נשמתו) או "נפיחת הברבור" (בטורקית זה נשמע יותר טוב אבל קשה לתרגם - חרא של נושא )

bizhar

New member
הטרילוגיה תופיע על האקרנים בעתיד.

עוד לא נקבע אתר הצילומים אבל זכויות השידור כבר נרכשו.

למעלה