שאלות שעלו בראשי..

אינטגרל

New member
שאלות שעלו בראשי..

שלום רב, מספר שאלות עלו בראשי, ואשמח מאוד אם אנשים יכולו לנסות לענות עליהן.. 1. לאחרונה שמתי לב שכמעט כל המפרקים בגוף שלי עושים "קליקים" מחוץ לזמן האימון, האם זה טוב? האם זה יעבור? מה זה בכלל? 2. כאבי ברכיים.. מתי צריך להפסיק את האימון בגללם? ואיך לעזאזל (סלחו לי על הביטוי) אפשר לחזק?\למנוע אותם? אינני מבין רבות באנטומיה, אבל איך חיזוק שרירים מסביב יכול להשפיע על המפרק? 3. גב ישר. מישהו מוכן להביא תמונה של זה? אמא שלי תמיד אמרה לי ללכת ישר, אבל משום מה הוא הולך בצורה אחרת, ביחוד אחרי אימון באומנות הלחימה. משהו לא נראה לי פה הגיוני. כיצד אוכל לדעת אם הגב ישר? 4.מפרק יד. כשאני מבצע התקפה קידמית עם היד (אוי-צוקי) אני שם לב שלפעמים כאילו החלק הקדמי של היד (מקצה האצבעות עד המפרק) זז קדימה קצת, בעוד ההמשך נשאר יותר אחורה.. האם זה פוגע במפרק? זהו בנתיים.. בתודה מראש, אינטגרל

freearth10

New member
קליקים

קליקים שיוצאים באופן טבעי,מבלי שתהיה מודע להם - הם קליקים חיוביים שמשחררים צי תקוע. לעומת זאת קליקים שאותם אתה יוצר הם קליקים לא בריאים משום שהם חוסמים מהצי שלך להשתחרר בטבעיות. אך אל תקח את התשובה שלי כתורה מסיני. מאיה

לגבי גב ישר - בדוק עם קיר.

הצמד את גבך לקיר. בדוק עם ידך אם בין הגב לקיר יש רווחים. בייחוד בדוק באזור הגב התחתון. עשה זאת בלי להשען לאחור על הקיר, אלא ע"י הצמדת העקבים (ככל האפשר) לקיר.

תשובה מאוד לענין!

אם הקיר ישר, ואתה מצמיד אליו את הגב לכל ארכו, סימן שגם הגב ישר. אם הגב לא מצליח להיצמד לקיר לכל ארכו, סימן שהקיר עקום? הרעיון של היצמדות לקיר בא מהצורך לבדוק עם דבר חיצוני, אובייקטיבי, אם הגב אכן ישר (או שהקיר עקום
).

Nut420

New member
אם ככה אז הגב שלי עקום ביותר

אני לא מצליח להצמיד את החלק התחתון של הגב לקיר, אולי הקיר עקום? או שאולי הגב אמור להיות ככה..?

תלוי...

מי היה הקבלן?
לגבי הגב - יש שיטות שמלמדות ליישר את הגב, יש שלא. רצוי מאוד לשאול את המורה שלך. מדובר הנושא שיכולות להיות לו השפעות רציניות מאוד על בריאות הגב שלך, אז הרשה לי לא לתת לך עיצות ברשת - בלי לראות אותך ולבדוק אותך, כל דבר שאגיד יהיה חסר-אחריות. לשאול את המורה שלך זה רעיון טוב. לפנות למטפל שבכיר גם גב לגם אמנויות לחימה (רצוי מהשיטה שלך), רעיון טוב לא-פחות. סביר שתישאר עם הגב שלך הרבה זמן - שמור עליו...

בודוקאן

New member
לעמוד השדרה...

יש שני עיקולים: החלק הגבי קמור (קיפוזה) והחלק המותני קעור (לורדוזה). במצב תקין אין אפשרות "ליישר" את הלורדוזה (הקיר לא עקום). להיפך: לורדוזה מושטחת היא סימן לבעיה. צילום רנטגן פשוט יכול ללמד אם העיקולים תקינים במידתם או מוגזמים. עיקולים לצדדים (סקוליוזה) אינם תקינים, וגם אותם ניתן לאבחן בצילום רגיל.

מי שבגיל 70 לא סובל מכאבי גב, או ש

או שסבל מהם בעבר או שיסבול מהם בעתיד. היחידים שאינם סובלים מבעיות גב הם חסרי החוליות.

מצטער, לא מדויק...

