שאלות של מתחילים

שאלות של מתחילים

שלום לכולם. רציתי לדעת מהי מדיטציה? מהם יתרונותיה ולשם מה היא נועדה? הייתי גם רוצה לנסות בעצמי, אך לא מצאתי אף טכניקה שמשכה אותי במאמרים, מישהו יכול להציע לי משהו אחר שמתאים למתחילים? תודה מראש

drall

New member
אין טכניקות יותר מוצלחות למתחילים

ממה שנכתב שם. אני מייעץ לך לקחת בחשבון את העובדה שמדיטציה לא נועדה לעצלנים. בשביל יש דימיון מודרך. דרול

משום מה הגעת למסקנה שאני עצלן....

וזה לא נכון. בכל אופן אם תוכל לפרט קצת על הדברים שניתן להשיג באמצעות מדיטציה, קצת מידע כללי על הנושא. בתודה, חרדלי.

בארס

New member
די קשה

..."להשיג" דברים באמצאות מדיטציה ! מה שכן, בהתחלה, שיכולה לארוך שנים, ניתן לאבד (!) דברים רבים. מה אתה מחפש?

"לאבד" זה טוב. :)

אז אני מרשה לעצמי קצת לשחק עם מילים עם צדפים וקונכיות קצת להתלהב וקצת להשתלהב מתוך חיי היום יום עם המטרות והתוכניות מכל החדרים ההולמים בלב, קצת להרגיש וקצת להיות ולעשות שטויות. אז לאחר שנאבד את עצמנו מספיק "ונצא מדעתנו" המעיקה אולי תבוא אימא ותאסוף אותנו מחדש אל חיקה. זאת תהיה ילדותינו השנייה,כמאמר המשורר. מה שאפשר לחלום עליו,אולי קצת לתאר. וזה יכול להיות כיף אינסופי לחזור לשחק על שפת הים ,לבנות מחדש את מגדלי החול להאזין לקונכיה ולתת לגלים לקחת אותנו רחוק מהכל, קרוב אל הכל, מבלי להשאיר עקבות,בלי לאשר דבר ובלי לשלול, משוחררים ושמחים ללא כוח המחשבה המשתק., הולכים בדרך שאיש אינו יכול לסלול, כי אין לה דמות וגוף או העתק, עולי ימים ללא מעללי איוולת ועול יישות שאין דבר אותה יכול לכבול. היא יודעת כל הזמן לשאול למה ולמה ולמה ואלוהים הרי גדול. אפשר לתוך תוכו לצמוח ולגדול. הוא מפנה מקום ללא סוף לתמימות לאין סוף. :) מוטי

בארס

New member
אז זה מה שאתה מחפש.

אתה עוד עלול למצא את זה , מוטי ! ואז זה גם עשויי להסתיים לו בפתאומיות. מפנה מזל , מפנה מקום :)

אין טעם ללכת סחור סחור.

מניע אינו דבר שלילי ואת זה קיבלתי ברוח טובה לפני יומיים מספרו של אושו. אז רמזתי על זה כבר בעבר דווקא בפורומים אחרים, אני רוצה "לשחזר" "תמימות".אם זה אפשרי ,כמובן, דווקא בעזרת מדיטציה. ותמימות על פי התפיסה שלי היא היכולת להסתכל בדבר מבלי להתבלבל עם דברים אחרים,לנתח להשוות.תמימות היא דבר שלא עובר באופן מיידי מתוך הרגל דרך השכל והמחשבה והקטגוריה המתאימה. תמימות היא פתיחות וזרימה וצחוק והתכוונות גדולה מאוד כלפי כל דבר. ואם יש דרגות לתמימות וניתן ךהגיע גם למצב של תמימות חלקית על איזושהי סקלת תמימות דמיונית אז גם כן טוב. אושו "הערמומי" תיאר בספרו בדיוק אדם כמוני,ששעה שהוא מקשיב ושומע את דבריו(של אושו)הוא כל הזמן חושב ומשווה לאנשים אחרים, דוגמאות אחרות,ספרים אחרים.ועושה זאת במקום להקשיב ולספוג. אני עוד מעט מסיים ספר שני שלו ולא יכולתי להימנע מכך,כל דבר שהוא אומר מזכיר לי רעיונות על גבי רעיונות,מחשבות וחוויות שצומחות ועולות מתוך קורות חיי. נהניתי מאוד לקרוא אותו,אם כי הייתייכול להנות יותר לולא הדבר הזה. אני משתדל לנהוג לפי עצתו לא לזכור דבר מדבריו.אז הוא אמר הרבה דברים אולם כרגע אני זוכר רק מה שכבר למדתיעוד לפני כן מעצמי.ולכן גם אין לי כוונה להביא ציטוטים שנגעו לי במיוחד מהספרים. אולי טוב אעשה אם אנהג כך גם לגבי ספרים אחרים.לההביןבלי לזכור. לספוג בלי לנתח. בכל מקרה,אםהמניע הזה ייעלם יום אחד ובמקומו לא יבוא אחר והמדיטציה תהפוך להיות הרגל חיים שיש לו תוצאות בלתי צפויות כאלה או אחרות, אז שיהיה. כל מה שיבוא יבוא.לא אשאיר דבר במבוא. :) מוטי.

