שאלות של מתחילה

ztili100

New member
שאלות של מתחילה

בשעה טובה ומוצלחת, הגעתי לזמנים שיש לי קצת כסף בכיס והמון מוטיטבציה לאיזה קטנוע סימפטי שיוביל אותי לעבודותי הרבות (מישהו צריך לממן, לא?). בקיצור, אין לי מושג ירוק (או צהוב, לצורך העניין) באופנועים ובקטנועים. אני רק יודעת שאין לי זמן לחפש חניה לרכב ובטח שלא מספיק כסף לקנות אחד שלא ירוץ למוסך כל רבע שעה. צרפו לזה את העבדה שאני גרה בלב גוש דן וצריכה לנסוע בבוקר צפונה ובערב דרומה (בתוך הגושדן הזה) וקבל מספיק סיבות לקטנוע. המון מזהירים אותי שלא לעשו את ה"טעות" הזו. ממש בקטע של להפחיד (אגב הכתבה במקומון רמה"ש) ומשאירים אותי עם הסברים ששמעתי ועם הידיעה שלי זה מתאים מאוד. ונעבור לשאלות: כמה זמן\כסף לוקח להוציא רשיון 50 סמ"ק? מהם ההבדלים בהוצאת רשיון על 150 ומעלה? קטנוע - לקנות חדש או משומש? ממי קונים? יש לא מעט חברות שמוכרות קטנועים משומשים במחירים סבבה - אבל האם זו "מלכודת" למי שלא מבין (ואני גם בחורה, אז בכלל...)? ותנו איזו מילה מרגיעה, מתה כבר לדבר עם מישהו שיגיד משהו חיובי.
צילי

Great Blue

New member
אף אחד כאן לא יגיד לך שהכל שטויות

ושהם טועים, אבל ההשקפה צריכה להיות- אופנוע הוא לא כלי מסוכן, אלא, אופנוע הוא כלי לאנשים עם ראש על הכתפיים... קטנוע הוא ללא ספק האופציה האופטימאלית לך, גם 50 סמ"ק יספיק לך ומדובר על 3-6 שיעורים (קחי את דברי בערבון מוגבל) צריך בדיקת עיניים ותיאוריה בתוקף. גשי למורה הקרוב למקום מגורייך לשיעור ראשון נסיון ותראי איך תרגישי. בהצלחה כמו כן, כנסי בלינק למעלה למאמרים ותעברי על אלא הנוגעים לך- את תמצאי אותם מענינים מאוד. ערב טוב, אני ממהר לראות את הילד.

schuy

New member
אם את גרה ברמה"ש

אם את גרה ברמה"ש או בסביבה אני ממליץ על ראובן קריסטל כמורה. אם את מעוניינת במספרו שלחי לי הודעה פרטית.

קטנוע 50 סמ"ק

קני לך קטנוע 50 סמ"ק - עלויות הביטוח הן כחמישים אחוז, אם את רוכבת בגוש דנס לא תהיה לך שום בעיה מבחינת כח ומהירות - רוב התנועה זורמת במהירות דומה לקטנוע כזה - חוץ מאשר בפקקים - אז הקוטן מהווה יתרון ניתן לקנות חדש אבל אפשר גם משומש חדיש - רצוי מהמילניום הנוכחי - שאז את יכולה למצוא קטנוע סביר שעדיין לא התעללו בו (את מוזמנת להתעלל) אם את רוצה משהו קורקטי - הא לך הזמנה ל -
בהצלחה וברוכה הבאה לעולמינו האכזר.... (איינץ צווי דריי...)

תסלחו לי רגע...אבל גוש דן לא קטן.

איך הגעתם למסקנה ש50 סמ"ק יעשה את העבודה בלי בעיה? אולי היא עולה על איילון כל יום? צריך כאן קצת יותר פירוט. של כמה ק"מ בערך את מתכוונת לעשות ומאיפה ולאן?

ztili100

New member
חס וחלילה לעלות על איילון עם קטנוע

50 סמ"ק! אני מדברת יותר על ניידות בין רמה"ש לתל אביב - ובין תל אביב-מרכז לרמת גן... זה הסדר גודל.

גם על גהה לא הייתי ממלית לרכב

על 50 סמ"ק. למרות שעשיתי את זה-זה לא ממש נחמד. כשתנועה נוסעת על 90 והמהירות המקסימלית היא 70 זה מאד לא נעים.

ztili100

New member
כמו שציינתי למטה - לא מתכננת על

גהה גם. צריכה את איזור הבורסה - בקו ישיר מסוקולוב רמה"ש, דרך משה סנה וימינה לאבא הלל.... (ומשם לרחובות קטנים נטולי חניה).