לעמוד השדרה לא שני עיקולים אלא ארבעה, שנים מולדים ושנים נרכשים. המולדים הם "עצם הזנב" בישבן והקימור של איזר הצלעות בגב; הנרכשים הם באיזור המותן והצואר. כשתינוק נולד, עמוד-השדרה ישר באיזורים אלה; מי שמסתכל על ילד עד גיל 3 יכול לראות שהגב התחתון שלו ישר לגמרי, והראש ממוקם ממש מעל לגוף, ללא סטיה קדימה (סנטר בולט). ילדים עד גיל 3 גם מתכופפים מהברכיים ולא מהגב - ממש כמו שממליצים תמיד למבוגרים, וכל-כך קשה לנו... בסביבות גיל 3 עד 3.5, מתחילה "קריסה" של הגוף תחת משקלו; בשלב הזה מתחילים עיוותי יציבה למיניהם, שחלקם הולך וגדל עד סוף גיל התבגרות, וחלקם נבלם. זה גם השלב בו מתחילים להתכופף מהגב ולא מהברכיים. רוב הבוגרים מגיעים לגיל 20 עם עיקול מותני וצווארי, אבל עיקולים אלה אינם קבועים כמו המולדים - בעזרת תרגול נכון אפשר להחזיר להם הרבה מהגמישות שהלכה לאיבוד. שיטות שונות, כמו שיטת אלכסנדר וטאי-צ´י, מנסות להחזיר לאיזורים אלה את החופש והגמישות שהיה להם כשהיינו ילדים. בשיטת אלכסנדר זה מסיבות בריאותיות, בטאי-צ´י גם מסיבות בריאותויות וגם בגלל שעם גב ישר יותר קל להוציא כוח מהמותן.

בודוקאן

New member
אכן קיצרתי

למען הפשטות (והגנה על הקבלן
. אגב, למרות שאני עוסקת ברפואה קונבנציונלית, כאשר פונים אלי חברים עם "כאבי גב" (הנובעים לרוב מתהליכים דגנרטיביים בחוליות, הקטנת המרווח הבין חוליתי, שחיקה של הדיסק וכד´), אני לרוב מפנה אותם למטפלים ברפואה "משלימה", או איך שתקרא לזה, השם לא משנה. משנה שיהיה מטפל רציני ואחראי. השתכנעתי שזה מאוד עוזר. זה כולל גם את ידידי הטוב, מנתח עמוד שדרה, הידוע בסלידתו מסיכנאות מיותרת, אשר נהנה מאוד מטיפול כזה כשהוא היה על סף יאוש "וכמעט" פנה לחבריו... הוא זה שהזהיר אותי מהסכינים כאשר פרצתי דיסק מותני, עם כף רגל צנוחה. הטיפול שעזר לי ביותר היה...עבודת קרקע בג´ודו. אם זיכרוני אינו בוגד בי, דני וקסמן מספר שהיה זה פלדנקרייז שהמליץ בפניו לעסוק בג´ודו (במקרה הזה, אבל אפשר לחשוב גם על אפשרויות אחרות), בגלל בעיות הגב שלו.

ועוד תיקונון

1.יצירת הכיפוף המותני והצווארי מתחילה בגילאים הרבה יותר קטנים, ויש האומרים בגיל שנה-שנה וחצי. 2. העיקולים הללו אינם "עיוותים" או "קריסה ממשקל" אלא מובנים בגנים שלנו, ונועדו למטרות ברורות, בראש ובראשונה משמשים כבולמי זעזועים בהליכה וקפיצה. גם "חוסר העיקולים" בשלבי העובר והתינוק הצעיר מוסברים מסיבות של תנוחות להם נדרש הרך. 3. אחת הסיבות (לדעתי הסיבה העיקרית) לכך שאנו מתכופפים מהגב, ולא מהרגליים אינה העיקול המתני או הצווארי, אלא הכיסא. אם מתבוננים בתרבויות ללא כיסאות (בדווים, לדוגמא) אשר לראות לא רק יציבה מעוררת קנאה, אלא גם הרמת משאות טבעית ונכונה (למרות שיש להם (כמו לכל האנשים הבריאים בעולם) את כל ארבעת העיקולים בגב).

אופס, לא הסברתי נכון (כרגיל...)

