שאלות של טירונית

שי71

New member
שאלות של טירונית

שלום לכולן, אני עוקבת מרחוק כבר מס' שבועות. אני לקראת גיל 36 ועכשיו התחלתי את תהליך הבדיקות המקדימות (עשיתי דם+טאיזקס). קראתי חלק מהמאמרים, אבל חסרות לי קצת תשובות... 1. רופא הנשים שלי הפנה אותי לבנק הזרע בתל השומר. לא שלח אותי לבדיקות או לצילום US. מי בעצם אמור לשלוח אותי לעשות הצילום? אני אמורה לבקש או שזו הפרוצדורה? 2. באיזה שלב אני "בוחרת" רופא ברמת מרפא (אני במכבי)? או שהרופא זה עניין של מזל (לפי המשמרת/יום)? תודה! * אני חייבת להגיד לכן שהפורום הזה נהדר, מחזק ומלא באינפורמציה. אני שמחה שמצאתי אתכן.

אורora

New member
תשובה

1. את צריכה לקבוע תור לרמת מרפא ולתל השומר. ב-2 המקומות דורשים בדיקות ( אל בהכרח חופפות ). כל מקום יתן לך את רשימת הבדיקות שהוא דורש. רופא הנשים שלך במכבי צריך לתת לך הפניה לבדיקות המבוקשות. אל התור הראשון ברמת מרפא ובתל השומר רצוי להגיע עם התוצאות. ( ברמת מרפא מדובר על בדיקות דם , US ופאפ ) 2. ברמת מרפא את לא בוחרת רופא ספציפי, את מטופלת אקראית ע"י הרופא שנימצא שם ביום שאת מגיעה. התיק שלך יהיה לפניו וכך הוא ידע איך להמשיך. בהצלחה

3מרגו

New member
את יכולה לנסות להגיע ביום קבוע

אז אולי יהיה אותו רופא. אני ברחתי בזיידמן,אז הזמנתי תורים ליום שלישי(לקבוע פרוטוקול),אחר כך באמת רופא תורן. יש גם אפשרות שרופא בחו"ל ויהיה מחליף.

אורora

New member
כו ולא

ולמה אני מתכוונת. אם את עוברת טיפולים , הורמונים וכו אזי האינטרקציה החשובה עם הרופא הנה בזמן קביעת הפרוטוקול ואז את יכולה להגיע באמת (במסגרת המגבלות שציינת) לאותו הרופא. אם את מנסה על בסיס טבעי למיפגש בתחילת החודש עם הרופא אין שום משמעות. "האינטרציה" החשובה עם הרופא היא במעקב עצמו. ומי יהי הרופא בימי המעקבים אינו דבר בשליטתך, מה גם שאין לך באמת גישה אליו והאחות מקריאה לך תוצאות ותו לא.

טלטל11

New member
לא מדוייק

כשרציתי להתייעץ לגבי התוצאות, הזרעה, או כל דבר אחר עם הרופא, במהלך המעקב (טבעי), האחות היתה שואת את הרופא בשבילי, וחוזרת אלי עם תשובתו. את כל התהליך למעט חודש אחד כשהוא לא היה עקב כנס בחו"ל,עשיתי אצל פרופ' בידר, ברמת מרפא.

אורora

New member
התכוונתי לדבר אישית עם הרופא

אין אפשרות כזו ברמת מרפא. (לפחות לי סרבו). העברת שאלות וחזרה אם תשובה זה ממש לא אותו הדבר. בהריון הראשון שעשיתי את הטיפולים באיכילוב דיברתי ישירות עם הרופאים בטלפון בכל פעם שרציתי. עבורי ההבדל היה גדול.

טלטל11

New member
אני לא הרגשתי צורך

לדבר עם הרופא בזמן המעקב... הספיק לי לדבר איתו בפגישה החודשית לפני התחלת חודש הטיפול החדש.

3מרגו

New member
האמת-אפילו נתנו לי פעם פלאפון

של לב רון(לא לב רן),לא זוכרת מה הייתה הבעיה.

טלטל11

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

את צריכה לבקש מרופא הנשים שלך הפניות לבדיקות הדם הנדרשות (יש פירוט במאמרים איזה בדיקות, ובכל מקרה תקבלי מרמת מרפא את הרשימה הנדרשת. היות והתור הראשוני לרמת מרפא לוקח שבועיים-שלושה- עדיף, כדי לחסוך זמן, לקבל הפנייה לבדיקות מרופא הנשים, וכבר להגיע לרמת מרפא ולבנק הזרע מצויידת בתוצאות). לגבי המעקב ברמת מרפא- לכל רופא שם יש יום קבוע. את יכולה לבקש את התור הראשוני לרופא שאת רוצה, ואח"כ, להגיע כל פעם אליו בתחילת החודש. אם את מתקשרת לרמת מרפא ביום שאת מקבלת מחזור, 99% שתגיעי לרופא שאת רוצה עד היום ה-5 . שיהיה לך
ואת מוזמנת להמשיך להשתתף ולשתף

זואי11

New member
ברוכה הבאה שי ../images/Emo140.gif

יופי שמצאת אותנו. לדעתי חשוב לערוך גם בדיקות גנטיות מעבר לטי-זקס. ממליצה לך לקרוא את המאמר: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/article.asp?forum=34&a=54084&c=2479&sc=0&ssc=0 ואם חשוב לך שאת התהליך ילווה רופא יחיד יש בפנייך שתי אפשרוות: 1. כפי שמרגו וטלטל כבר הסבירו - להגיע ביום קבוע לרמת מרפא (עד כמה שניתן) 2. למצוא רופא נשים של מכבי המתמחה בפוריות - לקבל את הפרוטוקולים ממנו, לבצע את מעקב הזקיקים ובדיקות הדם ברמת מרפא. החשוב הוא לוודא שניתן יהיה לדווח בטלפון לאחיות במרפאה/ביה"ח בו הוא עובד את תוצאות המעקב כדי לקבל הוראות. זה לא יותר מסורבל מההליך ברמת מרפא (צריך רק למצוא את הרופא המתאים). מכירה אמא יחידנית שהרתה 3 פעמים באופן הזה.

למעלה