אוריא

New member
אנחנו שנינו באותו מצב...

היי לך, תשמעי, אני ואת כמעט באותו מצב. גם אני עושה את צעדי הראשונים בעולם הקטנועים. היום החתמתי טפסים במשרד הרישוי ואני מתכוון להתחיל ללמוד בקרוב. הלינק הבא יעזור לך מאוד עם הניירת. חובה לקרוא את סקירת הקטנועים במאמרים, אבל בכל מקום ששאלתי שם אחד של קטנוע חזר ועלה - טייפון. כנראה שזו הבחירה הכי טובה. אנא תקנו אותי אם אני טועה. עד עכשיו יוצא שלקנות חדש לא ממש משתלם. לקנות משומש בן שנתיים הרבה יותר כדאי כלכלית, כי בשנתיים הראשונות המחיר נשחק דרמטית. כמו כן קחי בחשבון עלויות של קסדה כפפות ומעיל ואולי גם סבל וארגז. לדעתי לא כדאי להאמין לאף אחד שאומר לך שהסיפור הזה יעלה 5000 שח. סכום כפול נראה הרבה יותר ראלי. כמו כן בסוכנויות למינהן יש להיזהר מנוכלים שמציעים אופנועים משליחויות. מקווה שעזרתי. ואתם שם עם הנסיון, עיזרו לנו לא לעשות טעויות.

ztili100

New member
תודה על התגובות.... עוד קצת שאלות

קראתי את הלינק שנתת לי, אוריא, כבר קודם - נשמע לי באמת מורה רציני... באמת התלבטתי אם לקנות חדש או משומש - כי אני לא בקטע של לרכב בשביל הרושם, אלא יותר בשביל הניידות. לסוכנויות בכלל לא נכנסתי כי כבר קלטתי את הקטע שלהן מסיפור שהיה לחברה פעם. מה עם כל הסאן-יאנג למיניהם? כמה זמן הלך כל הקטע במשרד הרישוי? איך היה? האם המבחן שלי "קטנוע עם טסט לשנה" - רלוונטי בכלל? יש סיכוי שקטנוע שעבר טסט בעצם גרוע? ראיתי לא מעט מודעות שמוכרות את הקטנוע עם הארגז ואזעקה (ושאר אביזרים למיניהם). זה סימן שהאופנוע על הפנים? אולי להיפך? תודה על כל התשובות, באמת.
צילי

אוריא

New member
משרד הרישוי.

שאלת פה שאלות שגם אני רוצה את התשובה עליהם ועוד לא יודע. יש לי רשיון לרכב פרטי ולכן לאחר משיכת טפסים ובדיקת עיניים הייתי רק צריך להחתים את משרד הרישוי. זה כבר תלוי בתור בשבע וחצי בבוקר בפ"ת זה לקח בדיוק 10 דקות. כעקרון מבחן הטסט לא נותן לך שום אינדקציה. לאחר שתמצאי אופנוע שנראה לך (וגם על זה יש פה מאמר) כדאי מאוד, כך הבנתי, לשלם עוד 300 שח לבדיקה. לדעתי, ושוב אנא תקנו אותי עם אני טועה, אופנוע שנמכר עם הארגז ושאר אביזרים מרמז על כך שרוכב פשוט נוטש את התחום, או שהוא פשוט לא צריך אותם יותר. לדעתי קטנוע מאובזר דווקא זה יתרון לאנשים כמונו כי אם את לא רוצה דגם של ארגז ספציפי תוכלי להישאר עם מה שיש ולחסוך.

ztili100

New member
אני לא צריכה דגם ספציפי

שוב, רק רוצה משהו שלא נראה כמו אופניים (טראומת ילדות כנראה), דגם הארגז ושאר ההערות (צבע וכאלה) לא ממש מעניינים אותי. אני אוהב ל קטנוע שיסע איתי דרך סוקולוב ומשה סנה, עד לבורסה ברמת גן (יענו - לא גהה) וחזרה (לא משנה באיזה מזג אויר). 10000 ש"ח זה לא יותר מדי לקטנוע משומש 50 סמ"ק? אני אשמח לקבל המלצות למכוני בדיקה רציניים וחברותיים (לצד שלי).

10,000 שקל זה דיי והותר...