לא אמרתי שצריך ליישר את העיקולים בעמוד-השדרה - אמרתי שצריך להחזיר להם את חופשיות-התנועה שהלכה לאיבוד בתהליך הגדילה; חלק מהחזרת החופש הוא תיקון יציבה לא-נכונה, אבל זה לא הכל. אני מסכים מאוד לגבי הכיסא, אוייב-הגב מספר שתים בעולם המודרני (מספר אחד הוא הגב עצמו). הגוף שלנו לא מתוכנן לשחק עד גיל 6\ לרבוץ על כיסא 12 שנות לימוד, לרוץ על ג´בלאות עם פק"לים 3 שנות צבא, לחזור לרבוץ באוניברסיטה/משרד/נהיגה, ולהישאר גמיש...

שי רגב

New member
לא אמרת באיזו שיטה אתה עוסק..

בכל-אופן, מעט מניסיון אישי: אני עושה נינג´יטסו וג´ודו, בנוסף אני רוכב (מדי יום) על אופני הרים. לפני זמן התחלתי לסבול כאבים עזים בברכיים, השיא היה כשבעת אימון "נתפסה לי הרגל" (ממש כך!!) בזווית של 90 מעלות, והייתי צריך ממש להפעיל כח כדי לשחרר אותה. בקיצור, כתוצאה מ- "ניסוי ותעיה", שיניתי את אופי הרכיבה שלי באופניים וראה זה פלא: נעלמו הכאבים! מסקנה: הכאבים שלך אינם קשורים בהכרח לעיסוק שלך/אימון שלך באמנויות לחימה. חפש "מסביב" - מה עוד עלול לגרום לבעיה. בהצלחה ותהיה בריא!

אינטגרל

New member
קארטה שוטוקאן..

מממ.. באמת יכול שמשהו אחר משפיע.. ובאמת פעם מצאתי, שכאבים בגב התחתון שלי נבעו בעקבות ישיבה שגויה על כיסא. אך נראה בנתיים שכאבי הברכיים הם מתוצאה של האימון.. שכן אני מעמיס הרבה עליהם.

MerlinTheWizard

New member
בקשר למפרק היד...

גם אני למדתי קראטה ולכל מי שמתאמן בשיטה זו יש את האפקט הזה (מי ששם אליו כמובן). זה לא אמור לפגוע לך במפרק אלא אם כן הוא זז גם כאשר האגרוף שלך חלש מאד כי החלק הזה זז רק שהאגרוף הוא חזק ביותר ולטווח ארוך. לי לא היו בעיות עם המפרק כתוצאה מזה (והתאמנתי בזה יותר משנה) וגם לך לא יהיו בעיות עם המפרק.

alon_o

New member
מספר תשובות

1. זה לא נשמע טוב, שיש לך קליקים כמעט בכל המפרקים בזמן האחרון. קליקים הם הד"כ תוצאה של שבירה של מצבור סידן, שמפריע לתנועה של המפרק ותוך כדי התנועה נשבר. לא אלאה אותך בפרטי המנגנון הזה כשאין לי מושג מה יכול לגרום לזה "בכל הגוף", אבל הייתי מתייעץ עם רופא ספורט\אורטופד. לא מזיק. אני אישית אגב אשמח לשמוע את התשובה שתקבל. 2. כאבי ברכיים: תלוי. אם זה כאב כרוני, כזה שכואב לך כל הזמן ללא קשר לאימון, אז תתייעץ עם רופא וגם שים לב שבאימון לא "כואב לך יותר". אם זה לא כאב כרוני, ויש לך אפשרות לעשות את התנועה אחרת, או לא לעשותה בכלל ואז לא יכאב לך, אז תשנה\תפסיק! כאב הוא הגוף שלך אומר לך "זה לא טוב לי". אל תתאמן אם זה גורם לך כאב, אבל בכל מקרה דבר עם המאמן שלך. חיזוק מבוקר של השרירים מסביב לברך יעזור כי אז יופעל פחות לחץ על הברך. מפרקים לא נועדו לשאת לחץ, בשביל זה יש שרירים. אבל בכל זאת, כשהשרירים לא מסוגלים לתמוך במפרק, אז מופעל עליו לחץ ישיר שגורם לו נזק\שחיקה\כאב ועוד. 3. אין לי כוח להתייחס לזה עכשיו באריכות, בכל מקרה שוב, דבר עם פיסיותרפיסט, אורטופד, או מומחה בתחום. לא קשה להרים טלפון. לא יודע כמה המורה שלך מתעסק עם יציבה, אבל לשאול אותו זו נקודת התחלה טובה. בכל מקרה גם "לנעול" את הגב שלך ישר זה לא בריא. 4. לא הבנתי. -אלון

למעלה