בארס

New member
בכבוד.

איור השבוע בהשראתך :) הייתי מזמין אותך לקפה הבא על שפת הים. ממממממ... אבל.... כנראה שבאר שבעים ,כמו ירושלמים, יש להם מין בעיה כזאת עם חול ים וכאלה. (ואותי עוד זרקו בצבא לחיל הים). אז נמצא לנו איזה חור חביב אחר לשם כך. * התייחסויות, הערות, נאצות, "ב ח י ר ו ת" , לאיור השבוע יתקיימו בשירשור נפרד שיפתח לצורך כך (אם בכלל).

לאבד=להשיג במקרים מסוימים

אני מחפש שלווה, אושר, שקט, שמחה - דברים שכל בנאדם חפץ בהם. אפשר לקבל תשובה קצת יותר מעמיקה? עדיין לא הבנתי מה היתרונות שבמדיטציה? למה אנשים עושים אותה?

בארס

New member
כל בן אדם

..חפץ בדברים האלו ולמה כמעט לאף אחד אין אותם? כי אף אחד מהדברים האלו שאתה מחפש אינו "ערך" בפני עצמו, כל הדברים האלו הם תוצרי לואי של שלמות פנימית ! אבל אף אחד לא מבין את זה. מדיטציה היא כלי , בתנאים מסויימים, לקידום העבודה הפנימית הזאת. מצב מדידטיבי הוא מצב של שלמות יחסית גבוהה יותר מאופן הקיום הרגיל שלנו ביום יום. ו"יתרונות" יש רק בהשוואה לדברים אחרים וביחס לנקודה מסויימת. אז למדיטציה אין יתרון על פני ריצפז ביחס לשטיפת רצפות . :)

בארס

New member
אבל..

...עם ריצפז !!! או מה שזה לא יהיה ששוטפים איתו את הרצפה היום בארס הערס נהייה מופקר לחלוטין בכל מה שקשור לניקיון הבית. (כל החברות, לשלוף ת´חרבות בשם השיויוניות!)

מלאווח

New member
אני במקומך הייתי שואל קודם כל

למה אין לי שלווה, אושר, שמחה וכו... אני לא בטוח שלשאלות האלו יש תשובות מיידיות, אבל עצם ההעמקה בהן ודאי תסלול בפניך את השביל... מלאווח

drall

New member
זאת הבעיה ,

כי המדיטציה נותנת הרבה דברים אבל הדבר העיקרי הוא שהיא מעניקה מימדים נוספים לחיים ועד שלא חווית אותם אתה בכלל לא יכול להבין על מה המהומה. זה כוחה של המדיטציה וזו גם חולשתה כיוון שהיא לא בהכרח פועלת במרחב החיים שאתה מכיר. אם אני אומר לך "לך תנסה מדיטציה" זה דומה למישהו שאומר לחתול "לך תהיה כלב". זה לא אמור לעבוד , כי אין לחתול סיבה להיות מה שהוא לא אבל המדיטציה היא אנומליה של הטיעון הזה , מכיוון שהטענה שלנו שיש לך איזה מצב טיבעי ששכחת והמדיטציה מחזירה אותך לשם. כלומר במידה רבה המדיטציה היא חזרה לשורשים האנושיים האוטנטיים , אלא שאותם אתה לא מכיר ולכן אין שום ביטחון שימצאו חן בעיניך. אז השורה התחתונה היא , שמדיטציה קודם מתרגלים ואחר כך שואלים שאלות. דרול

שששלום

New member
מה קרה לעינוג האגו ?

שינוי גישה ביחס למתחילים או קפיצת מדרגה לותיקים. מעניין.

שששלום

New member
בעבר השתמשת במילים אלה

לתאור חווית המדיטציה, (עינוג האגו). אם צריך אחפש (בתיקווה שלא נמחק בעקבות השינויים). לאחרונה אתה משתמש במילים אחרות. האם זה בזכות יכולתך לקרוא אנרגטית את הכתוב ולכן התגובה היתה שונה או שהתאורים באים ממקום אחר אצלך. אני חש שמדובר בשינוי גישה אצלך ואם אכן יש צדק בדברי אשמח לשמוע על מקור ההבדל. יתכן ובזמן שלא הייתי כאן פיספסתי דברים מסוימים ומכאן אני חש ברוח שונה. אולי.

drall

New member
נו , מה אתה משווה?

זו תשובה למישהו שאין לו מושג מה זאת מדיטציה. דרול

למעלה