אפילו יותר מדי. אבל. שימי לב שאת צריכה לשלם ביטוח(ל50 סמק זה משהו כמו 1400 שקל חובה וצד גימל עוד כ500 שקל וזה המינימום לדעתי) את צריכה לקנות קסדה (החל מ600-700 שקל) מעיל(אין לי מחרים) כפפות(את יכולה למצוא גם ב200 שקל) עכשיו עדיין חורף אז גם חליפת סערה(לא מזמן נקנתה חדשה-שני חלקים ב350 שקל) ורצוי גם מנעול(ולא כזה של אופניים)

Pumi

New member
היתרון של חדש

הוא שהוא חדש, עם אחריות. של משומש זה שצריך לבדוק אותו טוב לפני הקניה. טסט הוא אידיקציה מאוד קטנה, אם בכלל. יש מקומות שעושים בדיקה ונותנים לך 3 חודשים אחריות על הבדיקה. בטסט לקטנועים בודקים שהמתלים זזים, שהוא עוצר, וזהו. לא בודקים מנוע כמו למכוניות. בשביל זה צריך לקחת לבדיקה, לקטנועים זה בסביבות ה 250 ש"ח, תלוי איפה. היתרון ב"טסט לשנה" זה שבשנה הקרובה לא תצתרכי לשלם 300 ש"ח לבדיקה מבחינת זמן עד הרשיון, אם יש לך רשיון לאוטו 3 שנים, אז מבחן שליטה בלבד, די פשוט. אפ יש פחות זמן על אוטו, אז עושים 10-15 שיעורים, ועושים מבחן מלא. קטנוע עם ארגז זה נוח, לא על הפנים. זה פשוט שיהיה אפשר להשים דברים. אזעקה זה טוב, כי גונבים קטנועים (מה לעשות, לא חיים בגן-עדן), אבל לא כולם שמים. על קטנוע ששווא 3000 ש"ח לא כולם שמים אזעקה ששוא 1500 ש"ח. קטנוע את יודעת האם הוא טוב או לא הוא ע"י בדיקה בעין של מישהו שמבין, ואז בדיקה במוסך. זה הדרך היחידה האם הוא טוב או לא. כשאת תחפשי, תחפשי לפי קלומטרג' נמוך יחסית אך סביר (6000 ק"מ לשנה זה הממוצע אם אני לא טועה), יד נמוכה, סוג הקטנוע שאת מחפשת, וצבע. משם, זה רק לבדוק. תוספות זה טוב, אבל הכל תלוי במחיר ובמצב המכני (שקובע האם שווא או לא) של הקטנוע.

varadero

New member
../images/Emo72.gifהחלטה חכמה

להצטרף לעולם הדן-גלגלי. לדעתי דווקא כלי רכב דו-גלגלי מתאימים יותר מהקופסאות (4 גלגלים) למין הנשי. הסיבות כנראה רבות יותר ממה שאציין כאן. אני לא שוביניסט אני מתייחס לרב הנשים לפי מה שראיתי בדרכים ואני שם לא מעט, לנשים קשה לתמרן רכב גם בחניות וגם בעקיפות כל עוד הם נוסעות בנתיב אחד אין להם בעיה, זאת גם הסיבה שתראו הרבה נשים נתקעות בנתיב השמאלי ולא זזות , הרבה פעמים הם פשוט פוחדות לחזור לימין ונוח להם להשאר בנתיב אחד גם בחניות נשים הרבה פעמים מסתבכות וקשה להם לתמרן. אני מדבר על רב הנשים יש גם יוצאות דופן. לכן לדעתי כלי הרכב הדו-גלגלי יכולים להתאים לנשים כמו כפפה. אין בעיות בתמרון וחניה כי הם רואת את השטח בצורה ברורה יותר השליטה על הכלי קלה יותר מבחינת היגוי לא צריך להפעיל כח על הגה (לא לכולם יש הגה כח) צריך רק לסובב כידון, וחונים בכל מקום בקלות. שהייתי באיטליה ראיתי שם המו נשים על כלי רכב דו גלגלי זה מדהים אתה רואה שירה של עשרות טוסטוסים חונים זה בצד זה לאורך של בלוק שלם. נשים שם נוסעות לעבודה עם נעלי עקב על הטוסטוסים וזה נראה אדיר. לעיניך אני ממליץ על רשיון של עד 150 סמ"ק רק בשביל האופציה לשדרג בעתיד. ותתחילי עם 50 סמ"ק פופולרי של הונדה או ימאה עדיף חדש או יד שניה בן מקסימום שנה עד שנתיים. אני מאמין שמהר מאוד תעברי לנפח הגדול יותר (125 או 150 סמ"ק) בהצלחה!

alfred

New member
"נעלי עקב על הטוסטוסים?"

מממממממממממממממממ. ותגיד, ווארדרו, אין איזה כשל לוגי במשפט: "אני לא שוביניסט, לנשים קשה לתמרן רכב?" בגלל הנעלי עקב האלו שלהם. פוסטמות.

למעלה